Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SOS mi történhet? 25 hetes...

SOS mi történhet? 25 hetes vagyok, és a héten derült ki, hogy férges a kutyám.

Figyelt kérdés

Eléggé közvetlen a viszony a kutyussal, szobakutya. Azt olvastam, hogy széklettel terjed, de... ugye a kutya nyalja magát, aztán megfogja a játékait, aztán...

A nőgyógyász szerint ezzel nincs probléma, még akkor sem, ha rám terjedt a féreg, de tapasztalatokra lennék kíváncsi. A házi orvosom praxisa alatt még nem találkozott férges kismamával, egyelőre nem tudja mi lenne a teendő. Székletet kell bevinni valami laborba, hogy kiderítsék átterjedt-e rám.

2010. febr. 9. 17:29
1 2
 1/13 ketteske ***** válasza:
100%
Ne aggódj, ez nem fog átterjedni rád. gondolom azonnal adtatok neki féreghajtót, amit addig kell ismételni, amig kitisztul a kutyus, és minden oké lesz. még jó, hogy időben észrevetted, ebből nem szokott baj lenni.
2010. febr. 9. 18:20
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne izgul azért az nem olyan egyszerűen megy át. Ne szedd össze most a kakit utána és azért igyekezz sürün kezetmosni. Ha mégis elkaptad se aggodj mert a vemhes szukákat is féregteleníteni kell 2x is. Akkor gondolom emberek számára is van olyan szer ami ilyenkor adható.
2010. febr. 9. 20:44
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszi. Az a baj pluszban, hogy valószínű nem új a fertőzés, mert elég hosszúak voltak a dögök, amúgy a székletével nem érintkezem, de csak a sejhaját nyalja, csak ott a szőr és a peték...

Igazából az érdekelne, hogy a babára ténylg nem jelent veszélyt? Bízom benne, mert ha igen, kb. felkötöm magam.

Amúgy el is ájulnék, és ez nem vicc, ha olyan dögöket tojnék ki, mint a kutya.

2010. febr. 9. 21:35
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Kutya legalább évente egyszer kap kérés nélkül féreghajtót, amikor elviszik a kötelező veszettség elleni oltásra. De ajánlott fél, negyedévente féregteleníteni. Szóval máskor figyeljetek rá. Én szoktam segíteni az állatmenhelynek így sokszor érintkezek elhanyagolt férges kölyökkutyákkal, de még sosem kaptam el és a testvérem sem aki szintén kutyás és nemrég szült.
2010. febr. 10. 00:40
 5/13 A kérdező kommentje:
Ő is kapja rendszeresen, de valamiért most lett benne... Nem is értem. :S
2010. febr. 10. 00:56
 6/13 anonim ***** válasza:
Akkor valami szélesebb spektrumút kéne kérni és vigyázni hova megy, kivel érintkezik. Ez azért rá is veszélyes lehet.
2010. febr. 10. 01:54
 7/13 A kérdező kommentje:

Lehet félreértesz. Ezt a férget valószínű egy év alatt szedhette össze, amikor ép nem volt hajtva, vagy nemtudom. :S

Köszi egyébként. :)

2010. febr. 10. 01:56
 8/13 anonim ***** válasza:
Azért kell legalább félévente hajtani. Az orvos csak azért ad szó nélkül évente hogy legalább egyszer legyen a kutya mert ez nem mindenkit érdekel de valójában többször kell.
2010. febr. 10. 01:59
 9/13 A kérdező kommentje:

Szerintem ezen túl amilyen gyakran lehet hajtatni fogom.

De vajon ez rámnézve és főleg a babára nézve mit jelent? :S

2010. febr. 10. 02:06
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem nem lesz semmi baj, de persze az ember nem nyugszik meg (én is ilyen nyugtalan vagyok általában). Egy vérvétel nem kerül szinte semmibe, csak egy kis fáradságba.

És abból kiderül, hogy nincs-e toxoplasmosis, erre a háziorvosnál lehet rákérdezni. Arra pedig van egy gyógyszer, ami terhesség alatt szedhető és még a placentára is jó hatással van. Én a helyedben kérném a vérvételt(vagy beutalót hozzá) a háziorvostól.

2010. febr. 21. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!