Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas CRP terhesség alatt?

Magas CRP terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Mai vérvétel eredményemen magas CRP 10,6 (ref:0,1-5) értéket és alacsony TSH-t mutat 0,169 (ref:0,27-4,7) Ez előfordulhat terhesség alatt alapból vagy valami gáz van? Volt valakinek ilyen?Volt még pár csillagom, de ott nagyon minimális eltérés volt, épphogy a tartományból kicsúszott.Ez a kettő érték volt nagyobb eltéréssel.

10 hetes vagyok.

2014. dec. 29. 12:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Gyulladást jelző érték. Háziorvosnak vagy nőgyógyásznak mutasd meg. Lehet kisebb megfázás miatti gyulladás, de akár fog vagy nőgyógyászati gyulladás is. Süllyedéssel, fehérvérsejtszámmal és egyebekkel együtt lehet pontos diagnózist felállítani, de inkább zárják ki a komolyabb gyulladásokat - mert az viszont gond lehet a magzatra nézve.
2014. dec. 29. 12:37
 2/10 A kérdező kommentje:
Megyek ma orvoshoz délután, de kicsit ez most idegesít. Most épp se megfázásom nincs, semmi ilyesmi. A hátam fáj már hónapok óta. Azon kívűl semmi. A többi értékem teljesen jó, süllyedés, fehérvérsejt..Köszi a válaszod!
2014. dec. 29. 12:41
 3/10 anonim ***** válasza:
Tsh-val sos-ben keress meg egy endokrinológust, de még ma nézess ft3, ft4-et, anti-tpo-t. Akár magánban, ha megteheted. 1-2 között kéne lennie. Jó lenne dokival még a héten találkozni.
2014. dec. 29. 13:21
 4/10 A kérdező kommentje:
FT 4 az volt, az rendben van. Mit jelenthet a TSH?
2014. dec. 29. 13:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Egyébként szeptemberben még teljesen rendben volt a TSH-m, CRP-t akkor nem néztek.
2014. dec. 29. 13:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia,nekem a Crp mindig 10 körül volt,a terhesség alatt vették észre de utanna is megmaradt.Nekem nem foglalkoztak vele a dokik,azt mondták,van ahol 5 van ahol 10 a tartomány.A pajzsmirigyed viszont alacsony
2014. dec. 29. 14:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem alapban picit alulműködik a pajzsmirigyem, meg van benne göb, szedek rá minimális Letroxot. Letrox előtt 2,5 körül volt a TSH-m, Letrox mellett 1,5 körülire lement. Járok rendszeresen endokrinra, trimeszterenként ellenőrzünk pm funkciókat. 5 hetesen (szeptemberben) volt 1,4 a TSH-m, decemberben már lent volt 0,4-en, vagyis még határérték fölött, de nem sokkal.

Az endokrinológusom megnyugtatott, a gyógyszert sem csökkentettük. Olvastam, hogy maga a terhesség alatt aktívabb a pajzsmirigy, okozhat: "Az alacsony TSH-érték pajzsmirigy-túlműködésre utalhat, de alacsonyabb hormonszintet mérnek terhességben, és bizonyos gyógyszerek, pl. gyulladáscsökkentők vagy vérnyomáscsökkentők hatására is."

Szóval szerintem nem kell megijedni, de mindenképpen egyeztess mielőbb orvossal, hogy az esetedben van-e ezzel valami teendő.

2014. dec. 29. 14:15
 8/10 A kérdező kommentje:
picit megnyugodtam, délután úgyis megmondja a dokim, köszi nektek!
2014. dec. 29. 14:34
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
a TSH hormont az agyalapi mirigy termeli, valóban akkor szokott alacsonyabb értéket mutatni, ha túlműködik a pajzsmirigy. Azonban a terhességi hormon hasonló a pajzsmirigy hormonhoz, ezért kavart be neked. nem kell aggódnod miatta. én 30 hetes kismama vagyok, túlműködő pajzsmiriggyel, ami most rendben van, viszont a TSH-m nekem is alacsony. én is meg voltam ijedve, de a dokim megnyugtatott. A crp is a terhességi hormonoktól emelkedett.
2014. dec. 29. 15:52
 10/10 A kérdező kommentje:
A nodokim a crp re azt mondta az semmi,de a tsh miatt azert javasolt tovabbi vervetelt...
2014. dec. 30. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!