Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj, ha nem szedek kismama...

Baj, ha nem szedek kismama vitamint? Lehet abból baja a babának?

Figyelt kérdés
13 hetes vagyok. Már mielőtt összejött a pici szedtem a folsavat, meg a cég vitamint. Ezeket még mindig szedem, mert a folsav 250 db-os volt, és gondoltam beszedem.de kimondottan kismama vitamint nem szedek. Változatosan étkezem, egyik nap főzelék van, másik nap husi, szóval változatos az étrend, nem egyoldalú. Igyekszem gyümölcsöt is enni minden nap azért, csak azt annyira nem kívánom. az általában banán, alma, mandarin. Szerintetek ez így elég? Nem vagyok nagy darab. 159 cm vagyok, és 49 kg.
2015. jan. 16. 03:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Szerintem legalább az első trimeszterben és az utolsóban nagyon fontos a vitaminok szedése.
2015. jan. 16. 09:16
 12/27 anonim ***** válasza:

Télen nem tudsz elég vitamindúsan étkezni. Hiába eszel változatosan, egy tél főzelék agyonfinomított habart/rántott liszttel, tejet nem látott tejföllel, mű teszkós zöldségekből szerinted mennyire egészséges?

A változatos nem egyenlő az egészségessel sem a vitamindússal.

Kalciumot miből veszel magadhoz? Az neked és a babának is nagyon kell. Tejből? Ami nem látott tehenet? Joghurtból? Ami tele van cukorral és minden sz*rral amire a babádnak pont nincs szüksége?

A te döntésed, de ne magadra hanem a picire gondolj!

2015. jan. 16. 09:35
 13/27 anonim ***** válasza:
50%

Ójjesszusom, ugye senki nem veszi komolyan, h a vitaminok miatt lett hosszú a köldökzsinór és tekeredett a baba nyakára? Szent együgyűség, boldog tudatlanság...:)

Kérdező, egy nemterhes felnőttnek ajánlják, h napi 5x egyen friss!! zöldséget, gyümölcsöt. Amennyi fehérjére, vitaminra, ásványi anyagra szükséged van, na meg a napi 2,5-3 liter folyadékra....nos, egyszerűen nem bírnál annyit enni, egész nap enned kéne, h a megfelelő mennyiségben bevidd a szervezetbe ezeket. Nem biztos, hogy lesz baja a babának vagy neked, ha nem szedsz vitamint, mert a baba elveszi, ami neki kell....inkább a te bőröd lesz kevésbé rugalmas és fog nehezebben regenerálódni szülés után, a te fogaid, csontjaid lesznek ásványianyag-hiányosak, a te vérképed lesz rossz. Ez valóban nem életvezsélyes, de nem túl jó indítás a szoptatáshoz.

Persze, mindig lesz, aki megússza, akinek semmi baja sincs, pedig végigéhezte a terhességét, de neked ne ez legyen a követendő.

2015. jan. 16. 09:45
 14/27 anonim ***** válasza:
47%

még valami...sosem értettem, h képes valaki kockáztatni és csak úgy magától eldönteni, h márpedig ő nem szedi be a vitaminokat, hiába mondja az orvos.

Inkább örülnünk kéne, h ma már vannak vitaminok, étrend-kiegészítők megfizethető áron...miért ne éljünk velük? Mitől károsabbak ezek, mint a kávé, a Nescafé 3in1, a gépi kapucsínó, a kifőzdéből rendelt rántott sajt, ami nem is sajtból van, a gyümölcsviasszal kezelt bolti alma, citrom, a kamionban érlelt banán?

2015. jan. 16. 09:52
 15/27 anonim ***** válasza:
60%
Azért az egészség kockáztatás nem ott kezdődik, hogy nem zabáljuk a pirulákat. :)
2015. jan. 16. 10:59
 16/27 anonim ***** válasza:
60%

Na a nagy pirula tömők jól lepontoztak mindenkit.

Fogalmatok sincs miből vannak a pirulák, hagyan is állítják elő. Na ez biztos nagyon jó a babának. Amúgy meg amíg nincs bizonyítva h nem emiatt vannak oriás babák addig az is fennt áll h emiatt van.

Nem a piruláktól lesz egészséges vagy nem, ennyi erővel senki nem vetélne el, mert szedi ezeket.

Én se szedtem kösszönjük szépen nagyon jól vagyunk, hajam és fogam is van. És a gyerekeknek sincs semmi baja.

nem hiszem h itt kezdődik az egészség kockázata h tömöm magam ezzel v nem.

2015. jan. 16. 11:29
 17/27 anonim ***** válasza:

Persze h lepontoznak :-) hiszen ok a mindent tudo internetanyucik mert utana olbastak. :-). Holott lovesuk sincs mennyi sz@rsagot szednek be.

Es draga tudatlansag jesszusatyauristenezos valaszolo. Ertelmezni latom nem tudsz, nem sikerul, epp ezert vagy ennyire buta. Nem azt irtam h azert tekeredett bele. Azt irtam h gyanusnak tartom h koze lehet a meghosszabodott koldokzsinohoz. Mivel miota nagy divat lett ezt szedni azota vannak ilyen problemak, emrt gye ki tudja mik vannak meg ebben a pirulakban. Es mivel iszonyu hosszu volt a zsinor betekerte magat. Remelem masodszorra sikerul ertelmezni ha most sem akkor annyit tudok mondani, hogy akinek Isten nem adott ember nem adhat. Es a felelotlenseg nem itt kezdodik, de kinek mi. Szuperanyuk tovabbi jo pontozgatast. :-)

2015. jan. 16. 12:35
 18/27 anonim ***** válasza:
41%
DE, a felelőtlenség pontosan itt kezdődik. Igen, én akkor szuperanyu vagyok, mert a gyerekemnek meg szeretném minden fontos dolgot adni. És mivel se biokertem, de biofarmom nincs, kénytelen vagyok veletek együtt a szteroidos csirkét és a génkezelt paradicsomot enni, de legalább biztosítok a szervezetének olyat, amiből tud fejlődni.
2015. jan. 16. 12:41
 19/27 anonim ***** válasza:
60%

Na és szeperanyu tudod h mi van azokba benne?? Csak mondják h szedd azt szeded de fogalmad sincs mi is van benne valójában.

Én is a legjobbat adom a gyerekemnek és nem tömöm magam mivel nem gyógyszerre van szüksége.

2015. jan. 16. 13:05
 20/27 anonim ***** válasza:
Hogyne tudna hisz mondtak! :D
2015. jan. 16. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!