Femibiontól hízhattam 5-7kg-t?
Ha nem eszel többet, akkor biztosan nem a vitamin okozta ezt a súlynövekedést (hízásnak azért nem nevezném, mert terhesek vagyunk).
A vitaminok abban az esetben okozhatnak hízást, ha farkaséhséget váltanak ki az emberből, tehát olyan előfordulhat, hogy vitamint szedsz és gyakrabban vagy éhes, több ételt viszel be, mint korábban és emiatt hízol. Nem magától a vitamintól, tehát ha érzed is az éhséget, de nem növeled az ételmennyiséget, akkor tarthatod a súlyod. Ilyen fajta hízás és étvágynövekedés megfigyelhető terhességen kívül is, ha például elkezd az ember Béres cseppet, vagy egyéb komplex vitaminkészítményt szedni.
Te írod, hogy ugyanannyit eszel, nem változott semmi, úgyhogy ne aggódj, nem a vitamin miatt van.
Te épp egy olyan terhességi korban van, amikor megindulnak a kilók, de nagy eséllyel ezek le is fognak állni néhány hétre, vagy lassul a súlynövekedés, majd egy időben ismét hirtelen megugrik.
Először ezt én sem tudtam, és én is épp ilyentájt (18-23. hét között) szedtem fel pár kilót. Nem tudtam mire vélni, ugyanis az épp egy olyan időszak volt, amikor visszamentem dolgozni, korábban öt hétig betegszabin voltam, feküdnöm kellett, unalmamban gyakrabban ettem, akkor mégsem híztam. Viszont munkahelyemen napi nyolc órában talpon voltam (álló, pontosabban járkálómunkám van), sokat mozogtam, jóval kevesebbet ettem, mint a betegszabim alatt, mégis pörgött felfelé a súlyom és nem tudtam mire vélni. Nekem ezekben a hetekben öt kiló jött fel, a védőnőm megnyugtatott, hogy ez teljesen normális. Most vagyok 26 hetes és az elmúlt három hétben nem változott a súlyom, gondolom, hogy most pár hétig még nem is fog lényegesen. Tény, hogy kb épp három hete, hogy alig eszem, mert egyszerűen nem bírok, nekem is hatalmas a pocakom és a gyomromnak alig jut hely, nagyon keveset tudok egyszerre enni és sokszor még azt is viszontlátom, ha a gyerek kicsit aktívabb. Épp emiatt én nem félek, hogy olyan sokat fogok már magamra szedni, mert ez egyre rosszabb lesz, egyre kevesebb hely jut majd a gyomromnak bent.
Egyébként rajtam sem látszik durván a hízás, a mellem sokat nőtt, és a hasam, illetve a combomra is jött valamennyi, igaz, ez nem az elmúlt hetekben, hanem még akkor, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok és leraktam a cigit, illetve elkezdtem rendszeresen táplálkozni (baba előtt naponta egyszer ettem, akkor is keveset, elég vékonyka is voltam).
De ez az utóbbi öt kiló, ami a huszas hetek elején jött fel szinte tényleg csak a pocakomon látszik.
ez nem a vitamintol van!
most kezdesdz el hizni. még wez csak a kezdet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!