Ti fogytatok a terhességi diéta alatt?
A súlyvesztést és a fogyást különböztessük meg.
Terhesség alatt van a szorosan a terhességhez kapcsolódó súlynövekedés: magzat súlya, magzatvíz, több vér, méhlepény, stb. És van a hízás, ami az anyai testre rakódott zsírt jelenti.
Hízni nem kell terhesség alatt. A magzat és a vonatkozó cuccok összesen 7-9 kg-nál szoktak megállni. Ennyi súlygyarapodás normális. Saját súlyra hízni, tehát zsírréteget halmozni nem kell a terhesség alatt, azt segíti elkerülni a diéta (a cukorbetegséggel járó szövődményekkel együtt).
A mérleg ilyen szempontból nem megbízható, mert nem tudod szétválasztani, hogy a súlygyarapodás miből adódik. Arra inkább a tükör való, látni, ha vastagszik a zsírréteg.
Én 9 kg-mal voltam nehezebb a szülés napján, mint a teherbeeséskor, ez teljes mértékben eltűnt a szüléssel. Tehát zsírt nem halmoztam fel.
A magasra felugró cukor ártalmas. Az anyai inzulin nem tud átjutni a méhlepényen, a cukor igen. Ezért a magzati hasnyálmirigy terhelődik meg és bocsát ki túlzott mértékű inzulint. Az inzulin szteroidként funkcionál, gyakorlatilag "felfújja" a babát, míg a méretéhez képest a szervei nem lesznek elég fejlettek.
Ráadásul hajlamosítja későbbi, akár felnőttkori cukorbetegségre.
Az, hogy te fogysz, a babára semmilyen hatással nincs. A szervezetedből elszívja, amire szüksége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!