Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lesz, ha nem fogok boldogul...

Mi lesz, ha nem fogok boldogulni a babával? Éreztetek ti is ilyet?

Figyelt kérdés

Várhatóan Májusban születik meg a gyerekünk. Már most attól rettegek, hogy nem fogok boldogulni vele. Mi lesz, ha sírni fog és én nem fogom tudni, hogy mi baja? Vagy, ha esetleg beteg lesz? Ezer ilyen apró dolgon agyalok és ha tehetném visszacsinálnám az egészet.

Párom nem lesz itthon mivel abban az időszakban folyamatosan dolgoznia kell majd, anyósom pedig dolgozik. Mit tudnátok tanácsolni?

2014. szept. 23. 14:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
46%

Én is ugyanígy voltam, aztán 25 hetesen meghalt a babám.

Utána átértékelődött minden. Azt mondtam, hogy bárhogy is, de megoldottam volna, csak maradt volna életben.

2014. szept. 23. 14:32
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Huhhh, hát legalább nem fog váratlanul érni ez az érzés :) - de tényleg, hidd el ezen szinte minden kismama átesik, sokan csak szülés után döbbennek rá, hogy nem minden rózsaszín... készülj fel lélekben, hogy igen, nehéz lesz, rengeteg energia-türelem kell ( magaddal szemben is) , és ne pánikol, menni fog az! és ne mondd, hogy visszacsinálnád, mert amint megszületik nagyon fogod szégyellni magad emiatt!
2014. szept. 23. 14:33
 3/15 anonim ***** válasza:

A férjed biztos tud segíteni majd, de nem kell aggódni. Annyi babakönyv, fórum van, hogy lesz segítség. Védőnő segítségét is kérheted mindenben.

Anyukád, barátnőd, testvéred?

2014. szept. 23. 14:34
 4/15 anonim ***** válasza:
Nyugi :) én a szüléssel voltam így... aztán megjött a picike, nehezen, és igen, sírt, lés nem aludtunk, és az én férjem is dolgozott egész nap, nagyszülők egyáltalán nincsennek, és keservesen nehéz volt , deeeee anyukává is válni kell, nem születünk annak... ne parázz, sok humor ekll hozzá, egy társ, akivel legalább beszélgetni tudzs és ha otthon van besegit, barátnők, hasonló napigondokkal... mindenki átmegy ezen, nem olyan pihepuha-rózsaszinkodos, babaillatu csoda, ahogy elkepzeltem, rengeteg munka, éjszakázás, gyötrelem, lelkiismeretfurdalás.... nem egyszerü, semmi nem olyan mint régen, ÉÉÉS MÉGIS FANTASZIKUS!!!!!de ehhez enekm kb fél év kellett mire beráézódtam, mindenkinél más. Nyugi! de kérj segitséget ha kell, beszélgess sopkat, senkinek nem könnyü!
2014. szept. 23. 14:36
 5/15 anonim ***** válasza:
Legtobb kisbaba anyja nem tudja, hogy miert sir, de megprobal mindent. Ha tudnank, akkor nem sirna.
2014. szept. 23. 14:37
 6/15 anonim ***** válasza:

A szorongás természetes, mindenki aggódik egy kicsit, jól szeretné csinálni, de sokszor nem tudja, mi a jó. De gondolj arra, most több mint hétmilliárd ember él a földön, előtte is sok-sok milliárd élt már, és nagyon valószínű, mind olyan kis tehetetlen babának született, akit el kellett látni, nevelgetni...

- valahogy azért megoldható ez..

2014. szept. 23. 14:39
 7/15 anonim ***** válasza:

"csináld rosszul és csak élvezd".:)

De komolyra fordítva, alapvetően is sikertelen és szorongó ember vagy? Mert ha nem, akkor ez most csak egy kis bizonytalanság, ha viszont neked sosem sikerül semmi, akkor meg most itt a lehetőség, hogy mégis sikerüljön;)

Én arra gondolok, a diplomáimat is egyedül csináltam, és egyedül dolgozom, a babával is elboldogulok majd egyedül. Na meg, egy kis lazaság nem árt! :)

27l

2014. szept. 23. 14:44
 8/15 anonim ***** válasza:
Hidd el, hogy bele fogsz jönni! :) Ezzel mindenki így van egyébként, hiszen aki az első gyerekét várja, még sosem csinált hasonlót, hacsak nem rá volt bízva egy másik gyerek. Beszélj a védőnővel, ő is meg fog nyugtatni. Jó az, ha őt tudod hívni ha valami kérdésed lenne, de mondom hamar bele fogsz tanulni az anyaszerepbe! :)
2014. szept. 23. 14:45
 9/15 anonim ***** válasza:
Én is így voltam. Kisbabát is csak képen láttam a terhességemig. megszületett a kislányom, teljesen egyedül csináltam mindent, magamtól jöttem rá mindenre. Nem igazán pánikoltam már mert akkor már nem igazán van min, ott a baba meg kell oldani.:) én rengeteget olvastam, tanácsokat kértem anyukáktól. Sokszor én sem tudtam miért sírt, csak próbáltam kitalálni. bár az én gyerekem nem volt nagyon sírós sosem, eleinte mikor még nagyon picike volt szinte csak akkor sírt amikor éhes volt. Azóta már belejöttem.:) nem kell félni, menni fog.:)
2014. szept. 23. 14:47
 10/15 anonim ***** válasza:

Ilyet szerintem minden nő és leendő anyuka érez :) Egy bizonyos pontig normális dolog, de nem kell betegesen stresszelni magad vele, senkinek nem tesz jót.

Igen, egy baba sírni fog, talán a hasa fáj néha, foga is fáj, esetleg meg is fázik... Az első hónapokban összeszoktok majd, szépen lassan felismeritek egymás "üzeneteit" és egyre könnyebb lesz megérteni.

És boldogulni fogsz vele, mert boldogulnod KELL... ellátod, pelenkázod, eteted, ringatod... :)

Sok anyuka egyedül van a babával, a férj dolgozik hétvégén is. Majd beszélgetsz ismerős anyukákkal akár neten, akár babaklubban.

Ha bizonytalan leszel, ott lesz a védőnő, orvos, barátok.

Csak azért csinálnád vissza, mert "ezer apró dolgon agyalsz"???

A gondolataidat próbáld pozitív irányba terelgetni. Azon "agyalj", hogy milyen legyen a kiságy, milyen ruhácskákat vegyél, milyen babakocsit stb.

És a babákról még nem árt tudni azon kívül, amiket írtál: mosolyognak, kacagnak, huncutkodnak és a szemed láttára fejlődnek....

2014. szept. 23. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!