Baj, ha nem szedek kismama vitamint? Lehet abból baja a babának?
Télen nem tudsz elég vitamindúsan étkezni. Hiába eszel változatosan, egy tél főzelék agyonfinomított habart/rántott liszttel, tejet nem látott tejföllel, mű teszkós zöldségekből szerinted mennyire egészséges?
A változatos nem egyenlő az egészségessel sem a vitamindússal.
Kalciumot miből veszel magadhoz? Az neked és a babának is nagyon kell. Tejből? Ami nem látott tehenet? Joghurtból? Ami tele van cukorral és minden sz*rral amire a babádnak pont nincs szüksége?
A te döntésed, de ne magadra hanem a picire gondolj!
Ójjesszusom, ugye senki nem veszi komolyan, h a vitaminok miatt lett hosszú a köldökzsinór és tekeredett a baba nyakára? Szent együgyűség, boldog tudatlanság...:)
Kérdező, egy nemterhes felnőttnek ajánlják, h napi 5x egyen friss!! zöldséget, gyümölcsöt. Amennyi fehérjére, vitaminra, ásványi anyagra szükséged van, na meg a napi 2,5-3 liter folyadékra....nos, egyszerűen nem bírnál annyit enni, egész nap enned kéne, h a megfelelő mennyiségben bevidd a szervezetbe ezeket. Nem biztos, hogy lesz baja a babának vagy neked, ha nem szedsz vitamint, mert a baba elveszi, ami neki kell....inkább a te bőröd lesz kevésbé rugalmas és fog nehezebben regenerálódni szülés után, a te fogaid, csontjaid lesznek ásványianyag-hiányosak, a te vérképed lesz rossz. Ez valóban nem életvezsélyes, de nem túl jó indítás a szoptatáshoz.
Persze, mindig lesz, aki megússza, akinek semmi baja sincs, pedig végigéhezte a terhességét, de neked ne ez legyen a követendő.
még valami...sosem értettem, h képes valaki kockáztatni és csak úgy magától eldönteni, h márpedig ő nem szedi be a vitaminokat, hiába mondja az orvos.
Inkább örülnünk kéne, h ma már vannak vitaminok, étrend-kiegészítők megfizethető áron...miért ne éljünk velük? Mitől károsabbak ezek, mint a kávé, a Nescafé 3in1, a gépi kapucsínó, a kifőzdéből rendelt rántott sajt, ami nem is sajtból van, a gyümölcsviasszal kezelt bolti alma, citrom, a kamionban érlelt banán?
Na a nagy pirula tömők jól lepontoztak mindenkit.
Fogalmatok sincs miből vannak a pirulák, hagyan is állítják elő. Na ez biztos nagyon jó a babának. Amúgy meg amíg nincs bizonyítva h nem emiatt vannak oriás babák addig az is fennt áll h emiatt van.
Nem a piruláktól lesz egészséges vagy nem, ennyi erővel senki nem vetélne el, mert szedi ezeket.
Én se szedtem kösszönjük szépen nagyon jól vagyunk, hajam és fogam is van. És a gyerekeknek sincs semmi baja.
nem hiszem h itt kezdődik az egészség kockázata h tömöm magam ezzel v nem.
Persze h lepontoznak :-) hiszen ok a mindent tudo internetanyucik mert utana olbastak. :-). Holott lovesuk sincs mennyi sz@rsagot szednek be.
Es draga tudatlansag jesszusatyauristenezos valaszolo. Ertelmezni latom nem tudsz, nem sikerul, epp ezert vagy ennyire buta. Nem azt irtam h azert tekeredett bele. Azt irtam h gyanusnak tartom h koze lehet a meghosszabodott koldokzsinohoz. Mivel miota nagy divat lett ezt szedni azota vannak ilyen problemak, emrt gye ki tudja mik vannak meg ebben a pirulakban. Es mivel iszonyu hosszu volt a zsinor betekerte magat. Remelem masodszorra sikerul ertelmezni ha most sem akkor annyit tudok mondani, hogy akinek Isten nem adott ember nem adhat. Es a felelotlenseg nem itt kezdodik, de kinek mi. Szuperanyuk tovabbi jo pontozgatast. :-)
Na és szeperanyu tudod h mi van azokba benne?? Csak mondják h szedd azt szeded de fogalmad sincs mi is van benne valójában.
Én is a legjobbat adom a gyerekemnek és nem tömöm magam mivel nem gyógyszerre van szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!