Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért csesztetnek a védőnők a...

Miért csesztetnek a védőnők a súlyfeleséeggel? Nem mindegy neki, hogy én hány kiló vagyok?

Figyelt kérdés

Évek óta súlyproblémáim vannak, megrögzött jojózó vagyok, nagyon sokszor próbáltam lefogyni, fogytam is, de mindig visszajött. Igen, azt is bevallom, hogy miután sokáig, hónapokig nagyon kitartó vagyok, nem csalog, mozgok, eljön az idő, mikor a francba kívánom az egészet, nah ilyenkor meg pár hét alatt visszahízok midnent. Szóval most is a 165 centimhez 68 kg párosul. Előre félek, mikor majd méregetni kell magam a védőnőnél, az meg gúnyosan fogja mondani, hogy ennyit meg annyit híztam, ne hízzak többet, stb. Miért csinálják ezt?? Nyilván tudja az ember, hogy van rajta felesleg, miért kell ezzel megkeseríteni az egészet, hogy a nőnek teljesen menjen el a kedve?

Persze, tudom, hogy káros lehet a magzatra, ha nagyon kövér az anyuka, de azért nem kéne túlzásba esni, elég kicsi a valószínűsége, hogy 10-15 kg felesleg miatt lesz beteg a baba...

2015. febr. 3. 18:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

ma 18:56

Nem árulod el a doki nevét, akár privátban, ha nem akarod nyilvánosan? Valahogy a stílusa nagyon emlékeztet a volt nődokimra... Mikor először mentem hozzá kérdezte, hogy van-e valami panasz, mondtam, hogy rutin vizsgálatra jöttem, az egyetlen panaszom hogy nagyon hízékony vagyok, nagyon könnyen szaladnak fel rám a kilók. Erre elkezdi, hogy ugye szereti maga a csokoládét? Mondom neki, hogy szeretem, de legalább egy éve nem ettem. Akkor a finom friss kenyeret zsírral? Mondom, hogy évek óta nem eszem kenyeret... Akkor már elhallgatott, nem volt mit mondjon, de nagyon rosszul esett...

2015. febr. 3. 19:05
 12/17 A kérdező kommentje:
Amúgy örülök a válaszoknak és megnyugtatnak, valahogy midnig azt olvastam itt, hogy a védőnők állandóan cseszegetnek a súlyfelesleggel és tényleg rá vagyok parázva, mert ez nagyon érzékeny pontom:( Tudom, hogy kövér vagyok, teszek is ellene, mert ha nem tennék bőven 100 kiló felett lennék, de nem hiányzik, hogy egy kis 50 kilós csajszi az orrom alá dörgölje, hogy kéne fogyni...
2015. febr. 3. 19:07
 13/17 anonim ***** válasza:
pl. mert nagy túlsúlynál lehet terhességi cukorbetegség az a babának sem jó, vagy mert a szülés is nehezebb lehet nagy túlsúllyal, és mert tényleg fulladni fogsz az utolsó 2 hónapban. amúgy nem gúnyosan mondja,ne aggódj, nekem pl. mondták,hogy fulladni fogok, nem fulladtam de tényleg nehezebben vettem a végén a levegőt, meg igaza volt tényleg jött a savam is,hát az pl. nagyon kellemetlen volt. nem azért mondják,hogy megkeserítsenek,persze ilyenkor érzékenyebb az ember, csak tény,hogy nehezebb úgy az utolsó pár hónap, meg tényleg sok plussz az egésségre se jó.
2015. febr. 3. 19:37
 14/17 anonim ***** válasza:
engem nem csesztetett, +10 kgnál sem szólt, csak amikor már cukor volt a vizeletemben akkor adott tanácsot mit egyek es mit nem...nem vettem tolakodasnak. egyebkent meg normalis, kepzett csaj, nem tartozom a vedono-gyulolok taboraba.
2015. febr. 3. 21:12
 15/17 anonim ***** válasza:
velem amikor közölte, milyen szép nagyot híztam...nekem eszembe sem jutott megsértődni. hát babát várok..
2015. febr. 3. 21:29
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem is mondták védőnő/doki felváltva! 165 cm 57 kilóval kezdtem, 85-el mentem szülni! Nekem nagyon vizes volt mindenem, és hiába mondtam hogy alig eszek valamit (a nyár kellős közepén, hatalmas pocakkal csak dinnyét, almát meg vizet fogyasztottam jóformán) csak az arcomba mondták mindig hogy sokat híztam! A védőnő akkor hallgatott el, mikor szülés után 3 héttel már csak 63 kg voltam. Lement rólam minden víz, és beismerték hogy amiatt mutatott annyit a mérleg!
2015. febr. 3. 22:22
 17/17 anonim ***** válasza:
185cm-hez 118kg voltam mikor teherbe estem. Az a "fazon" vagyok, aki sokáig sportolt, majd hirtelen abbahagyta, és rakódott rá "némi" felesleg. Tehát inkább jó nagydarab vagyok, mint pusztán hájas. De hát az adatok beszélnek, és őszintén szólva én is féltem, mit mondanak, és attól is, hogy a babának ettől nem lesz -e baja, valamint, hogy mennyit hízok majd a terhesség alatt.... 114,5 kg-al mentem szülni, és mivel a baba közel négy és fél kg lett, sejthető, hogy ikább fogytam a terhesség alatt. Mielőtt bárkiben felmerülne a gyanú, nem... nem fogyókúráztam. Ettem normálisan, és végig aktív maradt terhesség alatt. A védőnőm egy tündér, soha egy rossz szava nem volt rám, mindig dícsért a tökéletes értékeim miatt. Annyi plusz kellemetlenséget jelentett a súlyfelesleg, hogy már a 12. héten elküldtek terheléses vércukorvizsgálatra. Végig minden értékem nagyszerű volt, még vasat sem szedtem, semmi vitamint... A dokim szintén azt mondta, picit figyeljek a cukorbevitelre, meg a sóra (vizesedés miatt). De ezzel sem volt probléma, egyáltalán nem vizesedtem. Szóval önmagában a súlyod szerintem nem gond, közben kell kicsit figyelned magadra, ill. magatokra! :)
2015. febr. 4. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!