Kismamák, ti ájultatok el terhesség alatt?
Kb 7-8 hetes terhesen egy üzletben lettem rosszul. Nagyon rövid időre ájultam el, csak arra emlékszem, hogy egyszer csak megszűnt minden hang körülöttem, majd nagy fekete foltokat láttam magam előtt. A következő kép már az, hogy finoman paskolgatják az arcomat, meg vizet itatnak velem. Látni már láttam ekkor, de hangokat még mindig nem hallottam, tök ijesztő volt, ez volt életem első ilyen élménye.
Nekem is nagyon alacsony a vérnyomásom, terhesség alatt is 80/60 körül volt végig.
Egyszer terhesen, egyszer szülés közben, pont a "legjobbkor". Nekem is alacsony a vérnyomásom, terhesen még alacsonyabb volt, ezért sokszor lettem rosszul. Általában sikerült időben leülni, így nem volt nagyobb gond.
A terheléses vérvétel előtt pár nappal volt egy éhgyomri, rengetegen voltak aznap, se ülőhely, se levegő. Több, mint két órát kellett várnom és már nagyon éhes voltam. Éppen én következtem volna, amikor elsötétült a világ. Arra tértem magamhoz, hogy egy csomóan állnak felettem és kérdezgetik, hogy jól vagyok-e.
Szülés közben szintén az éhség miatt lehetett, másfél napja vajúdtam, nem maradt meg bennem semmi, infúzión keresztül kaptam a cukros vizet. Aztán kitolás közben egyszer csak teljes sötétség, szerencsére csak pár másodpercre. Hirtelen azt se tudtam, hol vagyok, körülöttem orvosok, szülésznők, mindenki ijedten nézett rám. Nem volt sok vissza, sikerült rendben megszülni a babát, utána ettem-ittam, jobban lettem, de estig nem kelhettem fel.
Nálam egyébként mindig volt szőlőcukor, amikor rosszul éreztem magam, akkor bekaptam pár szemet és jobban lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!