Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lehet ez, hogy hízhattam...

Hogy lehet ez, hogy hízhattam egyik hétről a másikra?

Figyelt kérdés

hogy májustól augusztus végéig nem híztam annak ellenére hogy azt ettem és ittam amit megkívántam (63 kg körül voltam minden reggel)

Körülbelül szeptembertől felmentem 64-re, később 65-re és most körülbelül 66 kg vagyok de kb fixen ..

Szóval egyik hétről a másik hétre miért kezdtem feljebb menni?

2011. nov. 14. 21:36
 1/9 anonim ***** válasza:
többet eszel, megjött a ciklusod, kevesebbet mozogsz, letetted a cigit.. (vagy kevesebb mérget eszel de nem a cigit tetted le)..
2011. nov. 15. 00:01
 2/9 A kérdező kommentje:

Fiú vagyok, szóval nincsen ciklusom :D

És nem eszek többet nyárhoz képest mégis feljebb indultam meg ..

Rendszeresen mozgok mivel egyesületnél sportolok.

+ még itthon is erősítettem saját testsúllyal de azt nem hiszem hogy egyik hétről a másikra megindultam volna súlyban izomtól ..

2011. nov. 15. 06:13
 3/9 anonim ***** válasza:

több vizet kötött meg a szervezeted. akármiért. vagy rosszabb minőségű ételt eszel. konkrétan többet is edzel most, mint nyáron?

nagyon komplex kérdéskör. valamiért többlet energiád marad, amivel növekedni tud a testtömeged, vagy egyéb.. lehet több glikogén + víz raktározódik az izomzatodban, mert változtattál az edzéseden.

2011. nov. 15. 11:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Lehet csak szimplán a hideg miatt raktároz a szervezeted. Kisebb a hőleadás, kevesebb energia fogy, nagyobb zsírrétegre lenne szüksége. Öltözz fel jobban. Ilyenkor sokaknak jobb az étvágya is és a szervezet is többet igényelne (kíván) mint pl nyáron vagy a jó kis 15-25 fokokba:) Az állatok is ilyenkorra híznak meg jobban ugyanannyi kajától.
2011. nov. 15. 12:48
 5/9 anonim ***** válasza:
De amúgy hány éves vagy ehhez a súlyhoz és hatalmas hízáshoz?:D Mert ha olyan 15-20 akkor még jó hogy "gyarapszol" egy picit:)
2011. nov. 15. 12:53
 6/9 anonim ***** válasza:

mondjuk ez az ugyan annyi kajától egyszer hízás, egyszer sújtartás kicsit misztikus, x energiát nem lehet elhasználni és még félretenni is belőle.

viszont az ugyan annyit evés baromira szubjektív, ennyi erővel én is ugyan annyit eszem minden nap.. rohadtul nem, de ez mindegy.

2011. nov. 15. 13:02
 7/9 A kérdező kommentje:

úgy értettem hogy ugyanannyit eszem / iszom, mert nem volt az hogy ezt nem ehetek meg nem ihatok ilyet stb hanem amit megkívántam elfogyasztottam ..

És mikor elkezdtem feljebb menni súlyban, akkor is ez volt bennem.

Körülbelül Augusztus utolsó hete fele és szeptember elején kezdtem megindulni felfelé ..

És ugyanannyit edzem/edzettem mint nyáron, mivel rendszeresen van edzésem és azokra járok.

És azért fontos a súlyom mert versenyszerűen sportolok és súlyban kell legyek. (küzdősport)

Most ugrott be, hogy talán ez miatt lehetett, de ha így van, akkor hülyeség az emberi test folyamata :D

Augusztus közepe fele volt 1 hetes táborom ahol napi 3-4 edzés volt.

Tábor előtt 63.3 voltam, tábor után 63.3, szóval gyakorlatilag nem híztam, és nem is fogytam, pedig 1 ilyen tábor után azért fogyni szokás vagy inkább reális. (de ez még annyira nem is lényeges, hanem ami utána történt hogy elkezdtem ugye felfelé menni súlyban szeptember körültől)

Tábor után az első héten nem mentem edzésre. (vagyis 1 hétig pihentem, nem edzettem)

Szóval ez a 2 hét felboríthatta mind ezt?

És lehet az hogy ez miatt indultam meg felfelé?

2011. nov. 15. 13:32
 8/9 anonim ***** válasza:

esetleg hormonális változás miatt "vizesedsz", ez is okozhat 2-3 kg eltérést(én 15 vagyok, és testépítéssel foglalkozom, és ilyenkor eléggé meglátszik a bőrömön, hogy a testem vizet tart vissza)

vagy valami miatt pozitívvá változott az energia mérleged pl mostanába sok szemét kaját eszel(mekis kaja,zsíroskenyér), amit a szervezeted nem tud felhasználni, ezért elpakolja zsírba.

2011. dec. 14. 20:40
 9/9 anonim ***** válasza:

sok minden lehet, felborulásra nem tippelnék..

irta a testépitő, lehet több vizet tart vissza a tested, lehet több edzés miatt több glikogén (ez is megkötött viz miatt + tömeg) raktározodik az izmaidban..

pár hét és össze-vissza evés mellett nem sok biztos dolgot lehet mondani..

2011. dec. 15. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!