Szülés előtt egy hónappal hogy viselkedett a férjetek/párotok? Segített pl. a házimunkában?
Engem ma nagyon megbántott.
Vendégek voltak nálunk, akik nem sokkal az érkezésük előtt szóltak ide, hogy betoppannak.
Gyorsan elpakoltam a nappaliban az ilyen-olyan dolgokat, ami esetleg nem odavaló, rendet csináltam, a mosogató viszont tele volt. Megmondom őszintén, utálok mosogatni, mert ott görnyedek felette és nagyon fáj tőle a derekam, medencém majd leszakad. Emiatt 2 naponta szoktam csak mosogatni.
Erre elkezdi mondani, hogy már rég el kellett volna mosogassak, ami egy részről igaz, de én úgy gondolom, hogy nem érzi át, mennyire terhemre van 8 hónapos terhesen ez a dolog. Más kismama (itt is van egy a szomszédban) egész nap alszik és az egész család körülötte forog, lesik minden gondolatát, mindenki őt segíti, nekem viszont nincs segítségem, pedig néha nagyon jól jönne.
Nem tudom elképzelni, mi lesz, ha megszületik a pici, hogy fogom bírni?! Már-már depressziós vagyok emiatt.
Első baba, de gondolom kitűnik a kérdésből.
Nincs igaza a férjének!!!
Nem vagyunk egyformák!!! Van aki bírja keményen, van aki nem. 37.hetes vagyok, akármit megcsinálok, pedig 145cm(!!!) a haskerületem! De van akinek jobban fáj a dereka, van aki fizikailag nem annyira erős! +ha elvárja hogy te gyorsabban elmosogass, akkor te is elvárhatod, hogy munka után segítsen! (Mielőtt valaki oltogatna, az én férjem külföldön dolgozik, úgyhogy itt is nekem kell csinálni mindent!)
ja, és neked kell mindent csinalni, szegenykem, a ferjed meg kint lebzsel ahelyett hogy a kis babajaval lenne hogy neked megkeresse a penzt...
komolyan hol eltek? ti meddig birnatok ki kulfoldon a napi x ora munkat mig a gyerek es az asszony otthon? vagy akar itthon, hogy reggel elmentek, napi robot, es este a pihenes es a gyerekkel valo jatek helyett mosogatas hazimunka???
mi nok termeszetesnek vesszuk hogy 2-3 evig otthon vagyunk a gyerekkel, es ez igy van jol, de abba bele sem gondoltok h egy ferfi addig ugyanugy bejar dolgozni, (az enyem hetkoznap napi fel orat tud a lanyaval tolteni) keresi a penzt es ezert csak annyit ker csereben hogy a 2 ora szabadidejenen pihenjen...hat nem tudom, nekem pofam nincs semmit kerni, pedig tudom, ugrana, de ha ettol szebbek a napjai akkor megemelem a seggem es naponta elmosogatok.
i
Szia! Együtt érzek veled, és én nem értek egyet a negatív kritikákkal amit kaptál... valószínűleg azért mert nálunk is dettó ez a helyzet. Mi külföldön élünk és itt sincs semmilyen segítségem, 35 hetes vagyok és minden létező meló rám hárul kivéve hogy ő jár el dolgozni. Mosnom, főznöm, takarítanom kell, nagy bevásárolni menni, cipekedni pakolni mert csak akkor érzem jól magam a lakásban ha már kész van minden mert a férjemet hidegen hagyná az ha nem mosogatnék. Talán megcsinálná ha már kiskanál sincs amivel a levest megegye...
Nincs ez rendjén, bárki bármit mondjon, mert szülés után ugyan ezek a melók megmaradnak Neked csak még mellé kapsz egy pici síró babát akit ugyanúgy körül kell ugrálnod mint a párodat(csak rá nem fogsz neheztelni e miatt).
Amit eddig kértem tőle az volt hogy a cuccait pakolja el amiket előpakolászik, de kb az egyik fülén be a másikon meg ki... max aznap megjegyzi.
Igen is nagyon jól tud esni az ha egyszer megfogja a szemetet és leviszi a kukába, vagy a szennyest egyszer nem neked kell kimosni. Apró figyelmességek lennének ezek még ha a "te" dolgod is ez hivatalosan, mert ugye "te" neked nincs otthon semmi dolgod csak a háztartás...
Ja és azt sem kellene elfelejtenie senkinek, hogy a terhesség előtt amíg egyformán kereső valaki voltál ez akkor is a te dolgod volt, csak akkor nem fájt napi szinten mindened a meló miatt és este még aludni is tudtál nagy has nélkül.
Kitartást kérdező, reménykedjünk a legjobbakban, hogy a szülés után átérzi már a dolog súlyát hogy család apa lett ami nem csak abból áll hogy valaki elmegy dolgozni és ámen. Ahogy a nők többfunkciósak a pasik sem ragadhatnak le egy féle szerepnél ekkora változások után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!