Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes vagyok és nagyon...

12 hetes vagyok és nagyon magas a cukrom! Lehet, hogy már is ártott a babámnak?

Figyelt kérdés
Valószínüleg a terhesség előtt is gond volt a cukrommal,de csak most vették észre.Elsősorban olyan kismamák segítségét kérném akik szintén cukrosak!Mit lehet ilyenkor enni?Megóvhatom még a bébit,ha betartom a diétát?
2008. aug. 24. 17:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

mennyire magas?

a cukorszinted magas,vagy a cukorterhelésed?

nekem a cukorszintem az jó:5.5

a cukorterhelése:7.7 erre azt mondta a doki,hogy épphogy határ alatt van,de inkább menjek el megint! neked mennyi?

2008. aug. 24. 17:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ.A védőnő cukrot talált a vizeletemben ezért elküldött terheléses cukormérésre,ahol szirupot itattak és 60 ill.120 perces cukrot néztek.Sajnos az eredményt csak hetek múlva küldik el postán,de én ma mértem itthon ebéd után 2 és fél órával és 9.4 lett,még egy óra múlva pedig csak 8.6-ra csökkent.Tudom,hogy ez nagyon magas és nem akarok heteket várni mire lesz eredmény és esetleg elküldenek egy diabetológushoz,mert félek,hogy addig gond lesz a babámmal.Tudsz segíteni,hogy mit tehetnék?
2008. aug. 24. 17:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Ha te magadnak otthon tudod mérni,akkor diétázzál és utána mérd meg minden alkalommal ! Ahova tartozol korházba,ott elvileg kell lennie dietetikai szakrendelésnek,kérjlél beutalót az orvosodtól,és keresd fel őket,ott tudnak neked segíteni !!!

Az én éhgyomri cukrom jó,a terheléses volt 7.48 arra azt mondat a dokim nem jó,mennyek a dietetikára.Ott azt mondták ezzel semmi probléma...

Minden jót kívánok :)

31hetes kismami

2008. aug. 24. 17:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

nekem ez annyira furcsa,hogy hetek kérdése a válasz,mert nekem már másnap lehetett menni érte! egy hét múlva mentem dokihoz,és ő értékelte ki! semmi baj nem lesz,de ha ennyire félsz,hívd fel a dokid,vagy a védőnőt!

ha tényleg magas lesz,akkor annyi lesz,hogy fogsz kapni egy menüt,és azt kell majd betartanod! nyugi,más is volt már így! de ha a beírod a google-be,hogy terhességi cukor,akkor ott mindent meg fogsz találni róla! nyugi,és jó babavárást!

2008. aug. 24. 17:30
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a megnyugtató válaszokat,mielőbb felkeresek egy diabetológust,mert nagyon féltem a babámat!

Jó babavárást mindenkinek!

2008. aug. 24. 18:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem 10,87 volt a terheléses 2 órás, de megnyugtattak, hogy a 150 g-os diétával minden rendben. Ellenőrzik, és valóban. legutóbb reggeli után 3,9 lett. tartsd be a diétát, és nem lesz gond.
2008. aug. 24. 21:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen,természetesen bármilyen diétát betartok,csak ne legyen gond a babámmal!
2008. aug. 25. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!