Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek jogos ha én...

Szerintetek jogos ha én szeretném kirakni kedvencüket a kertbe? Hogy értessem meg velük mennyire veszélyes?

Figyelt kérdés
16 hetes kismama vagyok. Az anyósoméknál kell laknunk még egy évig ahol van egy macska. Ő a "kislánykájuk"! De nincs beoltva és féregtelenítve se. Minden nap eszik nyers hust,plusz ki be járkál a házba.Toxoplazmozison még soha nem estem át de nem is szeretnék!
2010. febr. 6. 19:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
53%

Nem. Először is ő egy ártatlan állat! Valamit megszoktattak vele, és most ki akarják dobni belőle pedig semmiről nem tehet! Másodszor ne rendezkedj más házában más állatával!

Kint a macskát megmérgezhetik, megfoghatja egy kutya, elüthetik, megverhetik, ha nincs ivartlanítva akkor kölyke lehet vagy kölyköt csinálhat ami nagyonr ossz hatással van a gazdátlan macskák reménytelen helyzetére, összeszedhet olyan betegéset amitől félsz!

Az a megoldás, hogy utánanézel a dolgoknak, és ezután megpróbálod elmagyarázni az anyósnak. Hogy fontos féregteleníteni, és az csak pár száz Ft. Oltani a macskákat nem olyan nagy divat, és egy kötelező oltás sincs a macskának. Nem is nagyon lehet beteg ha nem jár ki. Ha ő nem egyezik bele akkor elmész, megveszed te és beadod neki. Észre sem veszi az anyós. A szobátokba nem engeded be, nem nyúlsz a kajájához és a macskaalomhoz. Nem kell vele foglalkoznod, nem a te macskád, de mivel nem tiéd így ne is rendezkedj vele. Ha valami nem tetszik akkor nem kell szülni addig amíg nem vagy önálló.

Ezt a betegséget nem lehet úgy elkapni hogy rászszáll egy macskaszőr vagy leülsz oda ahol előtted a macska ült...

2010. febr. 6. 19:56
 2/19 anonim ***** válasza:
75%
De biztos hogy nem volt? Vagy megjött már az eredményed? Mertha tényleg nem volt akkor jobb óvatosnak lenned.
2010. febr. 6. 20:01
 3/19 anonim ***** válasza:
80%

A toxoplazmózist macskasimogatástól, macskaszőrtől nem lehet elkapni. Emiatt nem kell kitenni a cicát, vagy haragudni az anyósra. Bőven elég az is, ha nem te tisztítod az almát, te nem nyúlsz hozzá, vagy ha mégis, utána alaposan kezet mosol. Ez indokolatlan félelem.

Én jobban félnék attól, hogy nincs beoltva-féregtelenítve, parazitamentesítve (bolhátlanítva). Ha együtt laknék egy macskával, ezekhez mindenképpen ragaszkodnék. Most egy kutyával élek együtt (a sajátommal), az az alap, hogy negyedévente féregtelenítjük, teljeskörűen le van oltva, és minden évben kap emlékeztető oltást.

Mellesleg nézz utána: a toxoplazmózist egész csomó köztigazdától el lehet kapni: macskaürülékkel szennyezett földtől, mosatlan zöldségtől, nyers hústól, még kutyától is.

30h km

2010. febr. 6. 20:12
 4/19 anonim ***** válasza:
66%
Nekem 2 vadászgörényem van, és eszem ágában nem volt kitenni őket. Sőt még almoznom is nekem kell (gumikesztyű) mert a párom nem itthon dolgozik. Nem lesz semmi bajod, ne izgulj. K
2010. febr. 6. 20:38
 5/19 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem megirni h egy elég agresszív állatrol van szó.A gazdáit is állandóan harapja, karmolja.Nekem pedig az összes próbálkozásomat(oltás...) a macskával kapcsolatban hárították.
2010. febr. 6. 20:40
 6/19 anonim ***** válasza:
22%

Én biztosan kiraknám. Épp elég stresszelnivaló van egyébként is a terhesség alatt, nem még egy ilyen macska is bekever...

Az oldalon is van egy kismama, itt írt nemrég, hogy a babájának az agyában találtak tágulatot, és valószínűleg a toxopl. miatt, mert ő sem kapta el még soha, de sajnos a terhesség alatt, most épp fennálló fertőzése van.

Az igaz, hogy nem csak macska hordozza, és ez a kismama sem tudja már meg soha, hogy honnan kapta el pontosan, - de az ő páldájából tanulva, nekem ennyit nem érne meg egy anyós lelkivilága sem!!!!!

23 hetes km

2010. febr. 6. 21:03
 7/19 anonim ***** válasza:
51%

20:12 vagyok (nem tudom, miért pontoztak le, de mindegy...)

A karmolás, harapás már nem gyerekjáték. Eddig azt hittem, hogy egyszerű, jólnevelt házimacskáról van szó. Állatbarát vagyok, de ezt már nem hagynám. Választás elé állítanám őket: vagy megnevelik/kirakják az udvarra, vagy nem megyek oda.

2010. febr. 6. 21:42
 8/19 anonim ***** válasza:
38%

Hát az azért nagyon durva,hogy a "kedves" nagyszülők nem tudnak választani egy macska,meg az unokájuk között...

Én még a legkisebb esélyt sem adnám meg annak,hogy valami baja legyen a gyerekemnek,és szerencsére ezt a környezetemben is mindenki így gondolja.

2010. febr. 6. 21:54
 9/19 anonim ***** válasza:
65%
Ha nem tetszik valami akkor költözz máshova! Nem kötelező ott lakni! Sokaknak még egy anyósuk sincs aki befogadja! Állítom hogy a tenyészmacskákom és a menhelyieken kívül nem nagyon vannak beoltva a macskák. De te biztos jobban tudod mint az orvosok akik nem rendeltek nekik kötelező oltást! A féregirtót pedig két másodperc alatt be lehet adni, az anyós észre sem veszi. Képzeld nálunk minden háznál van macska és még egy gyerek sem halt bele!! Régen mi is állatokkal játszottunk, és akkor még nem volt az hogy fertőtlenítsük a gyereket meg a kis világát, meg nem volt oltás az állatoknak, sem tabletta, áhh, maradékot ettek, nevük sem volt, mi mindig velük játszottunk, és mégis élünk, sőt! Ne érintkezz a macskával és kész. Az állatok úgyis tudják ki nem szereti őket. Ha rágugrik adj neki egy pofont és kész. Remélem az anyós nem fogja miattad kidobni a szerencsétlen, ártatlan macskát...
2010. febr. 7. 00:20
 10/19 anonim ***** válasza:
73%
30-40 évvel ezelőtt a falusi asszonyok, ha terhesek lettek, biztos kidobták az öszes állataikat, nem? Nem gondozták a disznót, kacsát, libát, tyúkot. Vagy biztos a férjek csinálták munka előtt, meg után. K
2010. febr. 7. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!