Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csinaljak a melleimmel...

Mit csinaljak a melleimmel mig terhes vagyok hogy ha mar kellesz szoptassak ne fajjon majd es ne legyen sebes?

Figyelt kérdés
35 hetes kis mama vagyok. mar sok anyukarol hallottam hogy abba kellett hadja a szoptatast mert besebzett a melle meg ki szaradt. segitsetek mert nem akarok ugy jarni majd.
2008. aug. 21. 21:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
szia. a nővérem is járt.első babája van,és amikor szoptatott egy idő után ki sebesedett neki.De akkor rá rakta a másik mellére,csak hogy az is sebes lett neki,és fájt neki.De nem tudott mit tenni,a gyereket meg kellett etetni valahogy.Szinte sirni tudott volna a fájdalomtol amikor a pici bekapta neki,és erősen szivni kezdte.nem tudott vele semmit tenni...:S sok sikert neked.
2008. aug. 21. 21:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lesz sebes a mell,ha a mama és a baba nem jól csinálja a dolgot.A babának is meg kell tanulni a helyes technikát.Csak akkor add a szájába a bimbót,ha teljesen kitátotta a száját és ne az ujjaid között tartsd a bimbód,hanem alulról támaszd meg a melled.Szülés után rögtön el lehet kezdeni kenni Bephantennel a bimbót.Ez hamar regenerálja a bimbó érzékeny bőrét,ha már megtörtént a baj és szoptatásnál sem kell lemosni.Esetleg kipróbálhatod a szilikon bimbóvédőt is.
2008. aug. 21. 21:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A terhesség alatt még nem tudsz semmit tenni,majd,ha már szoptatod a babád:) Csatlakozom az előttem szólóhoz..lényeg a helyes technika. A babának a teljes bimbót(a bimbóudvarral együtt) be kell kapnia!! Ha csak a bimbót szívja,akkor kisebesedik a mell, ő is kevesebb tejhez jut,és hamarabb elfárad:( Azt viszont ne engedd,hogy csak a bimbót szívja,mert sosem fog jól szopizni,és abból később még gondok lehetnek! Szerintem tuti menni fog!:))

2008. aug. 21. 22:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Minden szopi és fejés után kenyd be a bimbód a saját tejciddel. Hagyd megszáradni, ne takard el addig. Jobb mint bármilyen spéci kenőcs!Nekem és sok más anyukának bevállt!
2008. aug. 21. 22:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
En eleinte, kb. 3 harom hónapig bimbovedovel szoptattam, ez eleg volt arra, hogy megszokjuk egymast, ill. a jo poziciokat. A legelejen Most mar megy anélkul is, es semmi gond:) Bár azt mondjak, babának picit nehezebb igy, de az enyem például nem szokott hozzá:)
2008. aug. 21. 22:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
23 hónapig szoptattam és semmilyen gyulladásom,fájásom szerencsére nem volt.anyai ösztönökkel rögtön tudtam hogy kell cicire tenni a csöpséget.persze lehet ez genetika,szerencsés alkat mert sokaknak kínzó,fájó dolog a szoptatás és nagyon sajnálom őket.szóval:ne görcsölj az ilyen dolgokon és bízz magadban!hozzáteszem,sosem kentem kenőccsel és nem dörzsölgettem.
2008. aug. 22. 07:49
 7/7 A kérdező kommentje:
koszonom a segitsegeteket.remelem nekunk is menni fog a dolog.
2008. aug. 22. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!