Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki nagyon sokat idegeskedett-...

Picihasim kérdése:

Aki nagyon sokat idegeskedett-és feszültség alatt volt a terhessége alatt, nyugodt babája lett? Nem lett semmi baj?

Figyelt kérdés
2010. febr. 13. 03:08
 1/8 A kérdező kommentje:

A 36 hétbe léptem és 2 hete olyan feszült vagyok. Éjjel nem jól alszom, szívdobogásom van olyan pánikszerű. Aggódom a baba miatt, hogy minden rendben van-e vele. A szülésről álmodok meg ilyenek. Vettem sedatif pc-t az segít egy kicsit. A háziorvosom azt mondta minden rendben a babának nem lesz semmi baja. Szerinte izgulok, mert első babás vagyok és lassan itt az idő, hogy találkozzunk. Járt valaki így mint én, hogy a végére érzékeny lett, sír...?

Köszönöm a válaszokat!

2010. febr. 13. 03:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nyugi. Én már a 16.-ik héten elsírtam magam, hogy ugye minden rendben lesz és egészséges lesz. És ez kb 4-5 hetente előjött újból. Én is a szüléssel kapcsolatban álmodtam, rettegtem a császármetszéstől, már a 20-ik hét táján. Végül sürgősségi császárral szültem. De attól sem kell félni. Nem fáj. Utána is csak az első nap kellemetlen, mert húzódik a seb, de aztán gyorsan gyógyul. Szóval tényleg ne félj. Természetes az izgalom, mindenki izgul, csak van aki bevallja, van aki meg inkább magában szorong.

Ne izgulj. Egészséges lesz. Ha minden stresszelő nő babája beteg lenne, akkor az kb 70%-os arányt jelentene.

2010. febr. 13. 07:21
 3/8 anonim ***** válasza:
Én az első terhességemnél párkapcsolati problémák miat rengeteget idegeskedtem, stresszeltem. Aggódtam is hogy ez a gyerek idegbeteg lesz mire megszületik. Az egész terhességem alatt végig nagyon boldogtalan voltam. És mikor megszületett a kislányom a világ legkiegyensúlyozottabb babája volt. Nem volt vele semmi probléma:evett, aludt. Sírni se nagyon hallottuk fél éves koráig! Úgyhogy ne aggódj!
2010. febr. 13. 09:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Sztem normális,hogy izgulunk, félünk,mert ismeretlen minden,ami vár ránk: a fájdalom, a szülés, vajon hogy indul meg,és mikor,stb...

Én nagyon féltem a fájdalomtól,aztán kaptam 2 hasznos "infot": az egyiket a kolléganőm mondta,aki már szült 2szer,hogy fáj persze,de 1 életben 1-2szer ki lehet bírni, a másikat pedig a keresztanyámtól hallottam, akinek szülés előtt vki azt mondta: azt a napot rászánja Zsuzsikám.

És hát tényleg, ha fáj is, de túl leszünk rajta,és a babánk kárpótol mindenért.

Én aztán egyébként nagyon hamar,3 óra alatt megszültem term.módon. Most 17hetes vagyok, és remélem,hogy a 2.szülés is gyorsan megy majd.

2010. febr. 13. 10:37
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem az első terhességem idején nagyon komolyan megbetegedett az anyukám majd meg is halt én annyit sírtam mint soha életemben, és borzasztóan féltem hogy milyen lesz a szülés és mi lesz azután segítség nélkül (mert a férjem családjával nincs kapcsolatunk, nekem pedig anyum volt egyedül a rokonom), na és megszületett a fiam hálistennek elég gyorsan (5óra) de 3 hós koráig egy pokol volt a mindennapok, szegénykém rengeteget sírt, fájt a hasa, bukós volt minden baja volt, kevés volt a tejem stb.

Aztán viszont ezt mintha elvágták volna és nagyon nyugis csecsemő és kisgyerek lett.

A második babánkat mikor vártuk, ismét rengeteg problémánk lett, a házunkat majdnem elvesztettük, sokszor nem volt mit enni (csak a fiamnak vettünk kaját h ő ne nélkülözzön) szintén nagyon sokat sírtam, (én már csak így kifogom ezeket:)) de a lányom mégis egy eszik-alszik-mosolyog baba :)

Szinte sose sír 5 hetes kora óta mosolyog, 3 hós kora óta rötyög egy tündér és öröm vele az élet.

Szóval mostmár úgy látom h nincs kapcsolat eközött a két dolog között h ideges terhesség= ideges baba.

2010. febr. 13. 12:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!
2010. febr. 14. 08:44
 7/8 anonim válasza:
Szia! Én is szeretnélek megnyugtatni.Amikor a munkahelyemen a főnököm megtudta, hogy terhes vagyok azt mondta, hogy mondjak fel és keressek másik munkahelyet.Gondolhatod, hogy onnantól kezdve nem volt nyugtom az utolsó napon azt sem mondta, hogy viszlát. A doki pedig végig dolgoztatott.Buszoztam végig , mert olyan volt a munkaköröm. Közben elütött egy biciklis. Ezt is túléltem.A fiammal 4 évig voltam otthon mert munkakélküli lettem de nem bántam meg még örültem is. Vele óramü pontossággal ment minden kiskorában.Én boldog voltam Ő is boldog volt.Azért lesz dolgod de bajotok ha nekem nem volt nektek biztos nem lesz. A fiam májusban érettségizik, van B2 nyelvvizsgája, készülünk a felvételire.Sportol, táncol, szereti a számítógépet, szereti a lányokat,sok barátja van és a testvérével nagyon szeretik egymást.
2010. febr. 21. 13:20
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat. Ez megnyugtató :)

36 hetes km

2010. febr. 21. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!