Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van ennyi abortusz?

Miért van ennyi abortusz?

Figyelt kérdés

tegnap rengeteg párt találtam akik, bár törvény ellenes béranyát keresnek, akkor az aki el akarja vetetni miért nem keres egy családot, aki örökbefogadná a picit, mert igy gyorsabban családhozkerülnek a babák mint hagyományos úton..

nem jobb örökbefogadottnak lenni mint halottnak?

2008. aug. 21. 06:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

De, egészen biztosan jobb, csak éppen nem ilyen szép a világ és nem működik ennyire egyszerűen minden.

Még soha nem volt abortuszom, de azt gondolom, hogy aki nem akarja megtartani a babát és elveteti, az nem csak azért teszi, mert magát a gyermeket nem szeretné felnevelni. Egyszerűen terhes sem akar lenni. Rengeteg változás következik be az ember életében, amikor már ott van a gyermek szülés után és nevelni kell, de a változások nem éppen ott kezdődnek, hanem már a terhesség tényénél. (Én a 26. hétben vagyok, akartuk a babát, készültünk rá, ennek ellenére el kell ismernem, hogy nem gyermekjáték kihordani, nem mindig móka és kacagás, sok mindenben változtam, változtatnom kellett, máshogy állok még a házimunkához is, meg a rendes munkához, mindenhez.) Gondolom, hogy akiknek nem kell a baba és "véletlenül" estek teherbe, azoknak a terhességgel együtt járó dolgokra sincs szükségük.

Gondolod, hogy egy 16 éves középiskolás lány kihordaná örömmel úgy a gyereket, hogy közben azzal nyugtatja magát, hogy felnevelnie nem neki kell? Gondolod, hogy örömmel hagyna ki egy évet, vagy lenne magántanuló amiatt, hogy terhes? (Mert a legtöbb iskolában szerintem nem néznék jó szemmel a nagy pocakos fiatalkorú diáklányt.) És gondolod, hogy szülés után felvállalná azt, hogy bár terhes volt és ezt mindenki látta, tudta, még sincs mellette gyermek, mert örökbe adta?

Mert szerintem nem. A hátán felállna a szőr már magától a gondolattól is, inkább bevállalja az abortuszt.

De nem csak egy fiatal iskoláslány tenne így, hanem a legtöbb felnőtt nő is, csak nem iskolába nem járna be nagy pocakkal, hanem a munkahelyre.

Én sem tudom elfogadni az abortusz tényét. Nem is az abortusszal van a baj, mert azért valljuk be, vannak olyan esetek, amikor elkerülhetetlen, mondjuk ha a babával baj van, vagy egyéb októl feltétlenül el kell vetetni. Még azt sem ítélem el az abortusz miatt, aki tényleg védekezik és ennek ellenére fogan meg a baba. Azt viszont egyszerűen nem tudom megérteni, hogy valakinek az első "baleset" után hogy van még bátorsága ahhoz, hogy kockáztasson egy következő terhességet úgy, hogy tisztában van vele, hogy azt is elveteti. Márpedig sok ilyen ember van. És igen, azokat a fiatal lányokat sem értem meg, akik azelőtt kezdenek bele a szexuális életbe, hogy egyáltalán tudnák, hogy miből is áll az, mert bizony a védekezés is a része. Jöhetünk most azzal, hogy persze, de a fiatalok (akik ma már 13-15 évesen aktív szexuális életet élnek) azért kezdik ilyen hamar, mert ezt látják a médiából, ez van interneten, mindenhol ez jön velük szembe, de azt elismerhetjük, hogy a védekezés, az óvszer fogalma, a fogamzásgátlás ténye, az abortuszról szóló történetek ugyanúgy bekopogtatnak nap, mint nap, mint a szex, még ha kevesebbszer is hangzik el az óvszer szó, mint ahány szexjelenetet láthatunk.

Szerintem, ha mindenki megtartaná a babát abortusz helyett, annak az lenne a vége, hogy a döntő százalékuk nem adná örökbe, még akkor sem, ha a terhesség elején úgy érezte. Szerintem a többségükben terhesség alatt felébredne az anyai ösztön, szülésnél meg még inkább. Ami jó. Viszont ezzel együtt jár, hogy közülük nagyon sokan nevelnék rosszul a gyermeket, mert sajnos van esély rá, hogy itt is működne a minden csoda három napig tart elv, tehát ugyanúgy elmenne a kedve néhány "kényszeranyának" a gyerekneveléstől pár hónap, vagy év után, mint az éretlen gyermekeknek a kutyatartástól. (Elnézést a hasonlatért.) Lennének jó páran, akik jobb esetben lepasszolnák egy megbízható nagyszülőnek, és mennének vissza élni az életüket, mintha semmi sem történt volna, még rosszabb esetben nem passzolnák le és a levegőben lógna a gyermek élete egy megbízhatatlan anya mellett, a harmadik eset meg hogy a gyermek árvaházban kötne ki sok-sok társával együtt, akiket meg nagy hirtelenjében már nem is annyira akarnának örökbe fogadni, mert már nagyobbak, félreneveltebbek, rosszabbak, vagy sérültebbek...

