Ti is állandóan "véditek" a pocakotokat?
1,5 évek kislányunk mellett 18 hetes várandós vagyok. Kislányunk teljesen jól kezeli a kistesó témát, van kistesós könyvünk, folyamatosan magyarázzuk "baba a pocakban", símogatja-puszilgatja a pocakom.
De mégis szinte állandóan ráesik, belerúg, beletenyerel. Már párnával a hasam előtt játszom a gyerekkel, ha reggel összebújunk az ágyban oda kell raknom valamit a hasam elé különben szétrúgja a gyerek.
Megértem, hogy az ő szintjén ez a maximum amit ki lehet hozni a helyzetből, csak mégis annyira furcsa. Az első terhességem kéjutazás volt ehhez képest. Most kb mintha reggeltől-estig védenem kellene a hasam. Már úgy mozgok, úgy tartom magam, úgy teszem a tennivalókat, hogy minden mozgulatomban ott van a hasam védése.
Nálatok is így van?
Köszi a sok hasznos választ. Az az egy nem hasznos pedig úgyis felelőtlennek nevez mindenkit, ha nem a kis korkülönbség miatt akkor a nagy miatt vagy amiért anyuka dolgozik vagy egyáltalán be mert vállalni gyereket ebbe a világba... :-)
Igen én is azon gondolkodtam, hogy az első terhességemnél valószínűleg "burokban" lehettem, mert hazaértem, főztem, tévét néztem, aludtam. Most meg hazaérek, etetés, játék fürdetés, altatás...szóval kőkemény kiképzés az elsőhöz képest. És ha beteg a gyerek, akkor még jobban kell pattogni.
Egyébként ajánlom nektek a Barátnőm Bori: kistestvér érkezik könyvet, remekül megérti belőle a kisgyerek a kistesó fogalmát, nekem imádja (már én unom). És ráadásul negyed annyiba kerül mint a Bogyó és Babóca kistesós könyve ami számomra indokolatlanul hosszú hatalmas szövegekkel, amire úgyse tud figyelni a gyerek (talán nagyobb gyereknél hasznosabb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!