Szülésznőt érdemes fogadni? Ha nincs fogadva is ránéznek az emberre? 28hkm
Még szép :)
Mikor szültem egy nagyon kedves szülésznő volt épp, gátvédelemmel szültem, nagyon türelmes, segítőkész volt.
Egy fillért nem adtam senkinek, nekik ez a munkájuk.
A boltosnak is otthagysz egy százast amiért szépen felszeleteli neked a párizsit? Ugye, hogy nem.
Nekem az orvos és a szülésznő segítette világra, de csak orvost fogadtam. Az orvosnak több dolga is volt, de a szülésznő sem volt végig mellettem. Amikor azt látta, kell az orvos is, hívta és ketten "dolgoztak". Nekem volt is min.
Orvost fogadtam, illetve magánba jártam a terhesgondozásra is és ő választotta ki a szülés napán az ügyeletes szülésznők közül, aki szerinte a legjobb több szempontból. Szerintem így volt jó, most másodjára is így csinálom.
Megmondom őszintén és most előre elnézést kérek a szülésznőktől, hogy becsülöm a munkájukat és tudom, hogy az oroszlán része az övéké a szülésnél, de én sosem fogadtam, mert nem is akartam őket annyira látni. :D Akinél legutoljára szültem olyan volt, mint akire pont szükségem volt: néha rám nézett és hagyott békén vajúdni. Megértette, hogy nem akarok oxytocint és elfogadta. Nem volt bőbeszédű és így volt jó nekem. Összességében talán egy órát kellett velem foglalkozni. Bekötni a branült (indítottak és kellett valami sóoldat nehogy kiszáradjak), kétszer megnézte a méhszájamat, kaptam tőle a végén egy nospa injekció és a végén kitessékelte kisfiamat a luxus kéróból.
Ugyanakkor az orvosom végigkísérte a 9 hónapomat, bármikor hívhattam, volt baj is, amit megoldott, stb. Nekem rá nagyobb szükségem volt.
Nem fogadtam egyik szülésemnél sem.
Az elsőnél fél óránként nézett meg, aztán az utolsó kb 1 órában végig velem volt.
A második szülésnél szinte végig velem volt, néha ment csak ki.
(Uzsoki)
Nem fogadtam, csak orvost, de jól is tettem, mert császáros lettem, ott meg túl sokat nem tudott volna segíteni.
Az, hogy kire mennyire figyelnek, orvos és kórház függő. Hallottam olyat is,hogy az ügyeletes, a tenyerén hordozta a kismamát, meg olyat is,hogy két óránként fél percre nézett rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!