Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülésznőt érdemes fogadni?...

Szülésznőt érdemes fogadni? Ha nincs fogadva is ránéznek az emberre? 28hkm

Figyelt kérdés
2015. febr. 17. 09:21
 1/10 anonim ***** válasza:
33%

Még szép :)

Mikor szültem egy nagyon kedves szülésznő volt épp, gátvédelemmel szültem, nagyon türelmes, segítőkész volt.

Egy fillért nem adtam senkinek, nekik ez a munkájuk.

A boltosnak is otthagysz egy százast amiért szépen felszeleteli neked a párizsit? Ugye, hogy nem.

2015. febr. 17. 09:24
 2/10 anonim ***** válasza:
A szülésznő fogja világra segíteni a gyermekedet, nem az orvos. Minden kórházban van ügyeletes szülésznő. Attól függ mennyien fognak szülni, hogy mennyit fog veled foglalkozni, de kb 30 percenként, óránként biztos rád fog nézni. A kitolási szakasznál végig ott lesz.
2015. febr. 17. 09:24
 3/10 anonim ***** válasza:
Én nem fogadtam,sem szülésznőt,sem orvost.Így is nagyon kedves,normális szülésznőnél-orvosnál szültem :)
2015. febr. 17. 09:31
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem az orvos és a szülésznő segítette világra, de csak orvost fogadtam. Az orvosnak több dolga is volt, de a szülésznő sem volt végig mellettem. Amikor azt látta, kell az orvos is, hívta és ketten "dolgoztak". Nekem volt is min.

Orvost fogadtam, illetve magánba jártam a terhesgondozásra is és ő választotta ki a szülés napán az ügyeletes szülésznők közül, aki szerinte a legjobb több szempontból. Szerintem így volt jó, most másodjára is így csinálom.

2015. febr. 17. 09:31
 5/10 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén és most előre elnézést kérek a szülésznőktől, hogy becsülöm a munkájukat és tudom, hogy az oroszlán része az övéké a szülésnél, de én sosem fogadtam, mert nem is akartam őket annyira látni. :D Akinél legutoljára szültem olyan volt, mint akire pont szükségem volt: néha rám nézett és hagyott békén vajúdni. Megértette, hogy nem akarok oxytocint és elfogadta. Nem volt bőbeszédű és így volt jó nekem. Összességében talán egy órát kellett velem foglalkozni. Bekötni a branült (indítottak és kellett valami sóoldat nehogy kiszáradjak), kétszer megnézte a méhszájamat, kaptam tőle a végén egy nospa injekció és a végén kitessékelte kisfiamat a luxus kéróból.

Ugyanakkor az orvosom végigkísérte a 9 hónapomat, bármikor hívhattam, volt baj is, amit megoldott, stb. Nekem rá nagyobb szükségem volt.

2015. febr. 17. 09:37
 6/10 anonim ***** válasza:
mi ugyan nem fogadtunk, de a szülés végén adtunk neki egy 10 ezrest, mert olyan kis rendeskének tűnt..megköszönte, mondta majd másnap reggel benéz...soha többet nem láttuk.
2015. febr. 17. 10:26
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem fogadtam egyik szülésemnél sem.

Az elsőnél fél óránként nézett meg, aztán az utolsó kb 1 órában végig velem volt.

A második szülésnél szinte végig velem volt, néha ment csak ki.

(Uzsoki)

2015. febr. 17. 10:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem fogadtam, csak orvost, de jól is tettem, mert császáros lettem, ott meg túl sokat nem tudott volna segíteni.

Az, hogy kire mennyire figyelnek, orvos és kórház függő. Hallottam olyat is,hogy az ügyeletes, a tenyerén hordozta a kismamát, meg olyat is,hogy két óránként fél percre nézett rá.

2015. febr. 17. 10:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia! Én fogadtam szülésznőt . A terhességem végét már nagyon nehezen viseltem és így megbeszélt időpontra külön tudtam menni NST vizsgálatokra, nem kellett ott ülnöm órákat a soromra várva. De amiért nem bántam meg az az, hogy szülés után egy héttel vissza kellett mennem a kórházba mert a méhszáj korán összezárult és begyulladt a méhem a bent maradt vértől. Ha nem lett volna a szülésznőm akkor kint kellett volna még órákat ülnöm a nőgyógyászati rendelésen mert ugye időpontom nem volt. Így felhívtam és mindjárt meg is vizsgáltak fent az osztályon. És nem fogadott el érte pénzt sem. Amúgy ha minden rendben van ők segítik világra a babát, megérdemlik ha már az orvosok tartják a zsebüket.
2015. febr. 17. 11:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Én orvost fogadtam,de még én is azt mondom megéri. AS munka oroszlánrészét bizony a szülésznő végzi :-) arról nem is beszélve,én legalábbis úgy vettem észre,kínlódhatsz ott bármennyire,semmilyen fájdalomcsillapítót nem kapsz ha nincs fogadott szülésznő,mert egyszerűen nem ad és kész. akkor se ha kézzel tágítanak,és már megőrülsz bármiért. attól rámnéztek,sőt nagyon kedvesek aranyosak voltak,ettől eltekintve.
2015. febr. 17. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!