Szerintetek mennyi az esély arra, hogy ikreink legyenek?
Én nem bíznám el magam...
Saját példa:
Anyai nagymamám háromszor volt terhes ikrekkel. Ebből kétszer elvetélt, nem túl korán, így akkor tudták meg, hogy ikrek. Egy ikerpárt rendben megszült (első ikerterhessége, nem is tudta, hogy ikrei lesznek!). És volt neki szuperfetációja is. (Amikor a terhesség alatt megérik és meg is termékenyül és be is ágyazódik egy petesejt. Nagyon-nagyon ritka!)
Ennek a nagymamámnak 9 unokája van: 8 lány (egyik én) és egy fiú. Senkinek nem lettek ikrei. Nekem rezgett a léc (félidős vagyok, három nap különbséggel volt két peteérésem és közte szex, amiből terhes lettem), de egyedül van a babám.
Szerintem van rá esélyed, de százalékot senki sem fog tudni mondani. :) És egyelőre azon drukkolj, hogy egy egészséges baba összejöjjön! :)
Nekünk első terhességből lettek ikrek, második terhességből egy baba született. Nálunk senki nem volt iker, a férjem távoli rokonságában voltak csak egypetéjűek. Szóval ki tudja. Az esély mindenkinél megvan.
Szia! Nekem vannak ikreim is. Nálunk az üknagymamám volt iker, de néhány ikres ismerősömnél pl nem volt iker. Ez ugye mindig a nőn múlik, vagyis a petesejtjein, a férfinak semmi köze hozzá, a spermiumok csak azt termékenyítik meg, amit találnak. Nekem egypetéjűek A terhesség nemvolt nehéz. Illetve..... Mivel 1 burokban voltak, előszőr nem láttak elválasztó burkot közöttük, aminek az a veszélye, hogy erek nőhetnek ki közöttük, egyik elszívja a vért a másiktól, így egyik elsorvad, a másik meg szívelégtelenséget kap, és magzati halál következik be. (Ez az ikertranszfúzió,50 % az esélye) Sírtam, azt hittem, nem élem túl. Aztán megtalálták az elválsztót köztük. Viszont adokim másik betegének emiatt20 hetes terhesen haltak meg az ikrei. Nálam 36 hétre jöttek, 2 hetet voltak koraszülöttön. Természtes, rekordgyors szülésem volt. De ismerősömnek 32 hétre, ők 1 hónapot. Teljesen egészeségesek, fél éves korukra az ilyen korababák is elérik az átlagos fél éves súlyt, akár mondjuk ha másfél kilóval születtek is. Viszont fb-os ikres csoportokban sajnos olvasni, hogy egyik ikerbaba, vagy mindkettő akár a terhesség alatt meghalt.
De olyan is van, hogy sokan 38 hetesek, és egyben vannak még.
De a mai világban, uh, vizsgálat, koraszülött ellátás, nagyon jók az esélyek
ikreim vannak, elsőre teherbe estem, velük, tökéletes, probléma mentes terhességem volt, a lányok egész szép súllyal, időre születtek - nem volt iker a családban egyébként :) szóval van esély, de szerintem nem sokkal nagyobb, mint másoknál.
aki azt írta, inkább ne akarj ikreket, annak üzenem, hogy lassan két évesek a lányaim, és én mindenkinek ikreket "adnék", akkora boldogság! amellett, hogy duplán nehéz, dupla akkor öröm is.
Köszönöm a válaszokat!
Ikres anyukák,most egy kis erőre kaptam a válaszaitoktól :)
Úgy érzem,fiatal vagyok,és ha ikrek lesznek,akkor legyenek,mi bírjuk majd erővel.. :)
Remélem mihamarabb összejön a dolog,és ha már megtudom,hogy hányan vagyunk,akkor megírom ide nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!