Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg igaz, hogy ha nincsen...

Lolol kérdése:

Tényleg igaz, hogy ha nincsen apasági akkor semmilyen pénzt nem fogok kapni a babára? És aki egyedül vállal gyereket az nem kap semmilyen támogatást?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem,mert az egyik ismerősöm ezzel ijesztget,remélem nem igaz.Tudnátok valami oldalt ajánlani ahol utána járhatnék ezeknek a dolgoknak?
2010. febr. 6. 18:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség, a nyomtatványon magadat írod be igénylőnek és te kapod az anyaságit meg a családit is. És akinek az apa nem vállalja, az nem is kap semmit? milyen hülyeség ez?
2010. febr. 6. 19:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Én is hülyeségnek tartom,de ezt mondta az ismerősöm...
2010. febr. 6. 19:08
 3/9 A kérdező kommentje:
Gyest is fogok kapni?
2010. febr. 6. 19:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az ismerősöd jól félreértette a dolgokat. Az egyedülálló anyák is uganugy megkapják a segélyeket, gyest anyaságit stb... Az apasági annyiban gátolhatja, most most január elsejétől változott a törvény, és nem elég az apasági ahhoz, hogy az apa nevére kerüljön a gyerek,(sokan erről még nem is tudtak, és nem kértek másik papaírt) emiatt a babák iratai később készülnek el, és ugye a baba irataival kell majd igényelned őket. De ha egyedülálló anya vagy, aka nem kell apasági, a te nevedre kerül, és nincs probléma.
2010. febr. 6. 19:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó válaszoló: hogy érted hogy nem elég az apasági nyilatkozat? Milyen papírok kellenek még? Nekem már meg van az apasági nyilatkozat. Most az nem elég?
2010. febr. 6. 19:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A közjegyzőtől kell kérni vmi igazolást, hogy a fogantatás időpontjában sem házastársi, sem élettársi kapcsolatban nem voltál. Csodálom, hogy még nem hallottál róla, 2 hete ettől zeng minden.
2010. febr. 6. 19:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt mondanak róla pár szót.

[link]

2010. febr. 6. 19:30
 8/9 anonim ***** válasza:
hát de az apaságit is a jegyzőnél kellett kérni,gondolom ő majd mondja h kell a másik igazolás is,nem?
2010. febr. 6. 20:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom,engem nem érint mert házasok vagyunk, de olvastam evvel kapcsolatban jópár hozzászólást, és volt aki idén csináltatta az apaságit, és nem szóltak neki. Jobb rákérdezni, ne a kórházban érje kellemetlen meglepetés az embert.
2010. febr. 6. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!