Szerintetek mennyi az esély arra, hogy ikreink legyenek?
annyi az esélyed mint nekem! nekem a mamámnak és a papámnak is vannak (voltak) iker testvérei, a férjemnek pedig van egy ikerpár testvére! nekünk mégsem születtek ikreink, pedig szerettük volna.
lehet te pont hordozod a gént, és sikerül.:)
Kifejtenéd ezt bővebben? :)
hát őszintén,szívesen elmennék egy genetikai vizsgálatra,ami ezt kideríti (nem tudom ilyen hol klinika hol van),mert hát egy ikerpár anyagilag és fizikaiag is nagyobb kihívás. :)
1. Ilyen genetikai vizsgálat nincs, ugyanis az ikerterhesség előfordulása nem egy monogénes jelleg, amit csak úgy szűrni lehet.
2. Az ikerterhesség kockázatos. Minél több gyerek van, annál jobban.
Anyai szövődmények: preeclampsia, anaemia, méhszáj-elégtelenség, fájásgyengeség, elhúzódó szülés, lepényelégtelenség, lepényleválás, placenta previa, atonia. Magzati szövődmények: gyakoribb vetélés, koraszülés, magasabb perinatális morbiditás és mortalitás, fetalis transzfúzió, intrauterin elhalás, a másik magzatban szöveti elhalás, spec. fejlődési rendellenességek.
Nyilván nem törvényszerű, számos nő hordott már ki tök egészséges ikreket, de azért nehogy már ezért imádkozzon valaki...
Inkább örülj annak, ha csak egy babád lesz, az a legbiztonságosabb.
Köszönöm a válaszokat!
Szerintetek mennyire esélyes a dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!