Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas vérnyomás, vizesedés...

Magas vérnyomás, vizesedés miatt lehet baja a babámnak?

Figyelt kérdés

39 hetes vagyok, magas lett a vérnyomásom, gyógyszert kaptam rá, és a végtagjaim is vizesednek.

Semmi jele a szülésnek (méhszájam zárt, NST neg.), lehet baja lesz a babámnak????

NAgyon megijedtem!

2009. máj. 20. 10:50
 1/3 anonim ***** válasza:
ne félj, ha akkora gáz van úgyis megindítják.a magas vérnyomástól beszűkülnek az erek, tehát nem kap a baba elég oxigént. engem 36+6 hetesen császároztak azonnali hatállyal, mert magas vérnyomás-3gyógyszer után 160.as vérnyomás- vizesedés-39es lábam van, de a 46os zokni kicsi volt, tehát el tudod képzelni..ja és már alig működtek a veséim, kezdett a májam is bezavarodni, tehát császároztak...ja és a vérnyomásom a műtét kezdetekor már 190 volt.... szerencsére élve maradtunk mind a ketten, de nem volt egyszerű:( ne félj, magas vérnyomással általában nem engedik a sima szülést, és ha baj van azonnal műtenek.üdv 14hós baba anyukája
2009. máj. 20. 10:58
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtatást. Nekem "csak" 150/100 volt és a lábam is csak 1 számot dagadt. Remélem, a gyógyszertől lemegy és nem lesz baj.
2009. máj. 20. 11:09
 3/3 anonim ***** válasza:
Nálam a magas vérnyomás jóval előbb kezdődött, és Dopegyt mellett is csak átlag 140/90-re állt be. A brutális vizesedés is megvolt, viszont a vizeletemben nem volt fehérje (a végén hetente többször nézték). Végül nem ez okozott gondot a szülésnél, hanem a totálisan zárt méhszáj: alig tágultam, majd mire a célegyenesbe értünk közel egy nap után, a baba szívhangja miatt a császár mellett döntöttek. A szülés után még kb. egy hét volt, míg gyógyszer mellett visszaállt a vérnyomásom, és addigra a vizesedés is sokat enyhült. Tehát ha a vizeleted rendben, akkor ez még nem igazi toxémia, és nem lesz semmi baj. Ha meg úgy alakul, már nagyon a végén vagy, ezért a babának semmi baja nem lesz. Az én lányom 10/9-es Apgarral született, az 5 perces érték pedig 10/10-es lett. Ha nagyon aggódsz, nézesd a vizeleted akár naponta.
2009. máj. 20. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!