Ti hogy álltok hozzá a pocak fogdosása, pocak lefényképezése sok babona okoskodo dolgokhoz?
Sehogy. 2 terhességem volt, de egyszer sem akarták vadidegenek tapogatni,vagy fotózni? a hasamat. Sokan megdícsértek, hogy szép pocak, de soha senki nem volt tolakodó.
A családból pedig ha valaki simogatni szerette volna, azt nem bántam.
A családomban semmi borzalmas babona nem kering, szerencsére felvilágosult emberek vesznek körül. És soha egyetlen idegen ember sem bombázott babonákkal.
1-2 ember akarta megsimizni, megkérdezték, egyetlen egy kolléganőm volt, aki mindig letámadott, és simizett, igyekeztem leszerelni, fura volt.
én fotóztam az 5. héttől :D nem tudom, milyen babona kötődik ezekhez, nem vagyok babonás, nem is mondhatom, hogy az lettem volna a terhesség alatt.
Én azt hittem, zavarni fog, ha fogdosni akarják majd a hasam, de csak addig zavart, amíg nagyon émelyegtem, utána már csak akkor, ha valaki "durvábban" ért hozzá. Egyébként szeretetmegnyilvánulásként fogtam fel, így jólesett.
Fényképezni anyám akarta mindig, na az nagyon zavart, de utólag már nem bánom, hogy készült róla kép.
A babonáról: ahogy becsíkosodott a teszt, mindenkinek elmondtuk, aki kicsit is közel áll hozzánk, és ahogy megvolt a neve, azt sem tartottuk titokban.
Én egyetlen babonához tartottam magam: semmit nem vásároltam a babának terhesség alatt (mondjuk nem is igen lett volna indokolt, mert szinte mindent megkaptunk), csak a legeslegvégén egy pelenkázót meg egy matracot.
A babona nem érdekel, nem is ismerek erre vonatkozó babonát. A pocakomat ettől függetlenül senkinek nem engedem fogdosni - kivéve a szűk családot, de őszintén szólva az is zavar, csak őket nem akarom megbántani. De nem a babona miatt, hanem mert betolakodásnak érzem az intim szférámba.
Fotót készítettünk kb 3-at eddig (30. hét), meg majd megyünk kismamafotózásra, szóval nem vittük túlzásba ezt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!