Magas CRP terhesség alatt?
Mai vérvétel eredményemen magas CRP 10,6 (ref:0,1-5) értéket és alacsony TSH-t mutat 0,169 (ref:0,27-4,7) Ez előfordulhat terhesség alatt alapból vagy valami gáz van? Volt valakinek ilyen?Volt még pár csillagom, de ott nagyon minimális eltérés volt, épphogy a tartományból kicsúszott.Ez a kettő érték volt nagyobb eltéréssel.
10 hetes vagyok.
Nekem alapban picit alulműködik a pajzsmirigyem, meg van benne göb, szedek rá minimális Letroxot. Letrox előtt 2,5 körül volt a TSH-m, Letrox mellett 1,5 körülire lement. Járok rendszeresen endokrinra, trimeszterenként ellenőrzünk pm funkciókat. 5 hetesen (szeptemberben) volt 1,4 a TSH-m, decemberben már lent volt 0,4-en, vagyis még határérték fölött, de nem sokkal.
Az endokrinológusom megnyugtatott, a gyógyszert sem csökkentettük. Olvastam, hogy maga a terhesség alatt aktívabb a pajzsmirigy, okozhat: "Az alacsony TSH-érték pajzsmirigy-túlműködésre utalhat, de alacsonyabb hormonszintet mérnek terhességben, és bizonyos gyógyszerek, pl. gyulladáscsökkentők vagy vérnyomáscsökkentők hatására is."
Szóval szerintem nem kell megijedni, de mindenképpen egyeztess mielőbb orvossal, hogy az esetedben van-e ezzel valami teendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!