Ti is állandóan "véditek" a pocakotokat?
1,5 évek kislányunk mellett 18 hetes várandós vagyok. Kislányunk teljesen jól kezeli a kistesó témát, van kistesós könyvünk, folyamatosan magyarázzuk "baba a pocakban", símogatja-puszilgatja a pocakom.
De mégis szinte állandóan ráesik, belerúg, beletenyerel. Már párnával a hasam előtt játszom a gyerekkel, ha reggel összebújunk az ágyban oda kell raknom valamit a hasam elé különben szétrúgja a gyerek.
Megértem, hogy az ő szintjén ez a maximum amit ki lehet hozni a helyzetből, csak mégis annyira furcsa. Az első terhességem kéjutazás volt ehhez képest. Most kb mintha reggeltől-estig védenem kellene a hasam. Már úgy mozgok, úgy tartom magam, úgy teszem a tennivalókat, hogy minden mozgulatomban ott van a hasam védése.
Nálatok is így van?
Nálunk nincs nagytesó, de ha tömegben vagyok (kórház, piac, busz, stb) én is úgy járok-kelek, hogy a hasam előtt van a kezem.
Óhatatlanul is valaki mindig nekem jön. Úgy érzem magam sokszor, mint egy biliárdgolyó.
Igen persze, buszon vagy boltban én is védtem, de ez össze sem hasonlítható vele, mert itt tényleg folyamatosan védem a hasam.
Párnával a hasamon játszom a gyerekkel, mert járkál össze-vissza, hozza a játékait aztán minden előjel nélkül csak megbillen és már esik is rám. Egyáltalán nem rúgdosós, csak így jön ki neki a lépés. Mikor mondom neki, hogy baba van a pocakban akkor egyből jön puszit adni rá, szóval a jószándék megvan.
És ez van pelenkázásnál, etetésnél, akármit csinálok, a gyerek lába állandóan jár és vigyázni kell folyamatosan. Kicsit fárasztó, amikor csak úgy elfeküdnék és játszanék vele nyugodtan, de folyamatosan védenem kell a hasam, egy pillanatra sem lankadhat a figyelmem.
Most komolyan azért kellett volna várnom a terhességgel, mert a gyerekünk még csak 1,5 éves?! Ráadásul ahogy írtam, tökéletesen érti és elfogadta a kistesó témát!
Eszem megáll mikor mások 1 év korkülönbséggel szülnek!
Csak Magyarországon divat a 3 év különbség, az is csak a régi GYES-GYED miatt. Gondolkozz már mielőtt butaságokat írsz és felelőtlennek nevezel másokat. Csak úgy megsúgom, hogy mellette még 8-10 órát dolgozom is, mert itt ez a normális.
Az, h mások egy év korkül.-gel szülnek, az nem jelenti azt, h neked is ideális. Ha más a kútba ugrik, akkor te utána ugrasz? Tejóisten.
Nem azzal volt a probléma (szövegértés!), hogy a nagyobb nem érti a tesótémát, hanem, h emiatt te stresszben élsz, mert rugdos, emelned kell őt, futkosnod utána és lesz ez még nehezebb is. Ha egy kicsit önállóbb lenne a gyereked, neked is könnyebb lenne. De hát téged ez nem érdekel, csak az, h mások!!! hogy és mikor szülnek, és vigyázz, le ne maradj a trendtől egy lépést sem, az se baj, ha kockáztatod a babád épségét.
7-es.. szövegértés...nem azt írta,hogy azért vár babát mert más már egy év után újra terhes -.-"
ha besikerült,akkor minden tiszteletem,hogy nem vetette el, ha tervezték,akkor szintén,mert kell hogy, agyban toppon legyen a kislánya miatt. nyilván nem a szomszédnak szülte,tehát ott van az apuka is,aki gondolom segít. én is dolgoznék még ha nem rúgtak volna ki amikor megtudták a babát vagy ha nem lennék most veszélyeztetett terhes... sajnos a mai világban ezt éljük. a várandósok sem minden családban élvezhetik ki a teljes 9 hónapot otthon. de az meg hogy ki hogyan hova és mennyi különbséggel szül hagy legyen már az egyéni gondja/boldogsága...nem azért kérdeznek itt az emberek,hogy kioktatást kapjanak,hanem,hogy viszonylag megnyugodjanak amíg esetleg nem kapnak választ hozzáértő emberektől. olvasok néha olyan kérdéseket,hogy a hajam kipereg...azokon kéne a nyelvét köszörülni mindenkinek nem a normális kérdéseken... utolsó voltam megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!