Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért forog az egész terhesség...

Miért forog az egész terhesség a hízás körül?

Figyelt kérdés
Rengeteg olyan kérdést olvasok itt, hogy ennyit híztam baj-e, nem híztam baj-e? Mindenhol csak erről hallani!
2008. aug. 19. 20:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert ezt sulykolja az anyukákba a média. Minden szuper anyuka vékony, és alig hízik csak 5-6 kilót. Aki ennél többet hízik, az már elhagyta magát, stb.
2008. aug. 19. 20:21
 2/12 anonim ***** válasza:
47%
Mert a mai világban a nők fontosnak tartják külsejük megóvását. Nincs is ezzel gond, jó ha odafigyelünk. A lényeg, hogy ne zabáljunk de ne is fogyózzunk. Én mindent megettem amit kívántam de mértékkel! És sokat mozogtam. Büszke is vagyok a 6kg-ra a 37.hétben! Én minden kismamának sok kitartást és önkontrollt kívánok saját és gyermeke érdekében!
2008. aug. 19. 20:21
 3/12 anonim ***** válasza:
82%

Mert aggódunk, a túlzott elhízásnak is vannak elég nagy és kockázatos veszélyei, aki pedig nem hízik azért aggódik, mert ha egy kismamára gondol akkor kicsit teltebb, nagy pocis nőt lát maga előtt!

Aggódnak, hogy jut e minden a babának!

Szerintem érthető! És értékelendő, sajnos vannak olyan kismamák is akik nemhogy érdeklődnének, de még a kötelező vizsgálatokra sem mennek el, és az utasításokat sem tartják be!

2008. aug. 19. 20:22
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

Mert a dokik is jobban elvannak vele foglalva min mostanában!

Pl.: Az egyik ismerősöm pár hetes terhes,nagyon vékony,alapból ráférne vagy 5 kg.!Elment a dokihoz aki kijelentette,hogy 5-6kg-ot hízhat a terhessége alatt,mert ha többet akkor nem szüleszti meg!

Engem is diétáztatnak a dokik,mert a 25.héten plusz 10 kg a feleslegem,de nem előtte egy deka feleslegem nem volt!Szóval ez van súlykolva,nameg a média a szuper csini kismamákkal,akik szinte a baba súlyát hízzák csak!

De elkéne fogdni,hogy van aki hízik akármit csinál,van aki ehet minta "malac" de nem hízik!

Ez van!!

2008. aug. 19. 20:34
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a média, a külső,... A védőnő, az orvos is szereti "piszkálni" emiatt az embert. Sokszor jogosan. A túl nagy mértékű hízás lehet terhességi cukorbetegség, toxémia jele is, a fogyásnál meg az "elegendő táplálékot kap a magzat, fejlődik-e?" kérdés merül fel. Egyik sem játék! Persze az ember lánya nem akar kisbálna sem lenni attól még, h babás! Nem? ;)
2008. aug. 19. 20:37
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én külföldön várom a babámat és el kell, hogy mondjam, Magyarországon van központban a terhesség alatti hízás, sok helyen egyáltalán nem foglalkoznak vele. (Épp ma panaszkodtam ki magam egy másik kérdésnél.) Én 25 hetes vagyok, tíz kilót híztam. Tudom, sok. Mégsem látszik soknak rajtam. 178 cm vagyok és baba előtt kifejezetten vékony vagyok, a védőnő itt annyit tett, hogy első találkozáskor megmérte a súlyomat. Másodiknál már rettegtem a mérlegeléstől, panaszkodtam, hogy híztam, erre szólt, hogy ne izguljak, legközelebb majd szülés előtt mérnek súlyt az esetleges fájdalomcsillapítók mennyiségének meghatározása miatt. Külön kérésemre kiszámolta, hogy az itteni gyakorlat szerint az én baba előtti BMI-mhez képest 18 kilót hízhatok. Mert magas vagyok és vékony voltam. Ennyi.

Én nem eszem sokat, nem nasizok, nagyjából odafigyelek az étkezésekre, vacsira is csak gyümölcsöt eszem, nem iszom cukros üdítőket. Egész nap pörgök, munkám során le sem tudok ülni, csak járkálok, vagy állok, azt hiszem, hogy tőlem többet sok ember még terhességen kívül sem mozog. Ennek ellenére feljött tíz kiló, valószínűleg fel fog jönni még ennyi, de nem tudok vele mit tenni, ha megszülnék most, akkor nem híznék többet. De egyébként fogok. Valami biztosan indokolja, kell ez a szervezetemnek. Itt senkit ez nem zavar (nem a hízásra irányul az első kérdés, mint otthon, hanem dicsérnek, mert szép a pocim, szép a ruhám, csini vagyok, stb), a védőnő azt mondta, hogy amíg minden eredményem jó (márpedig jó), a vérnyomásom jó és nincs panaszom, addig őt nem érdekli, hogy mennyit hízok.

