Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti is állandóan "véditek" a...

Ti is állandóan "véditek" a pocakotokat?

Figyelt kérdés

1,5 évek kislányunk mellett 18 hetes várandós vagyok. Kislányunk teljesen jól kezeli a kistesó témát, van kistesós könyvünk, folyamatosan magyarázzuk "baba a pocakban", símogatja-puszilgatja a pocakom.

De mégis szinte állandóan ráesik, belerúg, beletenyerel. Már párnával a hasam előtt játszom a gyerekkel, ha reggel összebújunk az ágyban oda kell raknom valamit a hasam elé különben szétrúgja a gyerek.

Megértem, hogy az ő szintjén ez a maximum amit ki lehet hozni a helyzetből, csak mégis annyira furcsa. Az első terhességem kéjutazás volt ehhez képest. Most kb mintha reggeltől-estig védenem kellene a hasam. Már úgy mozgok, úgy tartom magam, úgy teszem a tennivalókat, hogy minden mozgulatomban ott van a hasam védése.

Nálatok is így van?

2014. dec. 29. 10:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nálunk nincs nagytesó, de ha tömegben vagyok (kórház, piac, busz, stb) én is úgy járok-kelek, hogy a hasam előtt van a kezem.

Óhatatlanul is valaki mindig nekem jön. Úgy érzem magam sokszor, mint egy biliárdgolyó.

2014. dec. 29. 11:41
 2/12 anonim ***** válasza:
Nálam nincs ilyen. 14 hetes vagyok és a nagyobbik 11 hónapos lesz nemsoká. Pedig sokszor rátámaszkodik a hasamra, vagy ráfekszik a fejével vagy teljesen. Én nem érzem úgy h annyira "védeni" kellene. Mondjuk ebben biztos benne van h nem olyan nagy, és nem rugdosós.
2014. dec. 29. 11:44
 3/12 A kérdező kommentje:

Igen persze, buszon vagy boltban én is védtem, de ez össze sem hasonlítható vele, mert itt tényleg folyamatosan védem a hasam.

Párnával a hasamon játszom a gyerekkel, mert járkál össze-vissza, hozza a játékait aztán minden előjel nélkül csak megbillen és már esik is rám. Egyáltalán nem rúgdosós, csak így jön ki neki a lépés. Mikor mondom neki, hogy baba van a pocakban akkor egyből jön puszit adni rá, szóval a jószándék megvan.

És ez van pelenkázásnál, etetésnél, akármit csinálok, a gyerek lába állandóan jár és vigyázni kell folyamatosan. Kicsit fárasztó, amikor csak úgy elfeküdnék és játszanék vele nyugodtan, de folyamatosan védenem kell a hasam, egy pillanatra sem lankadhat a figyelmem.

2014. dec. 29. 11:58
 4/12 anonim ***** válasza:
2%
Várnod kellett volna még a babával, ez így felelőtlenség volt. Tudom, h mások rosszabb körülmények között is hordanak ki terhességet, de neked nem volt muszáj, elkerülhetted volna. Most a folyamatos védekezés miatt állandó stresszben vagy, készenléti helyzetben, gondolom, nem kell bemutatni a hatásait.
2014. dec. 29. 13:24
 5/12 A kérdező kommentje:

Most komolyan azért kellett volna várnom a terhességgel, mert a gyerekünk még csak 1,5 éves?! Ráadásul ahogy írtam, tökéletesen érti és elfogadta a kistesó témát!

Eszem megáll mikor mások 1 év korkülönbséggel szülnek!

Csak Magyarországon divat a 3 év különbség, az is csak a régi GYES-GYED miatt. Gondolkozz már mielőtt butaságokat írsz és felelőtlennek nevezel másokat. Csak úgy megsúgom, hogy mellette még 8-10 órát dolgozom is, mert itt ez a normális.

