Nálatok bejött az a megfigyelés, hogy annyira lesz nyugodt a baba kint is, mint a hasatokban volt?
Elég fura teóriának tűnik, de sokan mondták, hogy ha viszonylag keveset mocorgott a gyerek a terhesség alatt, a születése után is nyugodt baba volt. És fordítva is, akinek állandóan rúgott a babája, később gyerekként is mozgékonyabb, nyugtalanabb volt?
Ti is ezt vettétek észre, vagy ez hülyeség?
33 hkm
Nagyon mozgékony volt a hasamban, néha már fájdalmasan.
Most is mozgékony, de nagyon nyugodt. Járókában akár órákig is eljátszik, sírni rettentő ritkán szokott (ha mégis, akkor vagy beverte a fejét vagy elfelejtettem időben megetetni és éhes). De mozgékony, kúszik-mászik mindenhová, társaságban élénk, ingerkereső, barátkozós.
Úgy mondanám, hogy nagyon jól felismeri a helyzeteket, hogy mikor "kell" pörögni és mikor nyugodtabbnak lenni.
Hm...nekem az első lányom nem volt aktív a pocakban, nagyon nyugodtak tűnt. Alig mozgott, alig rúgott.
Aztán az első évét végigordította, nem volt olyan könnyű eset, mint amíg a pocakomban volt. Mocorgós, nyöszörgős, állandóan le kellett kötni típusú baba volt. Most 5 éves lesz és már nyugodt. De elég sokat kellett erre várnom. :)
Második babám még a pocakomban van, és nagyon aktív. Ha kibújik, megírom, hogy mennyire aktív vagy sem.
Nálunk abszolút.... 16 hetes korától éreztem a mozgásokat, és végig nagyon intenzív volt, éjjel-nappal! Viccelődtem is mindig, hogy a végén már nemhogy azt kell majd számolnom, hányszor érzem mozogni, hanem azt, hogy hányszor nem :P A vajúdás alatt is végig mocorgott, végig monitoroztak, a tappancsokat kézzel kellett odafogni sokszor.
Nem hazudtolta meg magát, már a kórházban keveset aludt, éjszakánként kivitték a nővérek, hadd pihenhessek... Azóta már 2 éves, de egy örökmozgó, elég problémás 2 éven vagyunk túl, főleg alvás terén. Pont úgy alszik, mint a pocakban is: keveset, szaggatottan, és folyton mocorog...
Nálam és a kolléganőmnél is bejött: a pocakban mindkét fiú iszonyatosan aktív volt, volt olyan NST, ahol folyton nyomogattam a gombot.
Születésük óta mindkettő örökmozgó, nagyon energikus, kevés alvásigényű (első év zombi-üzemmódba tett mindkettőnket). Egy különbség van köztük: az egyik állandóan és bármit megenne, a másik meg fényen él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!