Mitől lehet ez? Jelezhet valamit?
34 hetes kismama vagyok.Pár napja a következő tüneteket észlelem magamon: egyre erősödő derékfájás,menszi szerű görcsök,erősebb,kissé nyálkásabb folyás.Alig van étvágyam,pedig nagyon szeretek enni,és ha eszem is valamit,nem esik jól,enyhe hányingerem lesz.Nem tudok aludni,egyszerűen nem vagyok álmos.A babám is érezhetően kevesebbet mozog.(És pl ma is már háromszor voltam nagywécézni..)
Első baba,úgyhogy minden tanácsot,véleményt szívesen fogadok!
Vegyük sorra: A derékfájás: nekem is fájt az utolsó hónapba végig a derekam, de veszettül, aludni sem bírtam tőle. Tornával sikerült enyhíteni a féjdalmon(egy kis homorítás, domborítás, párnával körbepóckoltam a hasam és összekuporpdtam)
A görcsök azok a bizonyos jóslófájások, készül a méhed a szülésre.
A folyás és a babóca kevesebb mozgása miatt viszont azt mondom menj dokihoz, nem kell megilyedni, a doki azért van hogy megnyugtasson, ha kell megvizsgáljon és orvosolja a bajt. Csak azért mondom, hogy menj el dokihoz mert a folyásból lehet felszálló fertőzés és az nagyon nem jó. Inkább mondja a doki, hogy semmi baj, feleslegesen jöttél minthogy baj legyen!
Ja és az étvágytalanság+hányinger: nekem a lányom benyomta a fenekét a gyomromhoz, ugyhogy az utolsó 2 hétben alig ettem, hányingerem volt mindentől.ne aggódj, nem lesz baj, de azért keresd fel a dokit!
Remélem hasznos voltam számodra. :)
Minden jó! És Jó Egészséget Nektek!
Köszi a választ! :)
Úgy hallottam,hogy a több folyás normális a terhesség vége felé..Vagy nem?
Úgyis holnap kell mennem dokihoz,csak gondoltam hátha itt is megtudhatok valamit.
Mégegyszer köszi!
Normális, sőt a hígabb is. Enni azért nem tudsz, mert egyre kisebb a gyomrod, nyomja a baba, ezért lehet hányinger is. A derék is a növekvő súlytól, illetve-ahogy a mensi fájás is jósló fájás már. Amíg ezek nem rendszeresek (10 percesek) nincs gond. Készülődik a szervezeted, nekem is jóval szülés előtt volt már hasmenésem...
SEmmi baj, pihenj és élvezd ki a hátralévő időt:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!