Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kötelező a terhesség alatt...

Kötelező a terhesség alatt terhesvitaminnal tömni magam? Nyugat - Európában miért nincsenek ilyen magzatvédők?

Figyelt kérdés
2015. febr. 12. 14:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
6-os vagyok.Sajnos a betegség,terhesség hatalmas üzlet,és ezt mi be is vesszük.Régen a mamám építkezésen pakolt terhesen nagy hassal,nem hogy vitamint nem szedett horror áron,végig hányta a terhességet,mégis egészséges gyereket szült.Már hallottam azt is hogy azért van ennyi allergiás,folyton beteg gyerek,mert már az anyamében mèrgezzük őket szintetikus anyagokkal.Lehet utánna olvasni,persze nem Elevit.hu oldalon.
2015. febr. 12. 16:34
 12/28 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Mint írtam és más is, az anyai szervezet számára kell a vitaminpótlás, de persze mindenki azt csinál, amit akar. Sajnos nem tudtok annyi gyümölcsöt és zöldséget magatokba tömni, hogy elég legyen, arról nem beszélve, hogy főleg így télen milyenek is ezek a "vitaminforrások".
2015. febr. 12. 16:40
 13/28 anonim ***** válasza:
inkabb megveszem a vitaminok helyett a gyumolcsoket zoldsegeket meg jobban is jovok ki.. verkeprol annyit hogy terhes vagyok de egy csillagom sincs.. baratnom tomi magat elevittel es hizott jo sokat es a verkepe is egy rakas szar.. ( mivel ezek a vitaninok kpztudottan hizlalnak es a babat is felfujjak ha nem hiszed olvass utana... ) egeszsegesen vitaminban gazdag eteleket kell enni es nem kell horror aron vitaninokat venni.. persze folsavat meg d vitamint igen.. de a tobbit felesleges
2015. febr. 12. 17:18
 14/28 anonim ***** válasza:
Nem kötelező...az én időmben még nem volt, de a lányomnak az orvosa nem ajánlotta...a folsavat igen, azt szedte.
2015. febr. 12. 17:32
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért az ugye nem baj hogy régen még volt természetes szelekció, magas volt a csecsmő halálozás és a vetélés. Kicsit más világ volt akkor, igazad van az oltásokat se adásd be de ha na adj isten elkezdett vérezni akkor se rohanj orvoshoz. Gratulálok!
2015. febr. 12. 20:21
 16/28 anonim ***** válasza:

Hát én szedem, a hízásról annyit, hogy félidőnél kemény másfél kiló van rajtam az induláshoz képest, a vérképről meg annyit, hogy nekem sincs egy csillagom se. Nem mindenről a vitaminok tehetnek ám :)

Amúgy a 14. hétig olyan szinten szarul voltam és hánytam, hogy voltak napok, mikor kizárólag az üres zsömle ment le és maradt is lent, megnézném, így ki hogyan táplálkozik vitamindúsan. A 15. hétig a gyümölcs ahogy leért, azonnal kihött belőlem, de tényleg, bármilyen gyümölcs. Én amúgy is képtelen vagyok arra, hogy tömjem a fejembe a gyümölcsöt, ha nem kívánom, inkább szedem a vitamint, minthogy úgy tuszkoljam le a kaját a torkomon undorral... Egyébként azon is el lehet gondolkodni, hogy a mai génkezelt, vegyszerezett, mesterséges körülmények között termelt gyümölcsökben és zöldségekbenhol van annyi vitamin, mint nagyanyáink idejében.

Ettől függetlenül aki nem akarja szedni, ne szedje, szíve joga, én szedem, mert van rá pénzem, és így vagyok nyugodt.

2015. febr. 12. 21:26
 17/28 anonim ***** válasza:

Amikor a fiammal voltam terhes, én sem szedtem. A dokim csináltatott vérképet, minden tökéletes volt, így csak a folsavat kellett. Természetesen amennyire tudtam, változatosan étkeztem. Egészséges, normál súlyú baba lett.

Most várom a másodikat, és a folsavon kívül semmit sem szedek most sem. Energikus vagyok, vasam a felső határértéken, minden nap megiszok kb. egy liter zöldséglevet. De nyilván embere válogatja. Aki nem bír enni, vagy sokat hány, annak alap a vitamin.

De azért azt nem állítanám,hogy aki nem szedi veszélyezteti a gyerekét.

2015. febr. 13. 05:46
 18/28 anonim ***** válasza:
15-ös, miről beszélsz?Régen volt természetes szelekció?Akkor most mi van?Nincs olyan ismerősöm akinek ne lett volna legalább egy vetélése.Nekem 2 volt.Régen szültek 8-10 gyereket.Ma?Fogy a népesség...
2015. febr. 13. 09:36
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Az én ismerőseim között alig akad egy egy akinek vetélése volt, ja igen szültek 8-10 gyereket de jó ha 3 megérte a 2 éves kort. A koraszülötteknek alig volt esélyük az életben maradásra. Nincs természetes szelekció már, gyógyszer van a korai vetélés kockázatának csökkentésére, 24- héttől mentik a koraszülötteket, védőoltások vannak a halálos gyerekbetegségekre, a megszületett gyerekek 90 százaléka túléli a két éves kort. És ez így jó. Csak kicsit fárasztó már hogy mindig azzal példálóznak hogy bezzeg régen. Nagyanyáink még a legerősebb gyerekek voltak ők maradtak életben. Nem lehet őket összehasonlítani. Régen akinek nem lehetett gyereke maximum örökbe fogadott, nem volt lombik. A háború alatt a pincébe krumplis zsákra szülték a babát, jó esetben bábával, ha erős volt túlélte, utána jöttek a járványok az éhezés, ha azt is akkor nagyon-nagyon erős volt a szervezete és az élni akarása. Ma mi van? Kórházban szülünk meleg pihe puha ágyban, sterilizálunk mindent magunk körül, ha meg akar indulni a szülés korábban visszatartják az orvosok, ha koraszülött lesz van inkubátor, lélegeztető gép, gyógyszer.

Mi meg ahelyett hogy boldogan várnánk a babánkat, nyugodtan babáznánk otthon és örülnénk hogy nem olyan körülmények vannak mint 100 évvel ezelőtt, összeesküvés elméleteket gyártunk, nem szedünk vitamint, nem oltatunk. Az ilyen felfogású embereket időgépbe ültetném és elküldeném őket 100 évvel ezelőtt re. Kíváncsi lennék hogyan jönnének vissza. Sajnos ez még lehetetlen.

2015. febr. 13. 10:30
 20/28 anonim ***** válasza:
15-ös voltam
2015. febr. 13. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!