Baj, ha nem szedek kismama vitamint? Lehet abból baja a babának?
Maradjunk annyiban, hogy egyik tábor sem tudja mit visz a szervezetébe. Nem tudjuk pontosan a vitaminok előállításának mechanizmusát, és azt sem mit tartalmaznak az általunk vásárolt zöldségek, gyümölcsök. A férjem agrármérnök, a szakmájában dolgozik. Rengeteg gazdász ismerősünk van, és rengeteg horror sztorit tudnék mondani a termelés menetéről.
Abban bízhatsz, amit te magad termelsz, nevelsz, feltéve, hogy kihagyjuk a káros környezeti hatásokat, és a nem kis problémát jelentő talajszennyezettséget, és azt az aprócska tényt, hogy a mai zöldségek, gyümölcsök sokkal kevesebb vitamint, és ásványi anyagot tartalmaznak, mint akár a 10 évvel ezelőttiek.
Én nem vagyok vitaminellenes, viszont kár arról vitatkozni, hogy mi az egészségesebb. A vérképed majd elárulja, hogy szükséged van-e pótlásra. Erről mindenki saját belátása szerint döntsön.
Én tudok olvasni, el tudom olvasni, mit veszek magamhoz. És nem gyógyszerezés, hanem vitaminpótlás. De kár beszélgetni, ha nem tudod, mi a különbség.
Csak fogyasszátok továbbra is a pangasius filét, az agyonpermetezett almát, a danone joghurtot hátradőlve, hogy a gyerek minden fontos tápanyagot megkap. Csak ezt ne reklámozzátok!
"Igy emiatt ugy dontottem a mostani terhessegemnel nem szedek kismama vitamint mert nekem gyanus h ez allgphat mogotte"
Ezt már hiába próbálod kimagyarázni, a vehemenciád csak azt mutatja, h közben te is rájöttél micsoda blődséget írtál le.
"Na és szeperanyu tudod h mi van azokba benne?? "
azokba benne...
Most komolyan kinek a véleményére adnátok szívesen? Egy olyan anyukáéra, aki még egy ép mondatot se tud megfogalmazni, leírni, vagy egy olyanéra, aki már sokat olvasott-kérdezett-tájékozódott? :D Nagyon sok dologról árulkodik az, hogy hogyan szólalunk meg, de az is, ahogyan írunk!
Az ilyen anyukák vannak meggyőződve arról, h amikor egy tejszeletet adnak a gyereküknek, h akkor ők most egy egész pohár friss, finom, egészséges tehéntejet adtak neki, mert a tv-ben azt mondta a reklám :D
Egyetértek, 24-es :)
Tökéletes példa a Kinder tejszelet.
Képzeld nem kap a gyerekem tejszeletet.
De viszon a te gyereked helyében nem lennék. Sajnálom szegényt de nagyon. Tömd magad nyugodtan. Azt sem tudod pontosan hogyan készül de szeded mert az orvos azt mondta, hát nem hiszem h jobb mint a piacról a zöldség. De legyen igazad szupermami. Legalább ha beteg lesz a gyereked te aztán mondhatod h pedig tömtem ám vitaminnal.
Kövezzetek meg, én jobban hiszek például Dr. Czeizel Endrének, mint a szomszédasszonynak, piacosnéninek, fórumozgató (de írni nem tudó) anyuciknak.
Statisztikák bizonyítják, hogy a magzatvédő vitaminokkal kivédhetünk bizonyos fejlődési rendellenességeket! Tehát nem magunk miatt kellene szedni, hanem a születendő gyerekünk egészsége miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!