Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A védőnőnek szokás (hála)...

A védőnőnek szokás (hála) pénzt adni? Mennyit?

Figyelt kérdés
2010. febr. 8. 23:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

Miért adnál neki pénzt??Én soha nem adtam..nem beszélve arról,hogy hihetetlenül szemtelen védőnő járt ki hozzám...

Amint megjött,nem is köszönt hanem így kezdte,hogy:"hallom disznóvágás volt,hogy én mennyire szeretem a hurkát,kolbászt!"..vagy " köszönöm nem iszok idegen helyen kávét,de ha oda ajándékozza a kávés csomagot otthon eliszogatom" etc...

2010. febr. 8. 23:39
 2/12 anonim ***** válasza:
74%
Első vagyok még mindig..Egyébként nem szokás a védőnőnek pénzt adni..
2010. febr. 8. 23:40
 3/12 anonim ***** válasza:
64%

Ilyenről még nem is hallottam.

Egyébként ezért tart ott ez az ország, ahol: mert azt hisszük, hogy hálapénz (kenőpénz) nélkül nem jutnánk semmire.

2010. febr. 9. 00:30
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
Nem szokás, de nekünk jó ismerősünk a védőnő, így szülinapjára vettünk neki egy desszertet, meg a kedvenc italját.
2010. febr. 9. 07:24
 5/12 anonim ***** válasza:
68%
dehogy adnék pénzt neki!Azért tettem fel tegnap a védőnős kérdést,hogy lehetne e máshoz járni,mert nálunk is elég szemtelen és pletykás!Biztos nem kap pénzt.
2010. febr. 9. 07:34
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
Nem kell neki pénzt adni. Ha esetleg nagyon aranyosnak, kedvesnek találod a terhesgondozás alatt, akkor ha már a vége fele jársz, vegyél neki egy jó minőségű kávét meg egy bon-bont és add oda neki. Ha megérdemli ennyit rá lehet szánni és akkor biztos kedves lesz a továbbiakban is.
2010. febr. 9. 08:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem szokás adni neki, max. apróságokat, ha valóban a segítségedre van (a mi védőnőnk nagyon idegesítő és beteges kinézetű, alig várom, hogy elmenjen a lakásból). Kávé, csoki, stb, ahogy előttem is írták.
2010. febr. 9. 08:32
 8/12 anonim ***** válasza:
80%

én biztos nem fogok adni, teljesen ütközik ez az elveimmel!

szívem szerint a szülésznek se adnék! de annak muszáj! :(

viszont egy kedves ajándék belefér.

pl.: közös kép a Babáról-Mamáról szép kis keretben egy köszönöm felirattal.

persze csak ha nem olyan tukó, mint ahogy a fentiek írták!

az enyém hál ' Isten nagyon aranyos!

2010. febr. 9. 10:27
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy nagyon kedves védőnőm van, fiatalabb nálam, de ettől függetlenül nagyon segítőkész.

Bár még most csak a 22. hétben vagyok, de én pl karácsonyra vittem Neki egy doboz bonbont.

Szerintem ha maximálisan elégedett vagy a védőnőddel, ha mindenben segít, akkor valami aprósággal, ami tényleg lehet egy bonbon is akár, meg lehet köszönni a munkáját. De mondjuk pénzt én nem adnék.

2010. febr. 9. 12:18
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Úgy tudom, hogy nekeik nem szokás pénzt adni, főleg akkor nem, ha inkább támadónőnek érzi őket az ember. Én szerencsére egy nagyon aranyos védőnőt fogtam ki, így néha meglepem egy-egy általam készített kis ajándékkal ( anyagi okokból pénzt nem is tudnék neki adni).

2010. febr. 10. 04:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!