Remélem nem lesz baj, hogy abba hagytam és ugyanúgy fejlődik tovább a baba, ahogy eddig. Szerintetek nem baj, egy pár hetes kiesés, hogy nem szedem?
Figyelt kérdés
Körülbelül a 3. terhességi hetemtől szedtem a terhesvitamint( Gravida).A 6. héten elkezdődött az iszonyatos hányinger, hányás. Most vagyok a 8. hétben és abbahagytam a vitamin szedését úgy 3-4 napja.Azt vettem észre, amint abbahagytam a szedést enyhültek a hányingeres panaszaim. Ha elmúlik a hányinger elkezdem szedni újból.2011. nov. 21. 18:49
1/7 anonim válasza:
nem lesz baja, ne izgulj. Én nem szedek vitamint egyáltalán, csak folsavat (orvosi javaslatra), és spóbálom a vitaminokat élelemmel bevinni.
2/7 anonim válasza:
Szerintem folsavat szedj azért, ha a Gravidát nem szeded (abban is az a lényeg), főleg az első 12 hétben, addig fejlődik ki mindene . Én is rosszul voltam a Gravidától, Elevittől ezért a Hipp Natalt ittam, ez gyümölcsből van és finom is, nem volt tőle hányingerem.
3/7 anonim válasza:
Nem lesz baja a babának,de potolni kell terhesvitaminba lévő vitaminokat.
4/7 anonim válasza:
Nem lesz baja, de folsavat azért szedj. Esetleg próbáld ki a LadeeVit étrend kiegészítő kapszulát. Én végig azt szedtem és nem voltam tőle rosszul.
5/7 anonim válasza:
Miért lenne baja a babádnak?Én nem szedtem semmilyen vitamint meg folsavat,ettem mindennap gyümölcsöket.Mégis gyönyörű egészséges kislányom született.
6/7 anonim válasza:
Szerintem meg ne hagyd abba, csak válts másik terhesvitaminra. Pont a hányás miatt szükséges, mert sokkal kevesebb ásványi anyag és vitamin tud felszívódni. Nem csak a folsav a fontos! Terhességi vészes hányással kerültem korábban kórházba. Én is Gravidát szedtem. Infúzióban pótolták a vitaminokat és az ásványi anyagokat és 3-szoros B6 vitamin mennyiséget kaptam.
A mai élelmiszerekkel nem tudsz annyit bevinni, mint anyáink, mert akkor még nem voltak génmódosított növények és állatok.
A hányásra egyébként a B vitamin tényleg jó, igaz nagy mennyiségben kell szedni. Nekem a B vitamin komplex vált be, ami a DM-ben kapható.
7/7 anonim válasza:
Az első trimeszterben lenne a legfontosabb vitamint szedni. Ha nem vált be a Gravida, próbálj ki egy másikat, de legalább folsavat kéne szedni a 12. hétig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!