Ekcémás kismamik! Terhesség alatt mivel kezeltétek
akinél volt? Mivel lehet ilyenkor?
Figyelt kérdés
Mert nekem most van életembe először,(kontakt ekcéma) és nagyon kellemetlen. Voltam orvosnál, de olyanokat írt fel, amit nemfogok használni, sokan mondták hogy ne is használjam, mert szteroid van benne.12hetes kismama
2010. febr. 6. 18:18
1/10 anonim válasza:
Nekem a culevit-et javasolták,homeopátiás kenőcs.Lehet hogy nem voltam elég kitartó,de nekem nem használt úgy éreztem,egy kicsit büdös is,és méginkább viszkettem tőle.Én most nem használok semmit,majd biztosan akkor fogok "pánikolni"ha tavasszal rövid újjú pólót akarok felvenni,mivel a karom tele van.
A szteroidosat én sem javasolnám,csoda hogy azt írta a doki.
10 hetes kismama
2010. febr. 6. 18:24
2/10 anonim válasza:
Megint én,Neked merre csúnya a bőröd?Mit mondtak mitől van?Terhesség előtt nem volt?
2010. febr. 6. 18:25
3/10 anonim válasza:
én aloe vera növényt szoktam rákenni. nem tudom neked van-e. a levél végéből lecsippentek egy kicsit és azzal kenem, és ezerszer hatásosabb mint bármi más, és teljesen természetes gyógynövény.
minden kisgyerekes ismerősömnek ajánlom, hogy vegyen, mert a szúnyogcsípésekre, égésekre, vágásokra, sebekre stb nagyon jó, főleg kisgyerekeknél érdemes alkalmazni, inkább mint gyógyszert.
2010. febr. 6. 18:26
4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek.Már írtam pár napja ezzel kapcsolatba egy kérdést,de mondom megkérdem hogy kinek mi használt,mert igen,nekem szteroidos krémert írt fel a bőrgyógyász.Locoid-ot.Előtte homeósat használtam,Halicar,az 4nap után használt,de aztán hirtelen feldagadt a két szemem alatt,vöeös volt,viszketett..stb,amúgy nekem csak az arcomon jött ki,valamelyik krémtől vagy toniktól,valószínű allergiás vagyok rá,de ma már a kezemen is van egy piros folt ami viszket és száraz..:SAmúgy az arcom már úgyahogy helyrejött,annyi hogy nagyon hámlikmilyen pikkelyesen,vagy nemis tudom hogy írjam le..,de előtte soha nemvoltam ekcémás,de a papíromon ez van,hogy kontaktekcéma:S
2010. febr. 6. 18:32
5/10 anonim válasza:
nekem is van ekcémám,a haj körvonalánál(vagyis a halántéknál)Érdekes mód,az 1.terhességem alatt szinte teljesen eltűnt,igaz,az a tavaszi/nyári hónapokra esett.
Most viszont nem hogy javulna,majdnem erősödik.Pedig állítólag terhesség alatt ez is szépül.És aleo verás testápolót használok,vagy ha nagyon viszket akkor marad a virág "leve"-az tényleg egy csodaszer
2010. febr. 6. 19:40
6/10 ketteske válasza:
Halicar nevü homeopata krém nagyon jó, de sokáig kell várni a hatására, illetve most jelent meg a patikákban az Exxema nevü nem szeroidos krém. Nekem nagyon bevált, elég csúnya volt a bőröm. Sok sikert.
2010. febr. 6. 22:16
7/10 anonim válasza:
Nekem terhesség előtt előtt is volt nagyon csúnya ekcémám, jobb kezemen 3 újjam teljesen, combomon tenyérnyi területen, térd hajlatokban... és mikor terhes lettem, szinte teljesen elmúlt, csak az ujjaimon maradt meg, de ott is halványan. Ahogy megszültem, olyan szinten belángolt, hogy majd lemartam a bőrömet! Sajnos szoptatás alatt se lehet a szteroidosat használni, nekem meg semmi más nem hat rá, már 1000 félét kipróbáltam. Nincs mese, az ujjaimat 2-3 naponta vékonyan bekenem a szteroidossal, mert nyílt repedések vannak rajta. Babámnak semmi baja.
2010. febr. 8. 11:05
8/10 anonim válasza:
Lipobase.Gyógyszertárban kapható.
6 hós lányom is és én is ekcémásak vagyunk,mindketten ezt használjuk.
2010. febr. 8. 20:16
9/10 anonim válasza:
Nekem a gyerekem arcára írt fel a gyerekorvos ekcémára egy gyógyszertári kenőcsöt, csupa gyógynövényből van, mint pl a napraforgó, és zsíros is az állaga, ettől elmúlt az én kezemen lévő ekcéma is, még az első trimeszterben voltam, ha érdekel, utánanézek, mi is ez pontosan. Semmilyen gyógyszertartalma nincs, tök ártalmatlan és hatékony!
2010. febr. 9. 14:39
10/10 anonim válasza:
Sziasztok, bár latom nem friss a kérdés, de hátha segít valakinek. En terhessegtol függetlenül ekcemas voltam mindig, amúgy elocomot hasznaltam, de azt terhesseg alatt nem lehet. Nekem mindkét terhességem alatt bőrgyógyász irt ki egy zseniális kevert krémet amit lehet, es szinte azonnal elmulasztotta. Ha valaki szeretne leírom tételesen a receptrol, es akar a háziorvos is fel tudja írni. Szép napot!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!