6hete született ismerősömnek 34+4-re a fia,2600gr volt és 48cm..
inkubátorba se sehova nem kellett vinni,ügyes baba volt,lélegezni s jól tudott. egyedül a szopizással voltak gondok,és 3helyett 6napot voltak kórházban.
egyébként nekem is kevés volt a magzatvizem 32-34.hétig,mikor is a 35.héttől újra átlagos mennyiségű volt.. fogalmam nincs miért :)
40+3hkm
2014. dec. 28. 17:36
2/5 anonim válasza:
Egy picit több voltam, mikor szültem. 36 hetesen elfolyt a magzatvíz. Számítottam rá, hogy korababa lehet, mert folyamatosan görcsöltem a magnézium ellenére is és nyílni kezdett a méhszájam. Hirtelen folyt el a víz, már nem volt értelme visszatartani a gyereket. Amúgy szerintem már napokkal előtte csordogált, mert elég nedves volt a bugyim, de a doki nem foglalkozott vele. A fiam 3,5 kg-al és 55 cm-el született, de látszódtak még a koraszülöttekre jellemző bizonyos dolgok: vékony volt a zsír a bőre alatt, lilás volt kicsit, a körmei nem nőttek ki rendesen. Megmutatták, de inkubátorba kellett tenni, mert rendkívül fázott szegénykém. Az első éjjel nem is lehetett velem, megfigyelték. Harmadnap besárgult, de gyakorlatilag kedden szültem és szombaton már otthon voltunk. Ez idén januárban volt. Mindjárt egy évesek leszünk, szépen fejlődő, okos fiú. 9 kg és 80 cm, szóval a korához képest nagy baba. Szerintem, ha nem sokára be is indul a szülés, már maradandó károsodása nem lesz a gyereknek és túl sok időt sem kell a kórházban töltenetek! Kitartást!
2014. dec. 28. 18:42
3/5 anonim válasza:
Kedves utolsó,a súlya a gyermekednek és a hossza nem korababára jellemző volt.Az én kisfiam 40.hétre született egy nappala kiírt után és 3300g volt és úgyszint 55 centi.Ő is kis csontvázka volt nekem,de tök átlagos súlya volt.
Kedves kérdező:
a tesómék kisfia a 33. hétre született 1910g-al és 44 centivel,egy hónapig volt a koraszülött osztályon csak utána vihették haza.Nem tudott tökéletesen egyedül lélegezni,orrszondát kapott rásegítésnek.Tüdőgyulladása volt,vesemedence tágulata és egy ciszta is volt a kis fejében.Teljesen rendbe jött hála Istennek,ma már 13 hónapos nagyfiú.Annyi van csak,hogy mozgásban kicsit le van maradva mert még csak most kezdett el nemrég négykézláb menni,még nem áll fel kapaszkodva és még nem is megy.De értelmes,ügyes,mosolygós kisfiú :) Fejlődik szépen a maga tempójában :)
29+2 hkm
2014. dec. 28. 19:02
4/5 anonim válasza:
34+4 hétre született a kislányom, 2300 grammal és 44 centivel. 1 órásan lettek légzési nehézségei, egyből vitték koraszülöttmentővel másik városba koraszülött intenzívre. Éretlen volt a tüdeje és tüdőgyulladása is volt. Hiába volt szép súlya, az éretlensége miatt visszaminősítették 33 hetesnek.
2014. dec. 28. 21:18
5/5 anonim válasza:
35 hétre született a kisfiam 11 évvel ezelőtt, pici volt, 2190 gramm, 45 cm, de az égvilágon semmi baja nem volt, inkubátorba azért kellett csak tenni, hogy ne fázzon. Nyugodj meg, még az is lehet, hogy a végén túllépitek a kiírt időt, biztos nem lesz semmi baj :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!