Lehet háton aludni terhesség alatt?
Én csak háton tudnék jól aludni.de ezt hallottam,hogy nem lehet.Szegény párom éberen alszik,ha látja,hogy háton fekszem szol és átfordít.
akkor most mi van?Lehet/nem lehet?
Szerintem az se jobb ha az oldalamon fekszem de nekem ugy kényelmetlen.
Az 1.babámmal csak oldalt tudtam aludni.Most,25+2hetesen kizárólag csak hanyatt tudok elaludni.Egyszerűen ha oldalamra fekszem nyom,szúr a hasam alja.Persze nem egész éjjel vagyok háton,de az a gyakoribb.
Ha nem szédülsz,nem émelyegsz,akkor aludhatsz (szerintem) hanyatt.
Elvileg a 3.trimesztertől már nem, de sokan úgy alszanak, mert máshogyan nem megy és egészséges babájuk születik. Egyébként azért nem lehet, mert a baba súlya elszorítja a hasi aortát és nem áramlik a vér megfelelően. De ha ez így van, akkor azt érezned kellene.
Nekem mind a két terhességem alatt úgy volt, ha hanyatt feküdtem, 1-2 perc után ájulás kerülgetett, az UH-ot 2-3 megszakítással lehetett csak megcsinálni, mindig fel kellett ülnöm észhez térni. Azt hiszem hanyatt fekve 60 körülire lement a vérnyomásom.
Ezért úgy gondolom, ha gond lenne, azt észrevennéd. Azért aludni csak kell. Egyszer esetleg említsd meg az orvosodnak, mit mond ő rá.
Én még most is sokszor a hátamon fekszek,semmi bajunk nincsen!
37 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!