Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek jogos ha én...

Szerintetek jogos ha én szeretném kirakni kedvencüket a kertbe? Hogy értessem meg velük mennyire veszélyes?

Figyelt kérdés
16 hetes kismama vagyok. Az anyósoméknál kell laknunk még egy évig ahol van egy macska. Ő a "kislánykájuk"! De nincs beoltva és féregtelenítve se. Minden nap eszik nyers hust,plusz ki be járkál a házba.Toxoplazmozison még soha nem estem át de nem is szeretnék!
2010. febr. 6. 19:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy kértél ilyen szűrést?
2010. febr. 7. 08:35
 12/19 anonim ***** válasza:
36%
Szörnyű mennyi rossz indulatú ember van! Mintha olyan világot élnénk, hogy huszonévesen mindenkinek önálló lakással kellene rendelkeznie. Egyébként meg igenis hogy a szakkönyvek is a macskát emelik ki a legveszélyesebb állatnak a terhesség alatt! Sőt javasolják hogy ilyenkor kölcsön kellene adni másnak egy kis időre akinek macskája van! Az is igaz hogy ne rendelkezzen más házában, de ha ez egy leendő nagymamának kérdés hogy egy macska vagy az unokája egészsége...
2010. febr. 7. 08:46
 13/19 anonim ***** válasza:
32%
Szia!Szerintem jogos és én is ezt csinálnám!Nekem a gyerekem fontosabb mint egy macska!Nekünk volt egy 1 éves Westy kutyánk lakásba,de ahogy megtuttam,hogy terhes vagyok elajándékoztam,mert nem szerettem volna semmi betegséget elkapni tőle és ezzel veszélyeztetni a baba egészségét!Inkább a macskának legyen rossz,mint a babának!Lehet lepontozni,de ez így van!Egy ember fontosabb,mint egy macska megszokott élete!20 hetes kismama
2010. febr. 7. 08:54
 14/19 anonim ***** válasza:
39%
Nálunk hasonló a helyzet, a macska örök civakodás forrása. Folytom belóg és mindenbe belemászik, hacsak teheti a törölközőmön vagy esetleg elöl hagyott vasalt ruháimon alszik napközben, amitől frászt kapok. Mivel idáig dolgoztam napközben azt csinált amit akart, ha itthon vagyok mindig kidobom. De nálunk sem értik meg a szüleim hogy veszélyes lehet, egyszerűen megsértődnek. Tartsd tőle távol magad amennyire tudod és szerintem nem lesz baj.
2010. febr. 7. 09:01
 15/19 anonim ***** válasza:
73%
Szia! Először is: valószínűleg már régen átestél ezen a betegségen, teljesen észrevétlenül, másodszor pedig, ilyenkor nem szabad a cicát kitenni, mert a benti macska nem növeszt akkora téli bundát ami megvédené a hidegtől, ezért kb pont 2-3 napig élne kint, ha nem mehet be valahova. Ráadásul hangosan nyávogna az ajtóban és szétkaparná azt, tehát aludni sem tudnátok tőle. Kerüld el, nem cirógasd, ennyi. Nem lesz tőle bajod, nyugi! Szép babavárást! Ne görcsölj mindenen!
2010. febr. 7. 10:21
 16/19 anonim ***** válasza:
69%
Na jó, de légyszi írd már meg, hogy mi lett a vizsgálat eredménye? Nem estél még át ezen a fertőzésen?
2010. febr. 7. 12:01
 17/19 anonim ***** válasza:
64%
Gondolom azért saját szobátok van anyósáknál. Nos, csukd az ajtót, és ne te takarítsd a macska alomládáját, ha van. Ezenkívül, pusztán az egy légtérben tartózkodástól nem fogsz megbetegedni, ha kertészkédnél, az veszélyesebb lenne.
2010. febr. 7. 13:21
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket!Majd lesz valahogy. Mindenkinek egészséges babát kívánok!
2010. febr. 7. 14:17
 19/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nem még soha nem estem át ezen a fertőzésen, pedig sok cicám volt még az anyunál.Nem régen jött meg az eredmény.A védőnőm azt tanácsolta amit ti, kerüljem és még kétszer fogunk ilyen vizsgálatot végezni.De a jo hír: nyáron esküvő és költözünk!

2010. febr. 14. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!