Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha sokat stresszelek a baba...

Ha sokat stresszelek a baba elmehet?

Figyelt kérdés
2015. febr. 16. 13:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha egy baba jól beágyazódott és semmi gond vele akkor bármit csinálhatsz nem fog elmenni, de ha nem akkor meg szinte bármitől. Én terhességem elején egyedül maradtam, nagyon stresszes voltam,fogytam is, de szerencsére nem lett semmi gond!
2015. febr. 16. 13:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem megy el, de nem tesz jót az idegrendszerének. A véredben lévő nagy mennyiségű stresszhormon a babához is eljut. Ugyanazt éli át, mint te.
2015. febr. 16. 13:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Igen, igaz, amit a 2-es válaszadó leírt.

Befolyással van a gyerek későbbi életére is.

2015. febr. 16. 14:03
 4/6 anonim ***** válasza:
53%

Akkor most álljunk meg egy picit: ez a stresszhormonos magyarázat először is minden élettani hátteret nélkülöz. Míg nem áll a lepény (10.-12. hét) semmi nem jut át. A magzati és anyai vér jó esetben egyébként ezután sem keveredik, a hormonok persze átjutnak, de nem hatnak az idegrendszer fejlődésére. Számtalan kutatás bizonyította ezt, mérték a stresszfaktorokat, és hosszan, évekig követték a gyermekek fejlődését.

A sok stressz extrém mértékben azonban valóban a neuroendokrin rendszer zavarával járhat, de ekkor sem valószínű, hogy bele fog szólni a terhesség menetébe.

2015. febr. 16. 14:18
 5/6 anonim ***** válasza:

#4 Hülye a sok orvos, mi? Még jó, hogy te tudod a frankót.

Azt esetleg nem olvastad alahol, hogy a stressz kimondottan jót tesz a magzatnak?

2015. febr. 16. 14:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Kérdező, írd be a Gugliba, hogy "stressz terhesség" és rengeteg oldalt találsz, ahol bővebben kifejtik a stressz negatív hatásait.
2015. febr. 16. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!