Baj, ha nem szedek kismama vitamint? Lehet abból baja a babának?
a babanak nem, mert ő felmészti a te tartalékaid. neked viszont lehet minden olyan bajod ami a tartosan alacsony vitamin haztartas miatt alakul ki: fogromlas, hajhullas, betegseg stb.
szedj sima multivitamint. az is megteszii. csak taplalkozassal nem tudod fedezni mert az etelek fele ma mar muanyag. kulobosen szoptataskor leszel bajban.
Elso terhessegemnel szedtem, szokatlanulhosszu vokt a koldokzsinor. Es mondtak az orvosok h manapsag ez elegge gyakori. Es mivel ilyen hosszu volt betekeredett a nyakara es majdnem megfulladt, az utolso fel oraban csaszaroztak meg 36 hetes terhesen. Igy emiatt ugy dontottem a mostani terhessegemnel nem szedek kismama vitamint mert nekem gyanus h ez allgphat mogotte. Ki tudja milyen mas hatasa van a szervezetre. Lehet erte pontozni es hurrogni de amit ateltem akkor es egy olyan dolog miatt ami lehet be se kovetkezett volna. Majd meglatjuk,kivancsi leszek.
Szoval h a kerdesre is valaszoljak semmi bajod nem lesz, ahogy irtad is valtozatosan eszel. Ez a legfontosabb. :-)
abban egyetértünk hogy a vitaminok osszetetele ketseges.
habar en elevitet szedtem, gyonyoru 3 kilos normalis feju a babam. az ismeroseim kozul még 5-rol tudom biztosra hogy szedett vitamint, ebbol egynek két 3 kg alatti babojq szuletett, a masik negynek 3-3,5 kg kozotti.
emelett kis ideig nezelodtem mibol mennyit kellene elfogyasztani ahhoz h a megfelelo mennyusegu vitamint bevidd.
odaig szamolgattam hogy 5 dl tejtermek, 2 db korte, 3 db banan, egy graphefruit, jo nagy adag szarnyasmaj vagy jo nagy adag NYERS brokoli v cekla na itt ezen a ponton mar feladtam mert biztos nem fogok telen ilyen mennyisegu zoldseget gyumolcsot vasarolni.
mellesleg akik termeszetes uton probaljatok bevinni pl a c vitamint deli gyumolcsokkel, nem feltek attol hogy a kulonbozo erlelo vegyszerek meg egyeb tartositok - amiktol a brokkoli telen olyan zold, mint amilyen a kert brokkolim 2 nap eso es 2 nap 28 fok napsutes utan sem - milyen hatassal vannak a babara?
hát, errol ennyit, ez egy soha el nem dontott kerdes marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!