Terhesen bármilyen magnéziumot lehet szedni?
Figyelt kérdés
2014. dec. 30. 15:36
1/12 anonim válasza:
250 mg magnézium+ 500 mg kalciumtartalmú komplex tablettát (BioTech) szedek napi kétszer, de van vésztartaléknak Magnerot, amiben 500 mg magnézium van.
2/12 anonim válasza:
Magnerotot, vagy a Magnesii citricit szokták ajánlani. Ezekben nagyobb mennyiségű magnézium van.
3/12 anonim válasza:
Én olyan pezsgőtablettát iszok, amiben 380 mg Mg van. Azonnal felszívódik és hat.
4/12 anonim válasza:
A kálciumot és a magnéziumot nem szabad egyszerre szedni. A 2 bevétel között minimum 2 órának el kell telnie, mert rontják egymás felszívódását. Nem is értem miért gyártanak ilyen készítményeket. Egy magára valamit adó cég a betegtájékoztatóban ezt jelzi is!
5/12 anonim válasza:
Én a béres magnéziumát szedem, a kalciumot és a vasat nem veszem be vele együtt, mert a dokim és a védőnő is azt mondta, hagy 3 órát kell várni a magnézium után, mert az miatt nem szívódik fel semmi.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!2 napja teszteltem pozit és van még itthon 1x1 Vitaday magnézium.Elég régóta ezt szedem,nekem bevált.Nem túl magas a magnézium tartalma,de kiegyensúlyozott táplálkozás mellett elég.Akkor nyugodtan szedhetem,ugye?
2014. dec. 30. 15:51
7/12 anonim válasza:
Ha kettőt veszel be belőle, akkor talán. :)
8/12 anonim válasza:
Ilyenkor minél több kell belőle, egészen az utolsó hónapig kell szedni, az utolsó hetekben már nem jó, mert csak megnehezíti a szülést. Ezt a védőnőm mondta.
9/12 anonim válasza:
Terhesen az nudli mg-ból, ami egyébként a napi ajánlott! :) Nekem a nődokim írja fel a 2. válaszoló által említett magnézium citrátot, 0,6 grammos (=600 mg) gyógyszertári kapszula formában és ebből szedek napi 2*2-t. Akkor múlt el a görcsölgetésem, amikor ezt elkezdtem, pedig a pozi teszt napjától 2 szemet szedtem a 250 mg-os MgB6 vitaminból.
21 hkm
10/12 A kérdező kommentje:
Veszek majd MagneB6-ot,csak ezt a maradék pár szemet beszedem ebből.
2014. dec. 30. 17:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!