A védőnőnek szokás (hála) pénzt adni? Mennyit?
Miért adnál neki pénzt??Én soha nem adtam..nem beszélve arról,hogy hihetetlenül szemtelen védőnő járt ki hozzám...
Amint megjött,nem is köszönt hanem így kezdte,hogy:"hallom disznóvágás volt,hogy én mennyire szeretem a hurkát,kolbászt!"..vagy " köszönöm nem iszok idegen helyen kávét,de ha oda ajándékozza a kávés csomagot otthon eliszogatom" etc...
Ilyenről még nem is hallottam.
Egyébként ezért tart ott ez az ország, ahol: mert azt hisszük, hogy hálapénz (kenőpénz) nélkül nem jutnánk semmire.
én biztos nem fogok adni, teljesen ütközik ez az elveimmel!
szívem szerint a szülésznek se adnék! de annak muszáj! :(
viszont egy kedves ajándék belefér.
pl.: közös kép a Babáról-Mamáról szép kis keretben egy köszönöm felirattal.
persze csak ha nem olyan tukó, mint ahogy a fentiek írták!
az enyém hál ' Isten nagyon aranyos!
Nekem egy nagyon kedves védőnőm van, fiatalabb nálam, de ettől függetlenül nagyon segítőkész.
Bár még most csak a 22. hétben vagyok, de én pl karácsonyra vittem Neki egy doboz bonbont.
Szerintem ha maximálisan elégedett vagy a védőnőddel, ha mindenben segít, akkor valami aprósággal, ami tényleg lehet egy bonbon is akár, meg lehet köszönni a munkáját. De mondjuk pénzt én nem adnék.
Szia!
Úgy tudom, hogy nekeik nem szokás pénzt adni, főleg akkor nem, ha inkább támadónőnek érzi őket az ember. Én szerencsére egy nagyon aranyos védőnőt fogtam ki, így néha meglepem egy-egy általam készített kis ajándékkal ( anyagi okokból pénzt nem is tudnék neki adni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!