Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség második trimeszteréb...

Terhesség második trimeszterében lehet együtt szedni a Maltofer Fol rágótablettát és az Elevitet? Ti szedtétek együtt?

Figyelt kérdés
26 hetes kismama vagyok, az orvosom Maltofer Fol rágótablettát írt fel (2x1), amiben 0,35 mg folsav van, mellette szedek Elevitet is, amiben 0,8 mg van. Így napi szinten 1,5 mg lenne a bevitel, de azt olvastam, hogy max. 1 mg adható terhességben.

2015. febr. 12. 09:55
 1/3 Hanna80 válasza:
Nem vagyok szakértője a témának, illetve én femibiont szedek, és mellé kifejezetten a sima Maltofert kértem felíratni. Az orvos természetesen a Maltofer Fol-t írta fel, de sikerült a gyógyszertárban megoldani, hogy a sima Maltofert adják ki. Így azt szedem.
2015. febr. 12. 11:02
 2/3 anonim ***** válasza:
Az elején én is Femibiont szedtem, aztán az orvos Maltofer Fol-t írt fel és direkt rákérdeztem, hogy mást nem kell e szedni, de azt mondta, hogy csak a Maltofer Fol-t. Én is gondolkodtam rajta amúgy, hogy ebbe csak folsav van, a terhesvitaminban meg minden, de nem merem együtt szedni őket.
2015. febr. 12. 13:02
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A Google a barátom. És nektek?

A folsav vízben oldódik, lehetetlen túladagolni!

[link]

2015. febr. 12. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!