Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért baj, hogy nem féltem...

Miért baj, hogy nem féltem túl magam terhesen, és ugyanúgy élem az életem, ahogy eddig?

Figyelt kérdés

6 hetes vagyok, a második babával. Engem ez nem "zavar"! Ugyanúgy sportolok, csak óvatosabban, ugyanazokat eszem, mint eddig, járok úszni stb. A fiammal is így tettem, soha semmi bajom nem volt. Most egy ismerőstől megkaptam,hogy a terhesség, az egy teljesen más állapot, és úgy is kellene élnem!

Van, más, aki szintén ugyanúgy éli az életét, mint nem terhesen vagy csak én vagyok ilyen ufó?

2015. febr. 19. 06:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

A sport akkor káros, ha a szokottnál jobban erőlteti magát az ember, vagy ha kifejezetten ugrálós sportot űz.

Régebben jártam aerobikra, az oktatónak három gyereke volt. Mindhárom terhessége végéig oktatott, csak a hasizomgyakorlatokat és az ugrálással járókat hagyta ki. Olyankor megállt egyhelyben és valamelyik résztvevőn mutogatta, hogy mit kell csinálni. Minden mást csinált ő is.

Étkezésben is kevés megszorítás van: nyers hús, nyers tojás, illetve egyértelműen káros dolgok (alkohol, cigaretta, drogok).

2015. febr. 19. 07:39
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez nyilván nem baj, de sokan veszik ezt természetesnek, nem vagy különleges eset emiatt szerintem sem.
2015. febr. 19. 07:47
 13/29 anonim ***** válasza:

Nem, az életedet úgy éled, ahogy te akarod!

Ehhez hozzátartozik az is, hogy megfelelően a helyén kezeled a külvilág rólad alkotott véleményét!

Mindig is lesz olyan, aki szerint gyakorlatilag pisztolyt tartasz a gyerekeid fejéhez és lesz olyan, aki szerint teljesen normális, amit csinálsz!

Javaslom az utóbbi táborral alakíts ki kapcsolatot! :)

(mondjuk 6 hetes terhesen még messze vagy a végétől, és attól, hogy kijelentsd mindent ugyanúgy csinálsz, mint az elsőnél)

2015. febr. 19. 08:33
 14/29 anonim ***** válasza:

Azért egy dolgot kiemelnék abban amit írtál "nem féltem túl magam" - hát mostantól nem is magadat kell féltened, hanem a benned fejlődő kis életet, rá kell elsősorban gondolnod, nem pedig magadra.

Nem baj ha sportolsz, meg aktív életet élsz, a terhesség nem betegség, de azért ésszel kell tenni, és egy pillanatra se kockáztatni a babádat.

Én aktív életet éltem, jöttem-mentem, dolgoztam, stb., de pl. a futást amuit addig rendszeresen csináltam abbahagytam, lehet hogy én vagyok parás, de nem bocsátottam volna meg magamnak, ha mondjuk elesek, és emiatt történt volna valami a babámmal.

2015. febr. 19. 09:00
 15/29 anonim ***** válasza:
90%
Helyes. Nagyanyáink is kapáltak meg markot szedtek a szülés percéig, és mégsem halt ki az emberiség.Ha problémamentes a terhességed, akkor a mozgás kifejezetten jót tesz. (Meg vagyok győződve, hogy az első terhességem alatt azért nem vizesedtem és híztam bálnává, mert sokat mozogtam - persze óvatosan - és majdnem végig dolgoztam) Boldog babavárást!
2015. febr. 19. 09:02
 16/29 anonim ***** válasza:
Most komolyan.....miért kell minden nap egy olyan ember felesleges kérdésével foglalkozni,aki úgyis csak azt várja,hogy istenitsék,hogy milyen belevaló,jó party,álom barátnő,feleség....képzeld el,én kb semmit se úgy csinálok,mint előtte.. még egy bevásárláshoz is kell segítség,...mert nem emelhetek......nyilván nem önszántamból,de pont lesz.rom hogy ki szól meg érte vagy ki nem ...most ez nem rólam szól,hanem a babámról.
2015. febr. 19. 09:23
 17/29 anonim ***** válasza:

Én is így csináltam ahogy te, de nem értem miért vársz itt megerősítést. Te tudod, hogy mennyire bírod a sportot, hogy mi az, ami még belefér, mással meg nem érdemes foglalkoni. Mindenki csinálja úgy végig a tehességet, ahogy ő jónak gondolja.

Én se voltam túlaggódós, nyáron sokat jártam úszni természetes vízekre, egyszer voltam élményfürdőben is. 8. hónapig biciklivel jártam mindenhova, azután azért hagtam abba, mert jött a rosszidő. Kirándulni is sokszor mentem. De nekem teljesen problémamentes volt a terhességem, tényleg semmi bajom nem volt, kb. úgy éreztem magam, mint a tehesség előtt, a hasam se volt túl nagy, így igaán túlterhelve se voltam, max. az utolsó hónapban éreztem, hogy a lépcsőzés már nem mgy olyan jól (3. emelten laknk). Ez én vagyok, én éreztem magamon, hogy mit tehetek meg és mit nem és nem foglalkoztam a rokonokkal/barátokkal, akik mondták, hogy ezt meg azt azért mégsem kéne. Nyilván akinek problémásabb a tehssége vay csak simán félősebb, az jobban vigyáz magára.

2015. febr. 19. 09:24
 18/29 anonim ***** válasza:
88%

Miért kell bántani a kérdezőt? Én nagyon aggódós kismamaként sem érzem úgy a kérdéséből, hogy fényezni vagy dicsértetni akarja magát. Olyan elképzelhetetlen, hogy tényleg kételkedik abban, hogy jól teszi-e, amit tesz? Mert valljuk be, mindenhonnan az ömlik a kismamákra, hogy nagyon kell figyelni, kb mindenből baj lehet, és a széltől is óvjuk magunkat.

Miért kell nekiesni a kérdezőnek? Szerintem egy tök normális kérdést tett fel, és mégis kioktató meg elítélő válaszokat kap többségében.

2015. febr. 19. 10:05
 19/29 anonim ***** válasza:

Szerintem ez fölösleges kérdés! Mindenki aki kismama maga dönti el mi a jó neki kinek mire van szüksége szerintem te is eltudod dönteni! Azt is magad döntötted el, hogy igen szeretnék gyereket!

Amúgy meg én is sportolnék szívesen, de nem lehet veszélyeztetett terhes vagyok, így orvosi utasításokat követem!

2015. febr. 19. 10:06
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

ő nem kételkedik, hanem biztos benne, hiszen kijelenti hogy őt ez nem zavarja...

és azért bántják, mert a kérdés provokatív, a megfogalmazására már rögtön bicska nyílik az ember zsebében.

én úgy gondolom, ő dolga mit csinál, én úgy vagyok vele hogy jobb félni mint megijedni, egyébként én is dolgoztam, tanfolyamra jártam, kertet műveltem még a mindenórás perceimben sem, ennek ellenére amiről határozottan tudtam hogy nem javallott, mint pl. az úszás nyilvános medencében, azt kerültem...

persze 99% hogy semmi baj nem lesz belőle...de ha pont abba az 1%-ba esek, sosem bocsájtom meg magamnak. mindenki mérlegelje neki mi a fontos, de ne hivalkodjon azzal hogy ő milyen ''bevállalós" ez nem egy kineknagyobbafa***sza verseny..

2015. febr. 19. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!