Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet-e sushit enni a terhessé...

Lehet-e sushit enni a terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a sushit, abból is a lazacosat,nem tudom,hogy nyers hal vagy sem,de nem merek addig enni, amíg azt nem mondják, hogy semmi veszélyt nem jelent a babára nézve.
2007. okt. 30. 16:34
 1/4 anonim ***** válasza:
65%
En ugy hallottam, hogy a sushi nem esik a nyers husok kategoriajaban...de mindenkeppen vard meg masok valaszat is.
2007. okt. 30. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem kérdezd meg a dokidat ha biztosat akarsz!

Az én véleményem az hogy igen ehetsz,mert a tengeri hal nagyon egészséges és nem tartozik a nyers hús kategótiába.

2007. okt. 30. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
82%

A terhesség alatt nem ajánlottak a "nyers" dolgok (pl. tatárbífsztek, szusi, penészes sajtok, nyers tojás stb.)


Valószínű, hogy semmi baja nem lesz a babának, de azért valami pici rizikója van a dolognak. A legjobb tanács tényleg az, hogy beszélj az orvosoddal!

2007. okt. 30. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Méz, nyers hal és lágy sajt nélkül

Nincs is jobb egy sajtvacsoránál, vagy egészségesebb a nemrég elterjedt japán finomságnál, a sushinál, mégis, jobb, ha tartózkodik a lágy sajtoktól és a nyers halaktól a terhesség teljes ideje alatt. Utóbbiak veszélye a bennük előforduló parazitákban rejlik. A paraziták olyan kórokozók, amelyek a gazdaszervezeten élősködnek. A terhesség alatt különösen fontos, hogy a magzat megkapja az egészséges fejlődéshez szükséges tápanyagokat, amelyek eljuttatása veszélybe kerülhet azáltal, hogy a parazita elvonja azokat az anya testétől. A kórokozókat elpusztíthatja az élelmiszerek főzésével, sütésével, de nyersen mindenképpen kerülnie kell őket.


A másik alapvető veszélyforrás a Listeria monocytogenes nevű kórokozó, amely elsősorban állatokat - főleg kérődzőket - betegít meg, de várandós nő fertőzése esetén vetélést eredményezhet, vagy a magzat fejlődési rendellenességét okozhatja. Ez a baktérium szintén előfordulhat a nyers halakban, húsokban és a lágyabb sajtokban, különösképp a brie-ben és a camembert-ben. Ezért a terhesség ideje alatt tanácsos kerülni azokat a sajtokat, amelyek nem pasztörizált tejből készültek, a mélyhűtött tengeri finomságokat, és az olyan húsárut, mint a virsli vagy a löncshús. Ez utóbbiakat csak akkor fogyaszthatja nyugodtan, ha újramelegítés során az étel eléri azt a hőmérsékletet, amelyen gőzölög.


Sok szülő tisztában van azzal, hogy a gyermeknek nem tanácsos mézet adni egyéves kora előtt. Ez azért van, mert a mézben előfordulhat a Clostridium botulinum spórája, amely a botulizmus nevű súlyos mérgezést okozhatja. A baktériumot a gyomor savas közege semlegesíti, de az újszülött gyomortartalma még nem rendelkezik azzal a vegyhatással, amely a botulinummal felveheti a harcot. A várandós nő gyomorsavjának pH-értéke viszont elég alacsony ahhoz, hogy elbánjon a kórokozóval, ezért a terhesség alatt bátran fogyasszon akár mézet, akár mézes ételeket.

2007. okt. 30. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!