2014. dec. 29. 13:44
 6/12 Kelemen Szabina ***** válasza:
Hasonlo cipoben jarok, fiam 16 honapos en 19 hetes terhes , en is vedem, raugrik, megrug, megut stb, en ks parnat rakok ele mikor melle fekszek es elelaszik is a laba a hasamba nyomja, meg a kis fejet a hasamnak dolve nezi a tv, valanelyik nap minta megsimizte volna, en meg nemnagyon magyaraztam neki a kisteso temat, de eszkuszom mintha erezne h van valami a pocimban :-D felek miesz kesobb vele hatalmas hasam volt, a vegen mar csak fekudtem! Mar most sem tudok odarohanni ha valamit rosszalkodik :-S
2014. dec. 29. 16:22
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Az, h mások egy év korkül.-gel szülnek, az nem jelenti azt, h neked is ideális. Ha más a kútba ugrik, akkor te utána ugrasz? Tejóisten.

Nem azzal volt a probléma (szövegértés!), hogy a nagyobb nem érti a tesótémát, hanem, h emiatt te stresszben élsz, mert rugdos, emelned kell őt, futkosnod utána és lesz ez még nehezebb is. Ha egy kicsit önállóbb lenne a gyereked, neked is könnyebb lenne. De hát téged ez nem érdekel, csak az, h mások!!! hogy és mikor szülnek, és vigyázz, le ne maradj a trendtől egy lépést sem, az se baj, ha kockáztatod a babád épségét.

2014. dec. 29. 17:20
 8/12 anonim ***** válasza:
'9 hetes első babás vagyok. Néha itthon is azon kapom magam,hogy járkálás közben a hasam fogom,hogy inkább a kezemet üssem be. A városba meg itt-ott főleg... ott szinte ölelem... :D Sokan néznek hülyének miatta,de pont nem tud érdekelni :D
2014. dec. 29. 21:08
 9/12 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. 19 hetest akartam írni :D meg igazat adok neked! egyáltalán nem felelőtlenség.. van olyan ismerősöm akinek 8 hónapos a fia még szoptatja is és kiderült,hogy 20 hetes terhes... na az a felelőtlenség,mert észre sem vette csak amikor már megmozdult és úgy ment el dokihoz,hogy miért mozog a hasa.... mert ő is abba a hibába esett,hogy hát szoptatás alatt nem lehet terhes.. a frászt nem... -.-" na mindegy. szerintem nem vagy felelőtlen. az a felelőtlen aki a semmibe vagy a szülők/nagyszülők nyakára szül nem is egy gyereket...abban is vannak nyilván egyedi esetek,de nem mindenhol. sok embernek gondolkozni kéne mielőtt hülyeségeket ír...
2014. dec. 29. 21:14
 10/12 anonim ***** válasza:

7-es.. szövegértés...nem azt írta,hogy azért vár babát mert más már egy év után újra terhes -.-"

ha besikerült,akkor minden tiszteletem,hogy nem vetette el, ha tervezték,akkor szintén,mert kell hogy, agyban toppon legyen a kislánya miatt. nyilván nem a szomszédnak szülte,tehát ott van az apuka is,aki gondolom segít. én is dolgoznék még ha nem rúgtak volna ki amikor megtudták a babát vagy ha nem lennék most veszélyeztetett terhes... sajnos a mai világban ezt éljük. a várandósok sem minden családban élvezhetik ki a teljes 9 hónapot otthon. de az meg hogy ki hogyan hova és mennyi különbséggel szül hagy legyen már az egyéni gondja/boldogsága...nem azért kérdeznek itt az emberek,hogy kioktatást kapjanak,hanem,hogy viszonylag megnyugodjanak amíg esetleg nem kapnak választ hozzáértő emberektől. olvasok néha olyan kérdéseket,hogy a hajam kipereg...azokon kéne a nyelvét köszörülni mindenkinek nem a normális kérdéseken... utolsó voltam megint.

2014. dec. 29. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!