Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lesz, ha nem fogok boldogul...

Mi lesz, ha nem fogok boldogulni a babával? Éreztetek ti is ilyet?

Figyelt kérdés

Várhatóan Májusban születik meg a gyerekünk. Már most attól rettegek, hogy nem fogok boldogulni vele. Mi lesz, ha sírni fog és én nem fogom tudni, hogy mi baja? Vagy, ha esetleg beteg lesz? Ezer ilyen apró dolgon agyalok és ha tehetném visszacsinálnám az egészet.

Párom nem lesz itthon mivel abban az időszakban folyamatosan dolgoznia kell majd, anyósom pedig dolgozik. Mit tudnátok tanácsolni?

2014. szept. 23. 14:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én januárra vagyok kiírva az első babámmal,és nekem is folyton ezek a kérdések járnak a fejemben.A férjem erre csak viccesen annyit mond,hogy"kicsim,ne feledd,felül töltsd bele az ételt,alul meg szedd ki a vég eredményt".Anyukámnak is mondtam,hogy kicsit félek,ő is azt mondta,hogy bele fogok jönni,senki sem úgy született,hogy egyből megy neki.
2014. szept. 23. 14:48
 12/15 anonim ***** válasza:

én szülés után gondoltam ezt, hogy hazaviszem és...?

de mivel bent kellett maradnunk, a kórháztól ápolóktól sokmindent megtudtam, megnyugodtam, magabiztosan mentünk haza a végén.

2014. szept. 23. 14:55
 13/15 anonim ***** válasza:

Eszembe jutott. Aztán az is, hogy ha stresszelek, azzal egész biztosan csak rontani fogok a helyzeten.

Így alacsonyra tettem a lécet: ha este még életben van a gyerek, akkor aznap jó munkát végeztem.

Most már 4 hónapos, kifejezetten kiegyensúlyozott baba. Csak akkor sír, ha éhes vagy fáj valamije. Éjjel meg 10-12 órát alszik, ébren nagyrészt vigyorog.

Azt tudatosítottam magamban, hogy ha rágörcsölök, attól jobb nem lesz. Ha végképp nem volt ötletem, hogy miért sír, akkor felvettem,aztán sírt. Előbb-utóbb abbahagyta.

Egyébként idővel differenciálódik a sírás, megjelennek egyéb hangadások és már lehet tudni, hgoy mikor álmos, mikor éhes.

No meg az is sokat segített, hogy elolvastam pár gyermeklélektan tankönyvet, voltam csecsemő elsősegély tanfolyamon. Innentől nagy baj már nem lehet, minden fontosabb dolgot tudok. Amit nem, azt meg úgyis szakember oldja meg.

2014. szept. 23. 17:14
 14/15 anonim ***** válasza:
Na hát én ezt a kórházból haza indulás előtt kezdtem csak érezni. A teljes pánik tört rám, hogy nem lesz ott a sok orvos meg nővér körülöttem. Aztán meg semmi sem úgy történ ahogy elképzeltem. Durván hasfájós baba, szoptatási gondok, tejláz, szülés utáni depresszió. Én aki soha életemben nem voltam depressziós, azt se tudtam eszik-e vagy isszák. Aztán kb. két hónapos korára elmúlt a hasfájás és minden egyéb problémánk és minden csodás lett. Ami már másfél éve tart és a világ legjobb dolga anyának lenni. Szóval te előnyben vagy mert nem fog mellbe vágni ez az érzés, fölkészülhetsz rá időben! Nyugi csak bele kell rázódni, mindenkinél így van!
2014. szept. 23. 22:04
 15/15 anonim ***** válasza:
hát most 4 hónapos a fiam és konkrétan az van amitől rettegsz. egész nap sír újabban (jön a fogacskája) és nem tudom megnyugtatni. ez van ez ellen nem lehet tenni, de mellette ha rám nevet érzem hogy kisüt bennem a nap :) nincsen semmi segítségem, párom dolgozik szüleim 150 km-re vannak. még nem kattantam meg - muszáj talpon lenni, és ez fog téged is életben tartani ha anyává válsz :)
2014. szept. 24. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!