Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hét helyett 9és fél?!

7 hét helyett 9és fél?!

Figyelt kérdés

Nem terveztük konkrétan a babát, úgyhogy nem is nagyon tanulmányoztam ezeket a peteérés, hőgörbe stb.stb. dolgokat.

A lényeg a lényeg, hogy január 6 volt az utolsó menstruációm első napja. Eszerint ma kereken 7 hetes vagyok. Viszont! Ma voltam dokinál, ahol a doki azt mondta, hogy 9 és fél hetes terhes vagyok. (9és fél=? 9+3? 9+4? vagy 9+5? A hét napjainak számolják a felét, vagy a 9+5számít 9és félnek? Mivel pl. két és fél= 2,5) A dokitól nem tudtam megkérdezni mert más országban lakom, mással mentem dokihoz és neki beszélt a doki csak, úgyhogy én már csak akkor tudtam meg, hogy nem 7hetes terhes vagyok igazából amikor már eljöttünk.

Válaszaitokat előre is köszönöm, hátha ti többet tudtok nekem segíteni! :)

2015. febr. 24. 21:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Huhh,sok matek ez így estére :D :D Igen lehetséges az ilyen,mert nem biztos,hogy peteéréskor estél teherbe, meg általában a normál 28 napos ciklussal számolják ki. Nekem is így volt,pedig 33 naposak a ciklusaim. Nálam Vasárnap van a forduló,tehát,akkor fordul át a következő hétre,a terhesség kora. Így én most vagyok 27+2 hetes, majd szerda-csütörtök leszek 27,5 hetes. Nekem azt mondta a doki amikor először mentem,hogy papíron 6 hetes,amúgy lehet,hogy csak 4,mert mindig beleszámolnak plusz 2 hetet,amit tévedhetnek az ultrahang alapján.
2015. febr. 24. 21:20
 2/14 A kérdező kommentje:

Áhh, nem értem én ezt! :D

A ciklusaim 28naposak. De most akkor az ezt jelenti, hogy amikor januárban menstruáltam akkor már terhes voltam? Vagy mivan?!?! :D :D :D Bocsika, este is van, első terhesség, meg totál bezavart ma a doki... :/ :D

2015. febr. 24. 21:33
 3/14 anonim ***** válasza:
Mivel én 9 hetes és 1 napos vagyok méret és menzi szerint is és január 5-én fogant a baba, lehet menzeszkor vagy pont utána estel teherbe. :)) hany mm-es a babád?
2015. febr. 24. 21:35
 4/14 anonim ***** válasza:

Valószínűleg az utolsó mensid alatt már terhes voltál. Van ilyen, hogy valakinek még megjön az első hónapban. Egyébként ugyanolyan volt, mint máskor, nem volt kevesebb vagy tartott rövidebb ideig?

Nekem jan. 3-án volt az utolsó mensim, múlt héten voltam dokinál 6 hetes 5 naposan, de nekem meg kisebbnek látta a terhességet egy héttel, így két hét múlva vissza kell mennem.

2015. febr. 24. 21:36
 5/14 anonim ***** válasza:

[link]

Enyém 24 mm-es, pont ma voltam dokinál.

2015. febr. 24. 21:37
 6/14 anonim ***** válasza:
Első vagyok,na nekem is most ahogy nézem a táblázatot amit az előttem író linkelt,aszerint 5+4-5 napos voltam amikor azt mondta,hogy 6 hetes. De akkor sem akkor fogant ezt tutira tudom :D
2015. febr. 24. 22:04
 7/14 anonim ***** válasza:
Hány mm a babád kérdező? :) Én jan. 7.-én menstruáltam utoljára ma vagyok 6+6 hetes, nálunk tankönyv szerinti 28 napos ciklus 14.napján fogant és pontosan a méreteinek megfelelő 9 mm volt ma :)
2015. febr. 24. 22:15
 8/14 anonim ***** válasza:
Sztem a 9 mm is tobb pár nappal. 6+6 nekem 6 mm volt és most pontos a mérete menzi szerint. Két héttel később.
2015. febr. 24. 22:28
 9/14 A kérdező kommentje:

Tök jó válaszokat adtatok! Köszönöm mindenkinek!

Az van, hogy semmit nem mondott a doki. Hasi uh-t csinált és csak annyit mondott, hogy jó helyen van a babóca meg hogy látja amit látni kell. Semmi mást. Jövőhét pénteken megyek vissza, azt mondta akkor csinál hüvelyit. Még szívhangot se nézett. Elsőre nagyon nem volt szimpi, remélem másodjára változik a dolog.

És tudjátok mi a poén? A vizsgálat előtt megkérdezte, hogy én csak magyarul beszélek? (magyarul kérdezte!) Mondtam, h igen. Utána még annyit mondott nekem, hogy feküdjek fel a vizsgáló asztalra csinál egy hasi uh-t. Aztán csak a leendő anyóssal beszélt persze nem magyarul. Én meg kis naivan úgy gondoltam, hogy minden fontos infót elmondott, csak azt hittem azért nem beszél magyarul hozzám, mert nem tud túl sokat. Még az UH képét sem mutatta meg! Sem akkor amikor vizsgált, sem utána. Anyós mutatott rá a monitorra amikor már töröltem a hasam, ott volt egy picike kép oldalt meg látszott egy kis fekete folt benne. Úgyhogy sokkal többet segítettetek mint a doki!

Köszönöm mégegyszer mindenkinek! :)

Jah és a táblázatot is köszönöm, itt valaki belinkelte! Szerintem hasznát fogom még venni! :)

2015. febr. 24. 22:35
 10/14 anonim ***** válasza:
Nincs mit! :) Hát nem tudom,vannak ilyen dokik. Találkoztam már én is bunkóval,de vannak nagyon normálisak is.
2015. febr. 24. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!