Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 28 hetes kismamák! Ti mit...

28 hetes kismamák! Ti mit tesztek, ha a pici "belefekszik" a gyomrotokba?

Figyelt kérdés
Nem tudom mit csináljak, folyamatosan ég a gyomrom, ha eszek, ha nem, és olyan mintha a toromon akarna kijönni. Rendesen enni se tudok egy fél almától olyan vagyok mintha végigettem volna egy 10 fogásos vacsorát. Mi a tapasztalat, ez meddig szokott így lenni? Normális, hogy ennyire fent érzem a babát?

2015. jan. 9. 13:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Amúgy a 9-es is jót akart szerintem, csak kicsit "izén" fogalmazta meg...

Én sem hősködni akartam, csak első körben úgy gondoltam, hogy nem nyomok magamba mindenféle gyógyszert, hanem a természetes lehetőségeket próbálom ki. Nem jött be, de egy próbát megért. :)

S képzeld, a Gaviscon szedése óta teljesen jól vagyok! Most végre tudok alukálni este. :)

2015. jan. 16. 22:07
 12/15 A kérdező kommentje:

Azt hiszem a fogalmazás nekem sem megy most, sajnálom. :(

Hidd el nálam is a gyógyszer az utolsó, de van egy pont amikor az ember már nem tudja mit tehetne, mert a "házi praktikák" már nem segítenek. Úgy tűnik nekem a Rennie jön be, de van, hogy egy korty tej is nagyon sokat segít. De így is van, hogy egyik sem, olyankor olyan éhesnek érzem magam, hogy egy lovat is megennék, de a kaja látványától is rosszul vagyok, mert úgy érzem a lufit túlfújták a gyomromban. :(

Azért bosszantó, hogy ez az áldott állapot mennyire teher tud lenni néha. Ne értsétek félre, örülök, meg minden, de akkor is... :s

2015. jan. 16. 22:46
 13/15 A kérdező kommentje:

Nálam az alvás is kész kaland. A hátamon nem tudok aludni, mert hiába van a fejem alatt párna mégis olyan érzésem van, mintha a gyomrom a torkomon akarna kimászni, meg rossz érzésem van, mintha fojtogatnának. Így csak oldalt tudok aludni, de olyankor meg a baba kezd el birkózni/ rugdosni, persze mindig a matrac felőli oldalamat rugdossa, és mindig felébredek rá. Eleve rossz alvó vagyok és most még belülről is zavarnak. :) Néha el is gondolkozok, hogy nem árt-e babának, hogy csak úgy tudok aludni?

Biztos velem van a baj, de úgy tűnik nálam nincs olyan rozsaszin ködfátyol, mint más normális kismamáknál. :(

2015. jan. 16. 22:58
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Az oldalt alvás teljesen normális ilyenkor, a háton alvást nem is igazán ajánlják (mert nyomhat egy eret a baba, és akkor az nem tesz jót a vérellátásnak).

Szerintem teljesen normális kismama vagy, csak ugye sokszor csak arról számolnak be a cikkek, újságok, a net stb., hogy a terhesség egy szuperkönnyű valami, boldogsághormon meg miegyéb szépségek.

De a szép oldala mellett megannyi nehézség is van. Csak, ha ezt leírja egy anyuka, rögtön letámadják egyesek, hogy "ne izélj már, ez nem betegség, fogd be a szád és örülj".

Én amúgy örülök, de alig várom, hogy megszülessen a babám, mert nagyjából mindenem fáj!

Első terhesség rózsaszín volt, most a második meg egy igazi színkavalkád, van benne szép szín és elég ronda is... :)

De ez van, a baba nem maradhat bent, úgyhogy lesz ez még jobb is. :)

Kitartást!

2015. jan. 18. 17:07
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Megnyugtattál!

Nekem viszonylag azért szerencsém van, nincsenek tipikus tüneteim, nem vagyok kívánós, nem látszik rajtam, hogy 30 hetes vagyok, nem vagyok fáradtabb, bár hamarabb kifulladok sajnos.

Épp ma viccelődött a sógorom, hogy mi van én úgy szülök, hogy senki észre se veszi, hogy terhes voltam? Köszi! :) Jó, közbejátszik, hogy nem vagyok 50 kg, de néha, ha nem rugdalna a baba, akkor fel sem tűnne, hogy ott van. Az orvosom is olyanokat kérdez, hogy azt se tudom miről beszél, pl, hogy keményedik-e a hasam? Mit tudom én, nem tapogatom állandóan, ott keményebb amelyik oldalon a baba van, meg féloldalas vagyok néha, de a többi normális...

Azért már én is túl szeretnék lenni a nehezén. Őszintén rettegek tőle, bár azt mondják, ha az epém görcsölését kibírtam, akkor ez sem lesz sokkal rosszabb. Hát, nem tudom, az sem volt egy kéjtúra, még a fájdalomcsillapító sem hatott, és könyörögtem a kivégzésért, de az akkor is más volt. Szégyen vagy nem, félek belegondolni a végébe, de ha egyszer sem volt még benne részem, nem tehetek róla.

2015. jan. 18. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!