Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak én nem szedek magnéziumot...

Csak én nem szedek magnéziumot? Ez baj? Kellene? Ennyire fontos?

Figyelt kérdés
9+4 hetes terhes vagyok, és ahogy itt olvasgatok, azt látom, hogy kb. mindenki szed magnéziumot, nem is kis adagban. Én nem szedek semmit, csak terhesvitamint (Femibiont), most ez baj? Nem görcsölök, nem szokott fájni a hasam, naponta pár alkalommal belehúz kicsit a méhembe, megfeszül, de nem vészes annyira, hogy csillapítani kelljen vagy ilyesmi. Nekem a dokim se mondta, hogy szedjek magnéziumot, csak a terhesvitamint. Kb. 7 hetesen próbálkoztam Magne B6-tal a hányinger miatt, de csak rosszabb lett tőle, így 3 nap után abbahagytam. Ultrahangon utoljára 10 napja voltam, akkor voltam 8+1 hetes, a babával minden rendben volt, stabil, szabályos szívhangot írtak a papírra, a mérete is jó volt. A vérképem is jó. Tényleg olyan fontos lenne így is a magnézium? Muszáj azt szedni? Baj, hogy nem szedem?
2014. dec. 18. 19:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

szia

nem tudom.. én egy dobozzal vettem be egész terhesség alatt,és egy dobozzal az elevitet..

39hkm

2014. dec. 18. 20:00
 2/12 anonim ***** válasza:
Én nem szedtem semmit. Max kérdezd meg a dokid h indokolt e neked. De amúgy a terhes vitaminban nincs? Nézd meg a leírásban.
2014. dec. 18. 20:04
 3/12 anonim ***** válasza:
Én sem szedek csak terhesvitamint (LadeeVit-et)! Előző babámnál a 25. hét körül kezdtem el a Magnerotot mert keményedett a pocakom. Azt viszont már orvos tanácsára. Nem baj hogy nem szeded.
2014. dec. 18. 20:08
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia, most vagyok 34 hetes,még mindig van a Gravidámból illetve a magnéziumból is,jó sok, most adom oda egy ismerősnek,mert úgysem használom el.

Egyedül most írt fel a dokim vasat

2014. dec. 18. 20:10
 5/12 anonim ***** válasza:
én elevitet szedtem és a védőnő azt mondta, "ha nagyon görcsölök és muszaj, akkor vegyek be magneziumot". na most ez a muszaj szamomra azt jelentette h ne szedjek. nem is szedtem, egyetlen egyszer csak, amikor 38 hetesen beült a vizsgabiztos mögém a forgalmi vizsgámon :)
2014. dec. 18. 20:10
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi, megnyugodtam. Igazából nem érzem szükségesnek, azért ez a kis méhfeszülés nem az a bele kell halni kategória, csak annyira nyomja mindenki itt, hogy már megijedtem, hogy valami fontosat hagyok ki, bár gondolom a dokim javasolta volna, ha szükségem lenne rá.
2014. dec. 18. 20:15
 7/12 anonim ***** válasza:
Én egyszer se vettem be, nem mondta az orvos, vitamint szedtem, de azt se folyamatosan. Egy éves a fiam.
2014. dec. 18. 20:18
 8/12 anonim ***** válasza:

Én kb. a 15. héttől szedem. Nekem sem voltak görcsök, meg keményedèsek. Azért kell, mert pl mikor vezetek, és elnèzek mondjuk balra nem tudom visszafordítani a fejem.:-) Szóval nekem így jön ki a hiánya.

Előtte csak a Femibiont szedtem én is.

2014. dec. 18. 20:21
 9/12 anonim ***** válasza:
3-as vagyok! Akkor (is) érdemes szedni, ha görcsöl a lábad. Első babámnál volt benne szerencsém.
2014. dec. 18. 20:46
 10/12 anonim ***** válasza:
én sem szedem,mert lusta vagyok és sokszor elfelejtem. napi 3x2-t kéne bevennem,de ha nem fáj semmim valahogy mindig kimarad
2014. dec. 18. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!