Miért forog az egész terhesség a hízás körül?
Figyelt kérdés
Rengeteg olyan kérdést olvasok itt, hogy ennyit híztam baj-e, nem híztam baj-e? Mindenhol csak erről hallani!2008. aug. 19. 20:17
11/12 anonim válasza:
Azzal viszont teljesen egyet értek, hogy a védőnő dolga nem az, hogy indokolatlanul a kismama fülét rágja 10 kg hízásnál. Ha valakit nem korlátoz a súlyfeleslege és még mindig jól érzi magát, akkor békén kell hagyni, esetleg tanácsot adni, hogyan kell étkezni, hogy az a babának is jó legyen.
A média viszont az olvasók szemében nagyon leégeti magát azzal, hogy hetente legalább egyszer beszámolnak arról, hogy X csontkollekciónak hanyadik hétben mennyit növekedett a ruhamérete vagy épp mennyit tudott már lefogyni, milyen étrenddel és mozgással. Azt persze egyik sem írja meg, hogy az illető sztáranyuka mennyit törődik a gyerekével, amikor naponta három órát edz és még van ideje egy kis szülés utáni nyaralásra is, ahol szintén fogyasztja magát.
12/12 anonim válasza:
Én magas nő vagyok, 175 cm.73 kg-ról indultam, most vagyok 75 kg, és a 18 hétben járok. Mivel versenysúlyom 65-67-kg, tehát már kissé túlsúllyal indítottam magamhoz képest, ezért nem is hízok olyan ütemben. Úgy gondolom, hogy a szervezetemben maradt tartalék a terhességem előtti időből. Próbálok egészségesen étkezni, kétnaponta tornázok egy órácskát, de egy valami ellen nem tudok tenni. Ha rámtör a farkaséhség, muszáj enni. És érzem, hogy mire van szükségem. Jópár igen túlsúlyos ismerősöm alig hízott 4-5-6 kg-ot. Azért, mert volt mit a babának felélnie. Ha alapjáraton túlzottan vékony valaki, nagy az esélye, hogy a szervezete több kalóriát fog igényelni a terhesssége alatt, és többet hízik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!