Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikreket várok. Miben más egy...

Ikreket várok. Miben más egy ikerterhesség, mint mikor egy baba van?

Figyelt kérdés

VAn egy lányom, egy babával tudom milyen, de miben különbözik ha kettő van? Úgy értem több vitamin, meg ilyesmik. Mire figyeljek oda, esetleg csak még jobban is mint mikor egy babát vártam?

Egypetéjüek, 8 és fél hetes vagyok. 16 és 18 mm-esek. Tudom hogy nagyjából jó méret, a lányom is 18 mm volt ennyi idősen, de a kettő közti különbség nem nagy?

2010. febr. 3. 12:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Gyorsabban nő a pocak,és nagyobbra,könnyebben nyílik a méhszáj.Gyakoribb a toxémia,könnyebben nyomja el valamelyik baba az egyik vénád,vagy jobban nyomják a gyomrod.Pihenj nagyon sokat felpolcolt lábbal,és tényleg pihenj,mert gyorsan nehéz lesz cipelni a pocakot.Valószínűbb,h hamarabb befektetnek-de nem törvényszerű-,és nagyon rendesen járj a vizsgálatokra,mert ikreknél lehetnek olyan problémák a terhesség alatt,amik szingli babáknál nem léteznek.Pl ikertranszfúzió.Ne erőltesd meg magad,ne emelgess,mindig gondolj arra,h dupla súly van a méhedben,és hiába fiatal a terhesség, a babák súlya jóval nagyobb együtt,mint egynél.

Én 35kg-ot híztam,de nálam ez alkati,én egy babával is 25-öt híztam.:)Vigyázz magadra nagyon!

2010. febr. 3. 12:58
 2/6 LN09 ***** válasza:

Szia!

Én is ikreket várok. Az elöttem szóló szépen leírta a lényeget.

Mondjuk hogy gyorsabban nő a has... Hát nem tudom, aki szült annak biztosan, de én még nem szültem, és lassan belépek a 19. hétbe, de nem nagyon nőtt a hasam.

Viszont elég korán elkezdtem érezni őket, bár hátul tapadó lepényem van, ami miatt érezhetem is elöbb.

Sajnos gyakori a koraszülés is. Barátnőm 30. héten szülte meg az ikreit, ugye már nem fértek el, taposták egymást.

Vitaminok szempontjából mindenképp fontos jó minőségüt szedni, mert ugye duplán veszik el a kismamától. Nekem Ca-ot kell szednem pluszba mert az egyik baba csontja nem korának megfelelő.

Én ezeket szedem:

Béres Ca tbl. - napi 1x ( általában este )

Ca pezsgőtabletta - napi 1x ( általában reggel )

Magne B6 - napi 2x1

Elevit - napi 1x

A Ca és Mg bevétele között jó ha eltelik legalább 1 óra.

Boldog babavárást!

18 hetes ikres pocis

2010. febr. 3. 17:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát igen, alkat kérdése a hasnövés, én 17 hetes vagyok és határozottan nagy a hasam. Már párnával kell aludnom, mert húz nagyon ..alágyömöszölöm.

NEkem panaszom semmi nincs - talán, hogy hamar bekeményedik. De valóban, sokat kell pihenni én az elején nem tettem és volt pár necces estém. Annyira fájt egy-egy erős nap után a pocim, hogy azt hittem szétszakad. Sírás/rívás ...ma meg már tudom, hogy pihenés kell és baj nem lehet!

2010. febr. 3. 17:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Később még lehet nagyobb is a különbség, de utána utolérik egymást. Nekem is volt, hogy több,mint 8 mm volt a különbség, de később meg "lehagyta" azt a babát amelyik addig nagyobb volt. Most 22 hetesen 2 mm a különbség, tehát emiatt ne aggódj. Nekem a hátam szokott nagyon fájni, hamar elfáradok, enni alig tudok 1 keveset, mert csak fújtatok, mert már nagy a pocakom (103 cm) és sehova máshova nem híztam 1 grammot sem.
2010. febr. 4. 10:33
 5/6 LN09 ***** válasza:

Nem tudom, hogy irigyeljelek-e titeket a nagy pocitok miatt vagy inkább örüljek, hogy még csak ekkora.

Pl. az ágyból kikelés már nekem is nehezen megy, szopipárnával tudok csak kényelmesen aludni. Háton nem megy, mert nyom, az oldalamon is csak nehezen. Pár napja pedig éjjel mocorognak, de nagyon. Olyan vándorlás van egyik oldalról a másikra, hogy csak na.

Kb. két napja olyan fura-rossz érzésem van. Mintha meg akarna jönni, vagy mintha állandóan pisilnem kéne, de nagyon gyengén. Leírni nem tudom... Attól félek, hogy esetleg nyílik a méhszájam. Tudom azt nem lehet érezni, de akkor mi lehet? Neketek volt már hasonló?

Enni én sem nagyon tudtam, de amikor megtudtam, hogy egyik baba nem úgy fejlődik mint kéne, belehúztam. Azóta híztam 4 kg-ot :)

A pihenésről: én már 5 hetes korom óta táppénzen vagyok, jóformán fekszek, ülök egész nap, mégis keményedik a pocim. Tegnap este is, kb. 1 percig tartott, de nagyon rossz volt. Bár az is lehet valamelyik baba helyezkedett.

2010. febr. 4. 15:59
 6/6 edyke.; válasza:
nem sok a 2mm kulonbseg, nalam is altalaban 2-3mm a kulonbseg, 13 hetes terhes vagyokes kb egy hete nagyon elkezdett noni a hasam, pedig elso terhesseg. nagyon sokat kell pihenni, engem kb a 7ik hettol nem engedett munkaba a nongyogyaszom. nagyon vigyazz magadra es boldog babavarast
2015. febr. 17. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!