Ez a nyugalom addig tart, amíg nem beszélek Magyarországon élő ismerősökkel, rokonokkal, akiknek viszont a második kérdésük a "Hogy vagytok?" után az, hogy "Mennyit híztál?", majd szörnyülködnek egy sort, én meg a föld alá ásnám magam legszívesebben. Nem értem, hogy mire jó ez, kinek nyugtatja a lelkét, de azt hiszem, hogy a védőnőknél és az orvosoknál ez csak egy tipikus beidegződés. Amikor ők kikerültek egyetemről, akkor ezt így tanították, úgyhogy most ezt kell szajkózni, majd húsz év múlva eljut oda is ez a "trend" és akkor már nem lesznek ennyire vaskalaposok a hízással kapcsolatban.

És hogy miért ennyire fontos? Szerintem azért, mert erre könnyen oda lehet figyelni, a súlymérés olyan vizsgálat, ami gyorsan megy és ingyen van. Így mindig lehet csekkolni és a súlyra alapozva szintén ingyen következtetéseket lehet levonni, intézkedéseket lehet hozni. Kb akkora jelentősége van, mint a AFP-nek: még mindig kötelező, még mindig nagyon nagy súlyt fektetnek rá és rettenetesen szeretnek vele rémisztgetni, közben meg mindenki tisztában van vele, hogy ez egy olyan elavult módszer, amit Magyarországon kívül már nem sok helyen használnak, főleg nem tulajdonítanak neki ekkora jelentőséget. De ez olcsó, szóval csinálni kell. Nem úgy, mint az integrált teszt, ami drága lenne, emiatt nem fedezi a biztosító, pedig az valóban megbízható és modern (itt már azt csinálnak teljesen ingyen).

2008. aug. 19. 21:04
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

En epp az ellenkezojerol kerdezoskodtem,mert latom itt mindenki a hizasrol ir...en viszont azert aggodom mert nem hiztam csak 2 kg-ot es mar 24 hetes pocakos vagyok...persze a baba nagyon szepen fejlodik es makk egeszseges...pedig elhiheted h rengeteget eszem amit csak szemem szam megkivan es megsem ragad ram.Ja,es nem vagyok modell alkat mert 65 kg-rol kezdtem...

De az tuti,hogy vannak kismamak akiknek sajnos a gondolataik nem a picik korul forognak,hanem a sulyuk korul.

Az en egyik ismerosom is mikor megtudta h terhes a dokiaval kidolgoztatott 1 tablazatot h mit ehet es mit nem ,h ne hizzon....hat nem azt mondom mert gyonyoru egeszseges a babaja de a csajszira most is startbol min 10 kg raferne olyan sovany....

....es tenyleg az ujsagoknak es a tevenek ehhez nagyon sok koze van...

2008. aug. 19. 21:04
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, javítok: ...baba előtt kifejezetten vékony VOLTAM
2008. aug. 19. 21:05
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én 14 éves korom óta tartottam a súlyomat,majd,amikor megbabásodtam,rámtámadtak a kilók,és 22ig meg sem álltam.Pedig nem ettem többet,nem ettem mást,mint addig.Sőt,a csokiadagomat csökkentettem is.A védőnő mindenben be akart korlátozni,h ez mennyire rengeteg.

Azt mondta azért nem szabad sokat hízni,mert a szírszövetek beépülnem az izomszövetekbe,így a méhizomba is,és megnyújtják a kitolást.Ehhez képest 10 perc alatt kint volt a lány a második tolófájás elején.Viszont vannak ismerőseim,akik csak 7-9 kilókat híztak(májusban szültünk mind)és akik kevesebbet híztak már most bajlódnak a szoptatással,mert kevés a tejük.Nekünk,akik többet kaptunk magunkra,még fürödni is lehetne benne annyi van...

2008. aug. 20. 08:35
 10/12 anonim válasza:
Biztosan függ a tej mennyisége attól, hogy a kismama nem sanyargatja-e magát és a gyereket a terhesség alatt. Azonban anyukám elég sokat hízott és azt mondta, hogy abszolut nem volt teje. Még jó sokáig nem tervezek gyereket, de én sem akarok pár kilónál többer hízni és nem a média miatt, hanem azért mert nekem a 3-4 kiló súlyfeleslegemet is kegyetlen nehéz volt leadni, mert alapból nem vagyok diétázós típus. Amúgy nagyon sokat mozgok, és szerintem terhesség alatt sem árt odafigyelni a súlyra, mert aztán az ember ellustul és nagyon sok nőnek ez a kiskapu a későbbi súlyfelesleghez.
2008. aug. 29. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!