Hogy fogok majd boldogulni az ikreimmel?
Ma tudtam meg hogy 2en vannak, igazabol annyi kerdesem van hogy szerintem csak a felet irom ide.
Hogy fogom oket egyszerre kezbe?
Hogy etetem oket?
Mit csinalok ha felkeltik egymast ejszaka?
Hogy fogom oket megszulni?
Nagyon orulok nekik de annyira felek hogy csodot fogok mondani :(
Az elején mi is megijedtunk, de mar nagyon várjuk oket :) 15 hetesek vagyunk es ugy nézz ki hogy kettő lányunk lesz :) ajánlom figyelmedbe a hurrá, ikrek című könyvet, ott kb minden kérdésedre választ kapsz :) (sajnos mar csak használtan tudod megvenni)
Hany hetes vagy? :)
szia! ne haragudj, hogy ezt írom, de egyelőre arra koncentrálj, hogy minden rendben legyen... főleg, ha még nagyon az elején vagy.
A Hurrá, ikrek! sem rossz könyv, de összehasonlíthatatlanul jobb az Ikrek könyve Métneki Júliától. Na, az az alapmű.
Nem kell feltétlenül egyszerre kézbe venni őket, nagyon piciket nem is ajánlatos (pólyában sem).
Megvannak a tecnikák a tandemszoptatásra, ügyesen meg fogod tanulni. :) ELőzőleg készülj rá, beszélj erről védőnővel, szoptatási tanácsadóval. A szopi párna rendkívül hasznos! Azt is be kell gyakorolni, hogy büfizteted az egyiket, ha a másik még eszik. Egyéb javaslat: etesd őket egymás után.
Nem valószínű, hogy felkeltik egymást éjszaka. Az enyémek nem zavartatták magukat, ha a tesó ordított. Megszokják egymást még az anyaméhben, plusz sajnos sok iker kezdi koraszülött osztályon az életét, és még ott megtanulja, hogy valaki mindig sír, sosincs csend...
Úgy fogod őket megszülni, ahogy az orvosoddal megbeszéled. Nekem sajnos császárom volt.
Ha van egyéb kérdésed, írj privit! Jó egészséget kívánok, vigyázz magatokra!
Nem fogod tudni őket egyszerre kézbe fogni, amíg nem ülnek stabilan, de nem is kell, meg lehet oldani anélkül is.
Nekem nem volt elég mindkét gyereknek a tejem, felváltva kaptak tápszert és szopiztak. Úgy tudtam egyszerre etetni, hogy amíg az egyiket szoptattam, a másikat magam mellé ültettem a hordozóban, és odatartottam a cumisüveget.
Nekem nem keltették fel egymást éjszaka, ahogy valaki mondta, megszokják.:) Viszont amíg keltek éjszaka is enni, addig ha az egyik felébredt, keltettem a másikat is, különben non-stop etettem volna valamelyiket. Próbáltam igény szerint is, de ez csak nappal jött be, nagyon kimerültem az éjszakától, gyakorlatilag folyamatosan ébren voltam.
Én természetesen szültem őket, de előtte volt már szülésem, és fejvégűek voltak. Válassz gondosan orvost, és bízz benne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!