2008. aug. 21. 06:54
 2/7 anonim ***** válasza:
37%

A kérdező a szívemből szólt!

Én -ha olyan helyzetben lennék, hogy megtehetném- komolyan támogatnám a nyílt örökbefogadást és az abortusz előtti "elbeszélgetés" lényeges elemévé tenném. (Megjegyzem, ha csak rajtam múlna, kár be is tiltanám az abortuszt, hacsak nem veszélyezteti az anya életét, de a mai világban erre sosem lenne lehetőségem.)

De ha jobban hangsúlyoznák a nyílt örökbefogadás előnyeit, talán többen választanák ezt a lehetőséget és nemcsak több baba maradna életben, de több hiába babára vágyó szülő álma is teljesülhetne. De szép lenne!

2008. aug. 21. 07:29
 3/7 anonim ***** válasza:
67%
Előző vagyok. Lehet, hogy ebből sokan azt gondolják, én is babára vágyom, de nem. (Vagyis, de, szeretnék még egyet, de majd később :) )
2008. aug. 21. 07:32
 4/7 anonim ***** válasza:
48%
Itt most mindenkinek igaza van. Nekem volt abortuszom, de én 17 évesen voltam terhes abszolut baleset volt, nem tartottam meg, még csak a fejembe sem fordult meg hogy mesgszüljem. Már van egy gyönyörű 4 hónapos kislányom de már 27 éves vagyok és tervezett baba volt. Azért aki már szült, az tudja milyen nagy élmény, nekem életem legcsodálatosabb napja volt, tutti nem tudnám örökbe adni utána a babóm lelkileg nem menne. Ezért aztán igazatok van a védekezéssel kapcsolatba, DE én nem szedhetek fogamzás gátlót mert szív beteg vagyok, és hízásra hajlamos az ilyen szerektől, és ez miatt a pulzus számom nagyra emelkedik, tehát kardiologiai papírom van hogy tilos bármilyen fogamzás gátlót szednem.Ja és az mellett nagyon drága lássuk be, ha szedhetném engem nem vágna földhöz az ára, de nagyon sok lány ezért nem szedi. Azt is tudjuk hogy a gumi nem 100%-os sőt, sokat hallotam mikor terhesen jártam dokihoz hogy azért vetették el a babót, mert ki szakadt gumi melett lettek terhesek, és anyagiokokból nem tudja fől nevelni, és lelkileg nem tudná örökbe adni.És ezt szeretném hangsulyozni, az anyagit.Én nagyon jól tudom hogy nagyon sok pénzbe van egy gyerek, sőt nekünk van egy 9 éves kislány a párom első házaságából, nem mi neveljük, de a gyerektartást fizeti a párom és ha a kislánynak bármire szüksége van azt mi fedezük hisz a párom az apja!!!!!!Nekem most tgyásom van ami 105.000 plussz a családi, ez elég jónak számít, de higyétek el nem válalnék be még egy gyereket, azért hogy ennek az 1-nek mindene meg legyen, és meg is van. Mivel nem védekezünk csak a megszakításos módszerrel, bármikor be csúzhat, és tutti nem tudnám örökbe adni, az abortusz is nagyon kemény lelkilg én csk tudom, de csak hamarabb föl dolgozza az ember mint az a tudat hogy él valahol az én kis babám és más neveli. Én belehalnék az tutti.
2008. aug. 21. 07:52
 5/7 anonim ***** válasza:
69%

Hello nemreg lattam a JUNO cimu filmet. Ezt a problemakort dolgozta fel. Lehet, hogy ha megnezne a sok fiatal teherbeesett leanyzo, akkor ok is inkabb az orokbeadast valasztanak.

Szoval, mindenki terjessze: JUNO.

2008. aug. 21. 08:57
 6/7 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm az őszinte választ!
2008. aug. 21. 13:15
 7/7 anonim válasza:
0%
Miért van ennyi abortusz?Mert erre van pénz!És miért támogatják?Nem veszitek észre,hogy módszeres magyarirtás folyik?
2009. márc. 10. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!