Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23 hetes anyuka vagyok....

23 hetes anyuka vagyok. Undorodom a cukortól, amely amugy is hízlal. Árthatok a babának, ha édesitőszert használok?

Figyelt kérdés
2008. aug. 22. 11:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Dehogy ártasz vele!Sőt!26 hetes kismami
2008. aug. 22. 11:12
 2/12 anonim ***** válasza:
Szia! Én édesítőt használtam, semmi baja a kislányomnak. Használd nyugodtan. Nem egészségtelenebb, mint a cukor. Persze mértékkel.
2008. aug. 22. 11:14
 3/12 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem azt mondta a védőnő, hogy nyugodtan használhatok belőle annyit, amennyi rá van írva. 27 hetes kismama
2008. aug. 22. 11:16
 4/12 A kérdező kommentje:
OH,köszi mindenkinek,akkor megnyugodtam :)
2008. aug. 22. 11:21
 5/12 anonim ***** válasza:
34%

Ez eleve rossz hozzáálás, hát könyörgöm: a terhes ember ugyan ne amiatt aggódjon már, hogy meghízik! Egyébként csak magadnak árthatsz, mivel az édesítőszer hatására leesik a vércukorszint, ami akár ájuláshoz is vezethet adott esetben. Persze az nem gyakori, hogy idáig fajul a dolog, de ha annyira utálod a cukrot, akkor inkább semmi édeset ne használj, mintsem édesítőszert, legalábbis mértékkel, cukorral együtt használva. (itt jegyezném meg, hogy soha senki nem mondta ki nyíltan, hogy az édesítőszer nem hízlal, nem véletlenül.)

A baba nem veszélyeztetett, ő elveszi ami neki kell, bár a fejlődsét nem fogja elősegíteni, ha nem eszel cukrot)

2008. aug. 22. 11:22
 6/12 anonim ***** válasza:
93%
Mesterséges édesítő helyett használj pl fruktózt! A baba amúgy elveszi, ami neki kell, emiatt nem kell aggódni! Ja, a vércukrod miatt sem kell, egyél sok gyümit!
2008. aug. 22. 11:35
 7/12 anonim ***** válasza:

vannak edesitok, amivel vigyazni kell, pl. sacharin,acesulfame K es aspartame alapu edesitok. Ezeket nem igazan ajanlott terhesseg alatt fogyasztani. Altalaban az edesitok phenylalanine nevu feherjet tartalmaznak, aminek a tulzott fogyasztasa karosithatja a magzatot.

En nem magyarorszagon elek, igy nem tudom, hogy magyarorszagon lehel e kapni Splendat, ez az edesito sucralose tartalmu, es az eddigi kutatasok szerint teljes mertekben artalmatlan a magzatra. mar tobb mamazo-babazo-terhes internetes oldalon olvastam errol. itt egy pelda, remelem nem okoz gondot h angolul van :D

[link]

2008. aug. 22. 13:12
 8/12 anonim ***** válasza:

az elozo vagyok. szerintem inkabb hasznalj cukrot, fruktozt, mezet, vagy barmit, ami termeszetes alapanyagu, nem hiszem hogy a cukor artalmasabb, mint a muizesitok.

hasznalni hasznalhatod, csak mertekkel, ez a te dontesed.

2008. aug. 22. 13:16
 9/12 anonim ***** válasza:
Szia! A cukorban 100g Ch van, az édesítőszerekben pedig átlag 95g. Annyi a külömbség, hogy az édesítőszer nem hirtelen emeli meg a vércukorszintet. De a bevitt Ch, ugyanaz. Én cukorbeteg vagyok, úgyhogy kizárólag édesítőt használok de tényleg csak mértékkel. Ráadásul a túlzott fogyasztása (pl. a múltkor süteményt készítettem vele és így jártam) hasmenést okozhat.
2008. aug. 22. 13:47
 10/12 anonim válasza:
Manapság nem ajánlott a cukor fogyasztása. Nem az alapanyag miatt, mert az ugye a cukorrépa, hanem a cukor kinyerése, finomítása miatt. De gondolj bele, miből vannak az édesítőszerek? Különböző vegyi anyagokból. Semmi természetes nincs benne. Ezért csatlakozom azokhoz, akik a természetes édesítőszereket ajánlják Neked. Így pl. a gyümölcsöket, a mézet, ebből is lehetőleg ismert helyről származót. A szőlővel vigyázz, a héját inkább köpd ki, mert puffaszthat.
2008. aug. 22. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!