Amniócentézisen volt kismamák szerintetek mennyi esélyem van arra, hogy beteg a babám? 1:229 lett az eredményem.
1, Élő magzat
2, Fhr szivecskéje 164/ütés/perc,
3, CRL 70, 0 mm
4, NT ( tarkóredő 2,30 mm 4, IT ( ezt nem tudom mi ez) jelen van 2, 0 mm
5, Placenta a mellső falon
6, magzatvíz normál
7, köldökzsinór 3 ér.
Kromoszóma marketek. Orrcsont jelent van.
Magzati anatómia Koponya/ agy normál.
Has: Normál.
Gyomor:látható.
Húgyhólyag: Látható.
Kezek mindkettő látható. Talp: Mindkettő látható.
Papp-a szint PAPP-A 0,256 enyém meg 0,296 MoM. Szabad B-HCG: 54,33 enyém 1,155 MoM.. ezek az eredmények... 1 hét múlva kedden lesz és nagyon izgulok... A védőnő azt mondta sok a tarkóredő 2mm alatt kell lenni-e pedig mindenki azt mondja 3 mm alatt kell,hogy legyen addig jó.. Olyat is mondtak,hogy nagyban befolyásolja az anya testsúlya, életkora ( igaz még nem vagyok idős 25 éves) meg,hogy előtte 4 napig lázas voltam 39 fok felett.. de a vizsgáló hölgy szerint az nem számít... Segítséget szeretnék kérni olyan kismamáktól akik már ilyen izgalmakon keresztül mentek. Köszönöm a válaszokat!
Szia. Azt, hogy milyen eséllyel beteg a babád a kombinált teszt megmondta. 1:2-vel is született egészséges és 1:500-al is beteg, tehát ennél jobban sem itt kismamák sem orvosok nem tudják jobban.
A tarkóredő 3 mm alatt normális. Elvileg és általában. Ha a tarkóredő ez alatt van attól még lehet beteg a baba és ha e fölött van attól még lehet egészséges.
Az jó, ha az orrcsont megvan, de az sem biztosíték arra, hogy egészséges (a hiánya a betegségre inkább).
Teljesen felesleges, hogy ijesztgessenek azzal, hogy magas a tarkóredő, pláne olyat mondani, hogy BIZTOS beteg az meg egyszerűen megengedhetetlen. :(
Ahogy az 1. is írta: Neked kell eldönteni.
Ha voltál integrált vagy négyes teszten akkor várd meg az eredményt. Pontosabbak mint a kombinált. Ha ott közepes kockázat jön ki akkor még mindig elmehetsz genetikára, ahol megmondják, hogy kell-e amnio.
Az amnionak 0,5% a vetélési kockázata 2 hétig viszont tudod hogy mi van vele és nem kell végig izgulnod több mint 20 hetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!