Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj, ha nem szedek kismama...

Baj, ha nem szedek kismama vitamint? Lehet abból baja a babának?

Figyelt kérdés
13 hetes vagyok. Már mielőtt összejött a pici szedtem a folsavat, meg a cég vitamint. Ezeket még mindig szedem, mert a folsav 250 db-os volt, és gondoltam beszedem.de kimondottan kismama vitamint nem szedek. Változatosan étkezem, egyik nap főzelék van, másik nap husi, szóval változatos az étrend, nem egyoldalú. Igyekszem gyümölcsöt is enni minden nap azért, csak azt annyira nem kívánom. az általában banán, alma, mandarin. Szerintetek ez így elég? Nem vagyok nagy darab. 159 cm vagyok, és 49 kg.
2015. jan. 16. 03:55
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Nem cég vitamint,hanem c vitamin
2015. jan. 16. 03:57
 2/27 anonim ***** válasza:
46%

a babanak nem, mert ő felmészti a te tartalékaid. neked viszont lehet minden olyan bajod ami a tartosan alacsony vitamin haztartas miatt alakul ki: fogromlas, hajhullas, betegseg stb.

szedj sima multivitamint. az is megteszii. csak taplalkozassal nem tudod fedezni mert az etelek fele ma mar muanyag. kulobosen szoptataskor leszel bajban.

2015. jan. 16. 04:55
 3/27 anonim ***** válasza:
37%
Nem, nem baj. Ha változatosan étkezel, semmi bajod nem lesz. A vitaminhiány kialakulásához Igen hosszú távú, egyoldalú bevitel kell. Mellesleg a mű vitaminoknak sokkal jobb a természetes
2015. jan. 16. 05:12
 4/27 anonim ***** válasza:
33%
Nem baj ha nem szedsz. Változatosan étkezel bőven elég mint azokat szedni.
2015. jan. 16. 06:12
 5/27 anonim ***** válasza:
30%
én se szedtem sose be semmit, mert nem szeretek kísérleti nyúl lenni. ki tudja mitől születnek hatalmas fejű babák. nekem nem lett se koraszülött se nagy fejű, tök normális 3 kilós gyerekeim születtek .
2015. jan. 16. 06:22
 6/27 anonim ***** válasza:
16%

Elso terhessegemnel szedtem, szokatlanulhosszu vokt a koldokzsinor. Es mondtak az orvosok h manapsag ez elegge gyakori. Es mivel ilyen hosszu volt betekeredett a nyakara es majdnem megfulladt, az utolso fel oraban csaszaroztak meg 36 hetes terhesen. Igy emiatt ugy dontottem a mostani terhessegemnel nem szedek kismama vitamint mert nekem gyanus h ez allgphat mogotte. Ki tudja milyen mas hatasa van a szervezetre. Lehet erte pontozni es hurrogni de amit ateltem akkor es egy olyan dolog miatt ami lehet be se kovetkezett volna. Majd meglatjuk,kivancsi leszek.

Szoval h a kerdesre is valaszoljak semmi bajod nem lesz, ahogy irtad is valtozatosan eszel. Ez a legfontosabb. :-)

2015. jan. 16. 06:33
 7/27 anonim ***** válasza:
56%
4 év alatt lett 3 gyerekünk, vitaminok nélkül, mert csak attól voltam rosszul :) A gyerekek időre születtek, szépek, nagyok, egészségesek. Nekem is van még hajam is, a fogaim is megvannak. Mindig normálisan ettünk, sok zöldség gyümölcs, mindenféle hagyományos , lehetőleg kevés műkaja.
2015. jan. 16. 06:33
 8/27 anonim ***** válasza:
54%

abban egyetértünk hogy a vitaminok osszetetele ketseges.

habar en elevitet szedtem, gyonyoru 3 kilos normalis feju a babam. az ismeroseim kozul még 5-rol tudom biztosra hogy szedett vitamint, ebbol egynek két 3 kg alatti babojq szuletett, a masik negynek 3-3,5 kg kozotti.

emelett kis ideig nezelodtem mibol mennyit kellene elfogyasztani ahhoz h a megfelelo mennyusegu vitamint bevidd.

odaig szamolgattam hogy 5 dl tejtermek, 2 db korte, 3 db banan, egy graphefruit, jo nagy adag szarnyasmaj vagy jo nagy adag NYERS brokoli v cekla na itt ezen a ponton mar feladtam mert biztos nem fogok telen ilyen mennyisegu zoldseget gyumolcsot vasarolni.

mellesleg akik termeszetes uton probaljatok bevinni pl a c vitamint deli gyumolcsokkel, nem feltek attol hogy a kulonbozo erlelo vegyszerek meg egyeb tartositok - amiktol a brokkoli telen olyan zold, mint amilyen a kert brokkolim 2 nap eso es 2 nap 28 fok napsutes utan sem - milyen hatassal vannak a babara?

hát, errol ennyit, ez egy soha el nem dontott kerdes marad.

2015. jan. 16. 07:42
 9/27 anonim ***** válasza:
89%
3-asnak még annyit mondanék, hogy sajat bio.termesztesu zoldsegeim fogyasztom, tegnap pl csirkemell volt az ebed parolt repa-ceklq-alma-hagyma korettel, elotte brokkoli fozelek, ma kacsa maj lesz, mind ekozben rengeteg almat narancaot ananaszt fogyasztok, minden nap 4 dl tejet es egy joghurtot, tovabba egy marek diot, azonban megis egyik naprol a masikra lett vashianyom.
2015. jan. 16. 07:45
 10/27 anonim ***** válasza:
Én szedtem gravidat . Nem lett nagy fejű gyerekem... 3720 gr 50 cm lett. 40+5 hetesen. Spontán természetes úton szültem . Semmi probléma nem volt. Viszont nem szedtem végig. Hanem 6.héttől ( akkor derült ki a terhesseg ) 12 . hétig. Majd kb 26-34 ig. :)
2015. jan. 16. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!