Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj, ha nem szedek kismama...

Baj, ha nem szedek kismama vitamint? Lehet abból baja a babának?

Figyelt kérdés
13 hetes vagyok. Már mielőtt összejött a pici szedtem a folsavat, meg a cég vitamint. Ezeket még mindig szedem, mert a folsav 250 db-os volt, és gondoltam beszedem.de kimondottan kismama vitamint nem szedek. Változatosan étkezem, egyik nap főzelék van, másik nap husi, szóval változatos az étrend, nem egyoldalú. Igyekszem gyümölcsöt is enni minden nap azért, csak azt annyira nem kívánom. az általában banán, alma, mandarin. Szerintetek ez így elég? Nem vagyok nagy darab. 159 cm vagyok, és 49 kg.
2015. jan. 16. 03:55
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
58%

Maradjunk annyiban, hogy egyik tábor sem tudja mit visz a szervezetébe. Nem tudjuk pontosan a vitaminok előállításának mechanizmusát, és azt sem mit tartalmaznak az általunk vásárolt zöldségek, gyümölcsök. A férjem agrármérnök, a szakmájában dolgozik. Rengeteg gazdász ismerősünk van, és rengeteg horror sztorit tudnék mondani a termelés menetéről.

Abban bízhatsz, amit te magad termelsz, nevelsz, feltéve, hogy kihagyjuk a káros környezeti hatásokat, és a nem kis problémát jelentő talajszennyezettséget, és azt az aprócska tényt, hogy a mai zöldségek, gyümölcsök sokkal kevesebb vitamint, és ásványi anyagot tartalmaznak, mint akár a 10 évvel ezelőttiek.

Én nem vagyok vitaminellenes, viszont kár arról vitatkozni, hogy mi az egészségesebb. A vérképed majd elárulja, hogy szükséged van-e pótlásra. Erről mindenki saját belátása szerint döntsön.

2015. jan. 16. 14:02
 22/27 anonim ***** válasza:
41%

Én tudok olvasni, el tudom olvasni, mit veszek magamhoz. És nem gyógyszerezés, hanem vitaminpótlás. De kár beszélgetni, ha nem tudod, mi a különbség.

Csak fogyasszátok továbbra is a pangasius filét, az agyonpermetezett almát, a danone joghurtot hátradőlve, hogy a gyerek minden fontos tápanyagot megkap. Csak ezt ne reklámozzátok!

2015. jan. 16. 14:05
 23/27 anonim ***** válasza:
0%

"Igy emiatt ugy dontottem a mostani terhessegemnel nem szedek kismama vitamint mert nekem gyanus h ez allgphat mogotte"

Ezt már hiába próbálod kimagyarázni, a vehemenciád csak azt mutatja, h közben te is rájöttél micsoda blődséget írtál le.

2015. jan. 16. 14:36
 24/27 anonim ***** válasza:
46%

"Na és szeperanyu tudod h mi van azokba benne?? "

azokba benne...

Most komolyan kinek a véleményére adnátok szívesen? Egy olyan anyukáéra, aki még egy ép mondatot se tud megfogalmazni, leírni, vagy egy olyanéra, aki már sokat olvasott-kérdezett-tájékozódott? :D Nagyon sok dologról árulkodik az, hogy hogyan szólalunk meg, de az is, ahogyan írunk!

Az ilyen anyukák vannak meggyőződve arról, h amikor egy tejszeletet adnak a gyereküknek, h akkor ők most egy egész pohár friss, finom, egészséges tehéntejet adtak neki, mert a tv-ben azt mondta a reklám :D

2015. jan. 16. 14:42
 25/27 anonim ***** válasza:
62%

Egyetértek, 24-es :)

Tökéletes példa a Kinder tejszelet.

2015. jan. 16. 14:49
 26/27 anonim ***** válasza:
68%

Képzeld nem kap a gyerekem tejszeletet.

De viszon a te gyereked helyében nem lennék. Sajnálom szegényt de nagyon. Tömd magad nyugodtan. Azt sem tudod pontosan hogyan készül de szeded mert az orvos azt mondta, hát nem hiszem h jobb mint a piacról a zöldség. De legyen igazad szupermami. Legalább ha beteg lesz a gyereked te aztán mondhatod h pedig tömtem ám vitaminnal.

2015. jan. 16. 18:39
 27/27 anonim ***** válasza:
64%

Kövezzetek meg, én jobban hiszek például Dr. Czeizel Endrének, mint a szomszédasszonynak, piacosnéninek, fórumozgató (de írni nem tudó) anyuciknak.

Statisztikák bizonyítják, hogy a magzatvédő vitaminokkal kivédhetünk bizonyos fejlődési rendellenességeket! Tehát nem magunk miatt kellene szedni, hanem a születendő gyerekünk egészsége miatt!

2015. jan. 17. 02:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!