Nem gond, ha csak ritkán vizsgál meg az orvos?
12 hétig SZTK-s orvoshoz jártam, aztán de hírtelen elment onnan. A védőnőm ajánlott egy másik orvost, aki kéthetente egyszer jön a védőnő irodájába. Így most hozzá járok havonta. Eddig nem vizsgált meg egyszer sem, csak mindig nézi az UH-s leleteimet és küld vizsgálatokra.
Kérdeztem a védőnőt, hogy nem fog sosem kézzel vizsgálni? Azt mondta, csak akkor ha van panaszom, vagy ilyesmi. Egyébként 32 hetesen leveszi majd a kenetet.
Mivan, ha esetleg kinyílik a méhszáj és én nem veszem észre? 23 hetes vagyok.
Szia!
Ne aggódj annak lesz jele ha annyira kinyílik a méhszáj hogy az már gond:-))
Azért nem vizsgálnak meg mert nem nagyon tesz az sem jót ha ott turkálnak benned:-(
Ha panasz van akkor hidd el megvizsgál:-)
36 hetesen szoktak kenetet venni hogy megnézzék nincs-e bármi olyan fertőzés ami a szülésnél a babát veszélyeztetné.
Nyugodt boldog babavárást!
Szia! Én Londonban élek és itt még egyszer sem vizsgáltak meg terhességem alatt. Itt azt valják, hogy ha nincs panasz akkor felesleges bolygatni a "benti " dolgokat. Én ezt így nagyon is jónak tartom, hiszem ha valamit ingerelnek az annál rosszabb. Higyjétek el, nem jó az a sok vizsgálat és a rengeteg ultrahang sem. Itt összesen kettő!! van az egész terhesség alatt és még sem születik több beteg gyerek!!! Kitartást és jó egészséget a terhesség hátra lévő részéhez!
35 hetes kismama
engem mindig vizsgál a doki és sajnos meg kell cáfoljam az előttem hozzászólót, hogy lesz jele a méhszájnyílásnak.
Hát NINCS jele. Nekem sajnos kinyílt, minden jel nélkül és ezt csak vizsgálattal lehet megállapítani.
Az égvilágon semmit sem éreztem és mégis megtörtént. Úgyhogy most pihi.
Szerintem akkor se kell panasz nélkül vizsgálgatni! A terhesség alatt kb 3 vizsgálat van, ami pont azt a célt szolgálja ha a 100-ból te vagy az az egy akinek minden jel nélkül kinyílik a méhszája(mert igenis vannak jelei) akkor ezt kiszürjék! Több vizsgálat nem kell!
Nyugodj meg:-) Nem lesz semmi baj!
Jó babavárást:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!